wytrzymałość butów New Balance
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 40:16
- Życiówka w maratonie: 3:29:58
Może przetarcia to kwestia pojedynczej pary. Co do wygody - nie było źle. Jednak mimo że nie jestem demonem szybkości to biegało mi się w nich jak w kapciach. Zero dynamiki. Pewnie to subiektywne odczucie.MajkJaro pisze:Dziwne bo wydaje się, że 1080 powinny być solidniejsze od 890. Wydawały się bardzo wygodne w sklepie (mówię o v8).
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 49
- Życiówka w maratonie: brak
Subiektywne, ale raczej powielane w recenzjach. Nike Vomero miałem, ale wydawały się na nogach za ciężkie i gorąco było w nich.
A masz doświadczenie w tych 1080v8 przy prędkości ok 5 min/km? Podobno wtedy nie jest źle, są sztywne.
A masz doświadczenie w tych 1080v8 przy prędkości ok 5 min/km? Podobno wtedy nie jest źle, są sztywne.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 40:16
- Życiówka w maratonie: 3:29:58
Miałem te buty 3 - 4 lata temu więc to na pewno nie była wersja v8. No i takich szczegółów nie pamiętamMajkJaro pisze: A masz doświadczenie w tych 1080v8 przy prędkości ok 5 min/km? Podobno wtedy nie jest źle, są sztywne.

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 41
- Życiówka w maratonie: 5
witam, ja na NB nie narzekam miałem New Balance M1260GR4 i po 2tys pękła siatka najpierw w lewym a po dwóch tygodniach prawym, dodam, że na początku używałem je tylko na asfalt, potem już bez oszczędzania las, błoto i trawa, więc trochę sam do tego się przyczyniłem, mam jednak trochę sentyment do marki a do tych butów szczególnie, gdy je wyciągnąłem z pudełka i założyłem pierwszą myślą było "to jest to!!!" jeszcze przed bieganiem, (przymierzając wiele innych butów, wymienionych wcześniej nie doświadczyłem takiego uczucia) wiec myślę, że trzeba przymierzać i próbować żeby znaleźć buty dla siebie.