Zgadzam się z chłopakami powyżej, jak jest więcej niż 10 stopni i nie pada/wieje to biegam na krótko - chyba że naprawdę jakieś krótkie/wolne rozbieganie ze sporą dawką ćwiczeń to długi rękaw (zwykła koszulka).Sebast91 pisze:Dokladnie w takim stroju tez dzisiaj biegalem tylko u mnie termometr pokazywal 10 stopniTo uwierz, nie kazdy jest taki jak Ty. Gdy wychodzilem dzisiaj bylo 9stopni. Bylem ubrany w krotkie spodenki i koszulke z krotkim rekawem.
odzież do biegania do 15 - 20 stopni
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
- Kontakt:
biegam ultra i w górach 

-
- Wyga
- Życiówka w maratonie: brak
Akurat z tym słoncem to roznie bywa
ale jak najbardziej wieczorem mozna zarzucic cos na dlugi rekaw tak jak ci wyslalem wyzej
Wszystko zalezy od organizmu w sloncu to bym z checia jeszcze wlasna skore zrzucił
a biegam w koszulkach opietych bo jest to po prostu wygodne
zawsze mozesz kupic taka sprytna kurteczke http://www.decathlon.pl/kurtka-ekiden-id_8354376.html posiadam z kolekcji jesiennej troche inna, zakladasz ja na reke i biegniesz zaczyna padac wiac lub jest ci zimno rozkladasz i zakladasz 

- Mama Kin
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
kup sobie obcisły poliester - "odzież kompresyjna"thepanone pisze:no jakżesz o co kaman i jak wszystko jedno, skoro mi w tych luźnych poliestrach beznadziejnie czyli mokro i zimno. Pytam czy to wina składu materiału czy luźności. Bo nie wiem czy brać się za zwężanie.

go get 'em tiger
-
- Zaprawiony W Bojach
co kto lubi.
-
- Wyga
Ja powiem tak nie wyobrazam sobie biegac w luznych rzeczach bo jest to nie wygodne i mowie tutaj o gorze i dole ubioruserio nie rozumiem co macie na myśli. Mówicie że obcisły poliester jest zły czy dobry?

-
- Zaprawiony W Bojach
No to obawiam sie, ze dosc uboga masz wyobraznie...Sebast91 pisze: Ja powiem tak nie wyobrazam sobie biegac w luznych rzeczach bo jest to nie wygodne i mowie tutaj o gorze i dole ubioru
Rozni ludzie maja rozne upodobania - ja np. w lecie, gdy jest b. goraco zdecydowanie wole luzne rzeczy, bo dzieki temu "luzowi" jest troche chlodniej.
Teraz jest szczyt wiosennego sezonu maratonskiego - rzuc okiem na relacje z jakiegos duzego maratonu, znaczaca wiekszosc zawodowej czolowki bedzie w luznych koszulkach i NIKT nie bedzie w obcislych spodenkach. Tak jest po prostu mniej goraco.
-
- Rozgrzewający Się
czy w cieniu czy nie, wszystko kwestia treningu jaki akurat wykonujesz...jeśli chłopaki latają ile się da, to na krótko bo w długim gorąco...nie jestem specjalistą, dopiero co zaczynam przygodę z bieganiem ale borykam się z tym samym problemem...jeśli bieg jest intensywny, krótkie gacie, koszulka sportowa na krótki + luźna wiatrówka z Decathlonu, mi osobiście odpowiada bo jak trzeba to rozpinam i "steruję" poziomem ciepłathepanone pisze:bo patrzycie na termometr w cieniu a wychodzicie na słońce. Ja biegam po nocach. Inna sprawa, że biegam w luźnej krótkiej koszulce a wy zapewne w obcisłej.

- Mama Kin
- Zaprawiony W Bojach
ja w kompresji nie mam odczucia mokrej szmaty na plecach, w ogóle nie mam odczucia dokuczliwej wilgoci.thepanone pisze:serio nie rozumiem co macie na myśli. Mówicie że obcisły poliester jest zły czy dobry?
go get 'em tiger
-
- Rozgrzewający Się
ej a co sądzicie o odzieży termo ze sklepu Lidl, co jakiś czas rzucają tego typu urania, sprawdzaliście kiedyś ich jakość?
warto tam kupić koszulkę itp?
warto tam kupić koszulkę itp?
- whitemamba
- Zaprawiony W Bojach
Jak jest w dobrej cenie i kolor + krój + materiał się podoba to warto.
Moim zdaniem ciężko uzasadnić wydawanie wyższej kwoty na koszulkę jeżeli kierujemy się innymi preferencjami niż te powyższe.
Moim zdaniem ciężko uzasadnić wydawanie wyższej kwoty na koszulkę jeżeli kierujemy się innymi preferencjami niż te powyższe.
Zmiana kodu 3 z przodu:)
10km- 39.04 @3:54 pace
HM- 1:29:03 in progress
M- 3:14:12 in progress
10km- 39.04 @3:54 pace
HM- 1:29:03 in progress
M- 3:14:12 in progress