Ja kiedyś kupiłem kieszonkę na ramię z niemieckiej strony, i dobrze się biegało.yotomeczek pisze:i to był powód poszukiwań - ale kupiłem pas na bidony z saszetką na smartfona - zobaczę jak się takie kombo sprawdzi.Sacre pisze:z zegarkiem jest wygodniej biegać niż ze smartphonem.yotomeczek pisze:Chyba jeszcze sprawdze endomondo + QSTARZ BT Q818XT. Czy wersja premium endo ma trzymanie zadanego tempa i prognozy wyniku?
Polar M400 HR czy Garmin 310XT HRM??
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33'
- Życiówka w maratonie: 3h10
Na dniach planuję zakupić 310XT, ale mam jeszcze pytania. Czy w Garminie da się zaprogramować trening typu (pochodzi ze szkoły amerykańskiej) :
10' E + 10' T + 6x200m R p. 200m E + 2x400m R p. 400m E + 10' E
Jest możliwość zaprogramowania tempa maksymalnego i minimalnego osobno dla tempówek, osobno dla Easy Run i osobno np.: dla biegów 'R'? Zegarek jakoś daje znać, gdy wyjdziemy poza ustalone progi, pomagając zrealizować założenia dotyczące treningu?
Jeśli już sobie zaprogramuję powyższy trening (o ile się da), to czy na stronie internetowej będą dostępne informacje o prędkości każdego kolejnego kilometra? Czy poza tym będą dostępne średnie prędkości zaprogramowanych odcinków? Osobno dla 10' E, osobno dla 10' T, itd.? Czy trzeba ręcznie wciskać Lap, aby uzyskać takie informacje?
Mam nadzieje, że w miarę przejrzyście napisałem, o co mi chodzi
10' E + 10' T + 6x200m R p. 200m E + 2x400m R p. 400m E + 10' E
Jest możliwość zaprogramowania tempa maksymalnego i minimalnego osobno dla tempówek, osobno dla Easy Run i osobno np.: dla biegów 'R'? Zegarek jakoś daje znać, gdy wyjdziemy poza ustalone progi, pomagając zrealizować założenia dotyczące treningu?
Jeśli już sobie zaprogramuję powyższy trening (o ile się da), to czy na stronie internetowej będą dostępne informacje o prędkości każdego kolejnego kilometra? Czy poza tym będą dostępne średnie prędkości zaprogramowanych odcinków? Osobno dla 10' E, osobno dla 10' T, itd.? Czy trzeba ręcznie wciskać Lap, aby uzyskać takie informacje?
Mam nadzieje, że w miarę przejrzyście napisałem, o co mi chodzi

- anatom
- Wyga
- Życiówka na 10k: 44.52
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
w 310 wszystko dasz rade rozpisac nawet z poziomu samego zegarka albo w garmin connect i pozniej przesylasz do zegarka.
kazdy etap zegarek ci sam zasygnalizuje dzwikiem oraz wibracja ktore sa dosc glosne i slyszalne nawet jak biegam z muzyka.
kazdy odcinek zegarek ci sam "odetnie" i "rozpocznie".
Podzial na kazdy etap masz dostepny do analizy w GC.
kazdy etap zegarek ci sam zasygnalizuje dzwikiem oraz wibracja ktore sa dosc glosne i slyszalne nawet jak biegam z muzyka.
kazdy odcinek zegarek ci sam "odetnie" i "rozpocznie".
Podzial na kazdy etap masz dostepny do analizy w GC.
- sochers
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:15
- Życiówka w maratonie: 3:48:12
@Michałku, ja tak robiłem treningi Danielsa, zegarek sprawdza się znakomicie. Tylko taki trening ma jedną wadę (z mojego punktu widzenia) - jeśli np. poustawiasz alerty tempa, i np. będziesz chciał zmodyfikować trening (tempo, czas), to jak go ustawisz na sztywno, to Ci się garniak zapika na śmierć :D da się to obejść wstawiając odcinki "do naciśnięcia przycisku lap" pomiędzy odcinki treningowe. Trochę upierdliwe, ale daje radę.
Jeśli ustawisz np odcinki po 10 minut ta na GC bedziesz miał np. 2,21km, itp. I takie odcinki do analizy. A jak będziesz chciał rzucić okiem na poszczególne kilometry to wystarczy eksport do endo, bo endo nie wspiera garminowych odcinków, tylko przelicza co 1km.
Jeśli ustawisz np odcinki po 10 minut ta na GC bedziesz miał np. 2,21km, itp. I takie odcinki do analizy. A jak będziesz chciał rzucić okiem na poszczególne kilometry to wystarczy eksport do endo, bo endo nie wspiera garminowych odcinków, tylko przelicza co 1km.
BLOG: viewtopic.php?f=27&t=40946&start=435
KOMENTARZE: viewtopic.php?f=28&t=40947&start=1680
PBs: 1M - 6'09, 3000 - 12'11, 5k - 20'35, 10k - 44'15, HM - 1:47'11, M - 3:48'12
KOMENTARZE: viewtopic.php?f=28&t=40947&start=1680
PBs: 1M - 6'09, 3000 - 12'11, 5k - 20'35, 10k - 44'15, HM - 1:47'11, M - 3:48'12