Komentarz do artykułu Nowi gracze na rynku - Garmin Forerunner 220 i 620

Awatar użytkownika
iChomik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:A ciekawy jestem, czy jeśli zupełnie wyłączycie zegarek (620 czy 220) to nadal pobiera energię? Bo w moim 220 tak jest. I nie wiem teraz czy to cecha obydwu zegarków czy tylko 220 czy tylko mojego egzemplarza 220.
Najłatwiej to sprawdzić - naładować na noc, zupełnie wyłączyć i spróbować odpalić następnegpo dnia, powiedzmy po południu.
robiłem taką próbę, przy 100% naładowaniu zegarka (620'tka) wyłączyłem go na całą noc, o 10 rano włączyłem i dalej było 100%,
może zbyt krótki okres, aby stwierdzić jaki jest pobór energii, jednak coś musi pobierać, bo pamięć i czas zostają zachowane.
PKO
Awatar użytkownika
zbiniek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 51:59
Kontakt:

Nieprzeczytany post

iChomik pisze:... jednak coś musi pobierać, bo pamięć i czas zostają zachowane.
Wydaje mi się, że do tego wystarczy kondensator w układzie elektronicznym. Zauważ, że np. w telefonie komórkowym jak wyciągniesz na chwilkę baterię i po chwili włożysz, to data i czas jest pamiętana. Jak baterię włożysz po dłuższym czasie, to musisz ustawiać na nowo.
Obrazek
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Rano było 82%, wyłączyłem i włączę jutro rano i zobaczymy czy coś ubyło, raczej wcześniej nie zauważyłem spadku czy poboru energii. Prędzej wydawało mi się ze jak 3-4 razy wyłączyłem FR620 to zamiast się wyłączyć zrobił się jakby restart i zegarek sam się włączył... A może mi się wydawało...
Beatryk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A już poprawili że zegarek łączy się z androidem(mam na myśli mobile garmin connet)???
Akurat zastanawiam się na tym zegarkiem ale widze że tu plusy tu minusy.Cieszko stwierdzić.
Kiedy tak apropo ma wyjść nowy adidas i czy bedzie test?
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziś po włączeniu było nadal 82% baterii, zatem przez 24 godziny na wyłączonym zegarku nie zużył nic.
Gadam123
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Panowie,
czy ktoś z was ma problem z VO2max? u mnie pokazał wskazanie (48) za pierwszym razem (w listopadzie) i od tamtej pory nie pokazal innego. Na garmin.connect wykres jest linią prostą, nie ważne czy ide na spacer czy biegam 5km zawsze pokazuje mi wynik ten sam na wykresie (48).
Oczywiscie wszystkie treningi z HRM
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gadam123 pisze:Panowie,
czy ktoś z was ma problem z VO2max? u mnie pokazał wskazanie (48) za pierwszym razem (w listopadzie) i od tamtej pory nie pokazal innego. Na garmin.connect wykres jest linią prostą, nie ważne czy ide na spacer czy biegam 5km zawsze pokazuje mi wynik ten sam na wykresie (48).
Oczywiscie wszystkie treningi z HRM

U mnie się zmienia, po treningach regeneracyjnych, wolniejszych spada na np 44, a przy mocniejszych wskakuje na 49. na garmin connect też się to zmienia. Może biegasz mało rozwojowo i monotonnie gdzie ani Ci wskazanie nie spada ani nie wzrasta ? U mnie np kilka dni się trzymało na zakresie 48, a dziś po dłuższym treningu wskoczyło na 49.
Gadam123
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No ale jak pojdziesz sobie na 45 minut na spacer z zegarkiem i HRMem to co, nie wskaze ci innego VO2max tego dnia?
Awatar użytkownika
iChomik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

moje wskazania VO2max też się zmieniają, trudno mi ocenić jak to system weryfikuje, ale na pewno jest to zależne od tętna w jakim bieg przebiegniesz,

ogólnie staram się poprawiać swoją wydolność i widzę że VO2max rośnie, początkowo miałem 43 teraz już dochodzi do 48, oczywiście to się waha, raz po biegu spada na 46, raz wskakuje na 47, czekam kiedy osiągnę 50 :)

ogólnie fajna rzecz, bo widzę po wynikach i ogólnym samopoczuciu że jak jestem w lepszej formie to i ten Vo2max też w jakimś stopniu to odzwierciedla.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gadam123 pisze:No ale jak pojdziesz sobie na 45 minut na spacer z zegarkiem i HRMem to co, nie wskaze ci innego VO2max tego dnia?
Nie mam tyle czasu by spacerować :) tym bardziej z zegarkiem i hrm :)
Thingol
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 41,26
Życiówka w maratonie: 3,34,36

Nieprzeczytany post

Beatryk pisze:A już poprawili że zegarek łączy się z androidem(mam na myśli mobile garmin connet)???
Akurat zastanawiam się na tym zegarkiem ale widze że tu plusy tu minusy.Cieszko stwierdzić.
w mojej 220 mam nowe oprogramowanie i w dalszym ciągu nie łączy się z androidem.. :(
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Thingol pisze:
Beatryk pisze:A już poprawili że zegarek łączy się z androidem(mam na myśli mobile garmin connet)???
w mojej 220 mam nowe oprogramowanie i w dalszym ciągu nie łączy się z androidem.. :(
Będzie to dopiero możliwe po zmianie w Garmin Connect na www i w smartfonach. Mają to robić sukcesywnie w pierwszym kwartale tego roku.
Thingol
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 41,26
Życiówka w maratonie: 3,34,36

Nieprzeczytany post

czekam z niecierpliwością.. :oczko:
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Thingol pisze:czekam z niecierpliwością.. :oczko:
do czego Ci się to przyda?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:po treningach regeneracyjnych, wolniejszych spada na np 44, a przy mocniejszych wskakuje na 49.
Ale to jest akurat wtopa, tak nie powinno być, vo2max powinieneś mieć jeden, bez związku z wykonaną pracą. Oczywiście on się może poprawiać, ale nie w taki sposób jak opisałęś.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ