Polar M400 HR czy Garmin 310XT HRM??

Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33'
Życiówka w maratonie: 3h10

Nieprzeczytany post

yotomeczek pisze:
Sacre pisze:
yotomeczek pisze:Chyba jeszcze sprawdze endomondo + QSTARZ BT Q818XT. Czy wersja premium endo ma trzymanie zadanego tempa i prognozy wyniku?
z zegarkiem jest wygodniej biegać niż ze smartphonem.
i to był powód poszukiwań - ale kupiłem pas na bidony z saszetką na smartfona - zobaczę jak się takie kombo sprawdzi.
Ja kiedyś kupiłem kieszonkę na ramię z niemieckiej strony, i dobrze się biegało.
PKO
Michalku

Nieprzeczytany post

Na dniach planuję zakupić 310XT, ale mam jeszcze pytania. Czy w Garminie da się zaprogramować trening typu (pochodzi ze szkoły amerykańskiej) :

10' E + 10' T + 6x200m R p. 200m E + 2x400m R p. 400m E + 10' E

Jest możliwość zaprogramowania tempa maksymalnego i minimalnego osobno dla tempówek, osobno dla Easy Run i osobno np.: dla biegów 'R'? Zegarek jakoś daje znać, gdy wyjdziemy poza ustalone progi, pomagając zrealizować założenia dotyczące treningu?

Jeśli już sobie zaprogramuję powyższy trening (o ile się da), to czy na stronie internetowej będą dostępne informacje o prędkości każdego kolejnego kilometra? Czy poza tym będą dostępne średnie prędkości zaprogramowanych odcinków? Osobno dla 10' E, osobno dla 10' T, itd.? Czy trzeba ręcznie wciskać Lap, aby uzyskać takie informacje?

Mam nadzieje, że w miarę przejrzyście napisałem, o co mi chodzi :-)
Awatar użytkownika
anatom
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44.52
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

w 310 wszystko dasz rade rozpisac nawet z poziomu samego zegarka albo w garmin connect i pozniej przesylasz do zegarka.
kazdy etap zegarek ci sam zasygnalizuje dzwikiem oraz wibracja ktore sa dosc glosne i slyszalne nawet jak biegam z muzyka.
kazdy odcinek zegarek ci sam "odetnie" i "rozpocznie".
Podzial na kazdy etap masz dostepny do analizy w GC.
masz oczko wodne? Jeśli tak to dołącz do nas :) :)
https://www.facebook.com/groups/oczkomaniacy
Awatar użytkownika
sochers
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:15
Życiówka w maratonie: 3:48:12

Nieprzeczytany post

@Michałku, ja tak robiłem treningi Danielsa, zegarek sprawdza się znakomicie. Tylko taki trening ma jedną wadę (z mojego punktu widzenia) - jeśli np. poustawiasz alerty tempa, i np. będziesz chciał zmodyfikować trening (tempo, czas), to jak go ustawisz na sztywno, to Ci się garniak zapika na śmierć :D da się to obejść wstawiając odcinki "do naciśnięcia przycisku lap" pomiędzy odcinki treningowe. Trochę upierdliwe, ale daje radę.

Jeśli ustawisz np odcinki po 10 minut ta na GC bedziesz miał np. 2,21km, itp. I takie odcinki do analizy. A jak będziesz chciał rzucić okiem na poszczególne kilometry to wystarczy eksport do endo, bo endo nie wspiera garminowych odcinków, tylko przelicza co 1km.
BLOG: viewtopic.php?f=27&t=40946&start=435
KOMENTARZE: viewtopic.php?f=28&t=40947&start=1680

PBs: 1M - 6'09, 3000 - 12'11, 5k - 20'35, 10k - 44'15, HM - 1:47'11, M - 3:48'12
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ