Ale kto komu zabroni korzystać z podstawowych funkcji pulsometru nawet takiego za 3 tysiące ? Nie muszę korzystać ze wszystkich opcji zegarka jeżeli nie potrzebuję lub nie chcę. To tak samo jak z kupnem telefonu dotykowego. Jakoś wszyscy nie wykorzystują wszystkich zainstalowanych aplikacji w telefonie. A jak wiadomo jest ich mnóstwo. Idąc twoim tokiem myślenia to jeżeli czegoś nie wykorzystuję w 100% to nie mogę tego używaćmungo pisze: To po co w ogóle go używać? Pulsometr jest po to, żeby wyciągać wnioski z treningów, planować je wg tego co chce się osiągnąć.
i tu sie nie zgodze, dzisiejsze smartfony są duże i ciężkie, to jest niewygodne podczas biegu bo musisz brać jakąś opaske na ramie albo inne noszaczki na paskachragozd pisze:Nie kupuj zegarka biegowego dla muzyki. M400 ma świetną relację możliwości do ceny, a muzyki możesz słuchać z fona lub dokupić mp3Player za kilkadziesiąt zł.
Logadin pisze:Jak dla mnie pomiar z nadgarstka tak naprawdę sprawdza się jedynie przy biegach ciągłych (czy to spokojny trucht czy zawody na 5k). Ale interwały to jakaś tragedia, jeszcze nigdy nie podał jak należy, a czasem mam takie rozjazdy, że jedyne co zostaje to wywalić całe HR do kosza (Fenix 3HR).
Nie do końca to co chcesz 4x(200/200/400) na takich samych przerwach w truchcie, ale coś tam widać. To z Tomtoma Multisport Cardio (pierwsza wersja jeszcze z czujnikiem Mio z 2014).Logadin pisze:mareko - a możesz wrzucić parę wykresów z interwałów oraz rytmów? Najbardzije ciekawią mnie serie 100/100 200/200 400/400 oraz wariacje z przerwą do pełnego wypoczynku (400-800).
Nie pokazujesz obcym tętna w endomondomach82 pisze:Endomondo
A to moje podbiegi - 8x240 metrów z powrotem w truchcie w dół. Zegarek TomTom Runner 2 z wbudowanym odczytem tętna. Z każdym razem te wykresy wyglądają podobnie. Nie mam wątpliwości że dobry pasek na klatce jest bardziej precyzyjny i zdecydowanie szybciej reaguje na zmianę tętna, aczkolwiek wygoda jest zdecydowanie większa używając czujnika HR w zegarku.
Niezłego gpsa?kojer pisze:
Tomtoma mogę polecić za niezłego GPSa
Logadin pisze:mareko - a możesz wrzucić parę wykresów z interwałów oraz rytmów? Najbardzije ciekawią mnie serie 100/100 200/200 400/400 oraz wariacje z przerwą do pełnego wypoczynku (400-800).
Jest niezły ale do ideału sporo mu brakuje (przypominam, ze ja pisze o Multisport Cardio z 2014), Garmin 910XT byl moim zdaniem lepszy.mareko pisze:Niezłego gpsa?kojer pisze:
Tomtoma mogę polecić za niezłego GPSa
TomTom wsadził Sirf V - moduł lepszy niż w Polar V800, który ma Sirf IV
Lookas pisze:Dzień dobry,
jestem nowy na forum.
Mam na imię Łukasz, 39l. Od niecałych 2 lat biegam. Niestety w zależności od tego jak pozwala praca, przeziębienia, kontuzje, choroby dziecka- przedszkolaka mniej lub bardziej regularnie. Czasem 4*/tydz, czasem przez miesiąc nic....Pytanie jak w temacie: jaki zegarek lepszy? Skłaniam się do Polar 400m z HR, wydaje się niezły i cena bardzo ok, ale nie wiem czy nie wygodniej i nie mniej skuteczny byłby jakiś zegarek z pomiarem z nadgarstka. Minus 400m to brak możliwości wgrania muzyki. Proszę o rady.
Pozdrawiam