Komentarz do artykułu Energy boost 3 do wygrania, startujemy z konkursem o 14:00

Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

No nie, bo nikt przy "zdrowych zmysłach";) nie traktuje tego buta jako but treningowy. To jest but "ciekawostka".
PKO
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No to by wypadało przy pytaniach konkursowych napisać/powiedzieć, że chodzi o buty z jakiegoś określonego zbioru modeli (uznanego przez redakcję bieganie.pl za zbiór zamknięty). Z całym szacunkiem, ale to tłumaczenie brzmi śmiesznie - jak już pisałem, but jest na oficjalnej stronie adidas, jest na ten rok, jest do kupienia w Polsce etc.
Żeby było śmieszniej, to jak zajrzysz na oficjalną stronę adidas
http://www.adidas.com/us/springblade-so ... Q5677.html
to nawet są przechwałki w stylu: "Harness the maximum strength of each stride with the men's Springblade Solyce running shoes. A full-length springblade™ midsole helps release energy and power your run."

Daliście ciała, bo nikt o tym bucie nie pomyślał przy zadawaniu pytania. Nie chce mi się tego dalej drążyć - po prostu na przyszłość bądźcie precyzyjni w pytaniach, bo trochę szkoda mi czasu poświęconego na przegrzebanie internetu w poszukiwaniu dropów butów opisanych na www adidasa jako "running" z aktualnego sezonu z powodu "widzi misię" redakcji.

Z mojej strony to koniec tematu.
biegam ultra i w górach :)
Shodan
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 46:45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Adamie, moim zdaniem marek84 ma rację. Jeżeli wg Ciebie pytanie o drop miało dotyczyć tylko butów prezentowanych na filmie – należało tak właśnie je sformułować. Nie ma żadnych powodów żeby „wykluczyć” springblade solyce z konkursu.

Mam też wątpliwość dot. odpowiedzi na pyt 3:
Zgodnie z poniższym źródłem, pierwszym butem lifestylowym z Boostem był adidas Yeezy Boost:

http://www.nicekicks.com/a-history-of-a ... echnology/

http://www.adidas.com/us/yeezy

Buty te miały premierę w lutym 2015:

http://sneakernews.com/category/adidas-yeezy/

https://en.wikipedia.org/wiki/Adidas_Yeezy

Tymczasem NMD miały premierę w grudniu 2015.

Mógłbyś się do tego odnieść?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Tak, mógłbym, ale na odniesienie się musicie poczekać. Bo ja też muszę się dalej zapytać :)
Awatar użytkownika
comar
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Tak, mógłbym, ale na odniesienie się musicie poczekać. Bo ja też muszę się dalej zapytać :)
pamiętaj też but terenowy to dalej but treningowy. To że na filmie było tylko o szosowych to inna sprawa, gdyż pytanie o było o but treningowy, a katalogbiegowy.pl jednoznacznie pokazuje ze to Adidas Kanadia Tr 6 - http://katalogbiegowy.pl/advanced_searc ... ,p7-adidas :)
Obrazek
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

comar pisze:
Adam Klein pisze:Tak, mógłbym, ale na odniesienie się musicie poczekać. Bo ja też muszę się dalej zapytać :)
pamiętaj też but terenowy to dalej but treningowy. To że na filmie było tylko o szosowych to inna sprawa, gdyż pytanie o było o but treningowy, a katalogbiegowy.pl jednoznacznie pokazuje ze to Adidas Kanadia Tr 6 - http://katalogbiegowy.pl/advanced_searc ... ,p7-adidas :)
W tym przypadku, jeśli dobrze pamiętam pytanie (nie mam jak odpalić filmiku), to chodziło o modele "nowe"/"tegoroczne", a Kanadia 6 to stary model. Kanadia 7 jeśli dobrze kojarzę ma drop coś koło 11-12 mm.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Comar, tak, wiem, ale uważam, że obydwa przypadki (Kanadia i Springblade) to są przypadki "niejednoznaczne" w kontekście tego co pokazaliśmy na filnmie (szosowe buty z obecnej kolekcji). W sytuacjach niejednoznacznych zgodnie z regulaminem decyduje bieganie.pl
Co do NMD i Yeezy to oczywiście inna sprawa, czekam.
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Comar, tak, wiem, ale uważam, że obydwa przypadki (Kanadia i Springblade) to są przypadki "niejednoznaczne" w kontekście tego co pokazaliśmy na filnmie (szosowe buty z obecnej kolekcji). W sytuacjach niejednoznacznych zgodnie z regulaminem decyduje bieganie.pl
Przepraszam Adam, ale Twoje wyjaśnienia to jest kpina. Kanadia nie jest butem biegowym, czy nie jest treningowym?? Pytanie było sformułowane w sposób jasny, nie było żadnego ograniczenia co do butów szosowych czy butów widocznych na filmie. Teraz po fakcie zawężasz sobie grupę odpowiedzi. Butów z pytania 3 (Yeezy) też nie było na filmie - więc również rozwiązaniem powinien być ultraboost, bo spośród butów szosowych w niektórych kręgach tylko ten uważany jest za lifestylowy.

Jeśli w ten sposób mają być wyłaniane poprawne odpowiedzi w konkursach to naprawdę lepiej rzucajcie monetą ograniczcie się do wskazywania czasów. Pytania puszczajcie na filmie, to ludzie i tak obejrzą - kliki się zgodzą.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

marek, chyba trochę za mocno się rozpędziłeś?
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:marek, chyba trochę za mocno się rozpędziłeś?
Gdzie? Pokazałem wprost hipokryzję takiego podejścia - albo jesteśmy konsekwentni i ograniczamy się do butów zaprezentowanych albo nie. Kuba, no sorry, ale Kanadia to jest popularny i wszędzie dostępny but. Co tutaj masz "niejednoznaczne" ;)?

PS żeby nie było, moim zdaniem konstruktywnym rozwiązaniem kończącym ten problem jest zupełne pominięcie pytania 1 - jako redakcja macie oczywiście prawo to zrobić (i nie będzie niedomówień). Pytanie 3 należy sprawdzić/wyjaśnić z producentem i z tak powstałego koszyka odpowiedzi (tzn anulować wszystkim pytanie 1 oraz wskazać prawidłową odpowiedź na pyt. 3) wyłonić zwycięzcę. Proste, logiczne i bez niedomówień - czyli subiektywnego zawężania, który but jest "niejednoznacznie biegowy".

Przemyślcie to proszę.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

marek84 pisze:Kanadia nie jest butem biegowym, czy nie jest treningowym??
Nie jest butem szosowym. Ten materiał był TYLKO o butach szosowych. Terenowe mieliśmy w oddzielnym materiale. http://bieganie.pl/?show=1&cat=20&id=8555
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak grochem o ścianę. Ale pytania nie dotyczą tylko butów omawianych w materiale.
Dobrze to napiszę wprost. Proszę o odpowiedź TAK/NIE (to jest akurat proste).

1. Czy wszystkie pytania dotyczące butów adidas zadane na filmie dotyczą butów szosowych na tym filmie omawianych? TAK/NIE?
Jeśli TAK, to pomocnicze pytanie a: Dlaczego odpowiedzią na pytanie 3 jest but spoza filmu i nie szosowy?
Jeśli NIE, to pomocnicze pytanie b: Dlaczego w jednym pytaniu dopuszczasz rezultat spoza zbioru (pytanie 3), a w innym pytaniu (pytanie 1) sam sobie, po publikacji wyników, zawężasz tylko do butów z filmu?

Przenosząc to na grunt biegów: był sobie raz półmaraton w Ołomuńcu, który wygrał pacemaker (Ronoh). Rozumiem, że jakbyś robił konkurs dotyczący czasu najlepszego zawodnika na mecie, to dla Ciebie zwycięzcą tego biegu byłby drugi na mecie (Kipsang) bo przecież Ronoh był pacemakerem - a pytanie było o zawodnika, a nie o pacemakera :D?

Ja już nie mam zamiaru w tym temacie pisać, decyzja należy oczywiście do Ciebie jako organizatora. Osobiście uważam, że przyjęte przez Ciebie droga rozwiązania tego konkursu (pyt 1: "Nie, bo nie", pyt 3: "Zapytamy".) nie jest w porządku wobec biorących udział w konkursie.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

TAK, dotyczą butów szosowych z nowej kolekcji, chyba, że gdzieś (jak w pytaniu 3) jest wyraźnie powiedziane, że chodzi o buty z innej strefy zainteresowań.
pogrodnik
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 40:40
Życiówka w maratonie: 3:28:08

Nieprzeczytany post

W kolejnym konkursie pytanie będzie brzmieć
"O czym teraz myśli organizator?"
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Dobra, już wiem, że mamy drugą nagrodę, bedą brani pod uwagę także Ci, którzy napisali, że pierwszym butem z boostem był Yeezy. Ale ogłoszenie wyników pewnie dopiero po weekendzie.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ