Komentarz do artykułu adidas Ultra boost - TEST

piotrek90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

krzysztof jot pisze:
piotrek90 pisze:Jadę jutro po te kapcie (ultra boost). Zobaczę co warte.

Chyba że ktoś już testował tą tańszą pumę vs. ultra boost ? Albo chociaż miał oba kapcie na nogach i się może wypowiedzieć.
biegam w Ultra - na pewno nie są to buty szybkie, są bardzo mocno amortyzowane, i są bardzo wygodne (oczywiście o ile pasują do stopy, bo kilka plastikowych elementów może też skutecznie przeszkadzać). Poza tym - but jak but, za pół roku i tak trza kupić kolejny. Podejrzewam, że Nike pokaże tez coś ciekawego i o połowę tańszego. Może np Pegasus 32 alba Lunarglide 7 :).
Pare moich wstępnych uwag o Ultra Boostach - http://tiny.pl/q38x3

Czytałem :spoczko: Rzetelny artykuł. A jak myślisz będzie wyglądała kwestia tej wysokiej pięty? Biegam ze śródstopia. Gdzieś czytałem na necie, że spokojnie 4min/km jakiś ziom w tym biega i chwali. Przy takiej prędkości raczej na pięcie się nie da lądować :ble:

Za półroku nowe buty? WOW Pamiętam miałem parę Scarpa, co prawda to buty nie do biegania były ale miałem je 7 lat :-) I użytkowane w na prawdę trudnych warunkach. A tu buty 6 miesięcy i kosz. No sorry. :ble:

A no i jest jeszcze ta Puma Ignite.

UPDATE: miałem dziś buty na nogach. Wydają się solidnie wykonane, no może poza podeszwą buta, nie wiem ile ta siateczka wytrzyma kilometrów. Najfajniejszą rzeczą jest budowa buta, ta ala skarpeta. Mocno opina stopę ale nie czuć tego. Materiał z którego jest wykonany but wydaje się delikatny (Kinvara 4 zrobiła mi z palca jeden wielki bąbel). But testowałem w intersport, ponieważ w sklepie adidasa w Galerii Krakowskiej nie ma męskich tych butów i nie będzie, co jest w moim odczuciu SKANDALEM ! (Żenada) Czyli nie ma szans w Kraku, kupić i przetestować z możliwością o której pisał tu jeden z kolegów, co jest kolejną Żenadą, ale Kraków.... jak to Kraków wiadomo... "nic się nie dzieje, siedzimy.." :bleble:
PKO
lotka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zakupiłam ultra boost wczoraj. Wybierałam pomiędzy nike pegasus 31 a boostami. W obydwu butach podobne odczucie "pianki" na całej podeszwie, jednak pegasus, jakoś tak dziwnie ustawiał mi stopę, wydaje mi się że to chyba nie do końca udana wersja buta. Boosty mega wygodne, jednak coś więcej będę mogła powiedzieć jak pobiegam w nich trochę więcej niż po sklepie :)
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Posiadacze ultra boostów, ile już nabiegaliście w nich km? jak oceniacie trwałość?
piotrek90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Posiadacze ultra boostów, ile już nabiegaliście w nich km? jak oceniacie trwałość?
Przekopałem neta, ludzie oceniają trwałość na kiepską. Chodzi oczywiście o podeszwę. 90km wyraźne starcie gumy przy pięcie. Dlatego zrezygnowałem z ich zakupu. Jakby nie patrzeć buty kosztują troszku kasy. W zamian kupiłem energy boost 2. Co do mojej ich oceny to strasznie miękko + przeszkadza mi ten "duży" drop. Poza ty nie czuję żadnego "oddawania" energii, za to czuję że przez ich miękkość energia się rozprasza i są w tych butach gorsze wyniki.

Więc, piszę tu o energy boost 2 a nie o ultra, ale myślę że buty do siebie bardzo podobne. Do treningu ująda, ale ogólnie cudów nie ma.
Awatar użytkownika
Hael
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:03
Życiówka w maratonie: 02:57:54

Nieprzeczytany post

biegowyninja pisze:Rozmiarówka na adidas.pl wskazuje, że 47 i 1/3 ma 29,3 cm, a 48 ma 29,7 cm. Wiec pewnie, któryś z tych, w zależności od preferencji.
Odgrzebuję, bo nie wiem jaki rozmiar brać. Czy mógłby ktoś sprawdzić, czy rozmiarówka na stronie Adidasa jest ok? Bo zgodnie z nią, powinienem brać 48, ale w innych sklepach podają, że 31, a to już kajak :hej: niestety adiosów i bostonów w Łodzi nie znalazłem w żadnym sklepie. Więc jak ktoś mógłby dać znać, dla dowolnego rozmiaru, byłbym mega wdzięczny.
HAEL's Running Formula Blog
Komentarze
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak ktoś ma mniejszą stopę to dobra cena na alle:

http://allegro.pl/buty-adidas-ultra-boo ... 37167.html

Tylko ciekawy jestem czy to ori buty.

edit

Tak z ciekawości popatrzyłem na tą rozmiarówkę i też się dziwię bo z tego co słyszałem to odpowiednikiem 29cm w adidasie jest rozmiar 45 1/3, a nie 47 1/3
piotrek90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Jak ktoś ma mniejszą stopę to dobra cena na alle:

edit

Tak z ciekawości popatrzyłem na tą rozmiarówkę i też się dziwię bo z tego co słyszałem to odpowiednikiem 29cm w adidasie jest rozmiar 45 1/3, a nie 47 1/3
wow ale cena :hej: To może to są "mejd baj czajna". Jeszcze przecież niedawno 8 paczek kosztowały.
miejscowy_trucht
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Jak ktoś ma mniejszą stopę to dobra cena na alle:

edit

99% ze podrobki gosc znajduje buty np na chinskim ebayu wyglada to tak ze klikasz kup teraz on zamawia u swojego dostawcy np aukcja ebay tam placi 100 taniej niz sprzedaje na allegro i podaje twoj adres jako dane nabywcy dodatkowo ( urzad celny bedzie wymagac certyfikatu ktorego na bank nie da sprzedawca z hong kongu plus do zaplaty clo i podatek )
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak myslalem, ze to jakis przekret, zreszta to nie moje rozmiary i tak ;)

Wazne, ze jak sie poszuka to juz za 530zl mozna boosty kupic co mam zamiar zrobic w nastepnym tygodniu. Czy ktos z Was moze mi potwierdzic, ze wkladka 29cm to rozmiar 45 1/3?
miejscowy_trucht
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

http://www.ebay.com/itm/ADIDAS-ENERGY-B ... 6268&rt=nc

:) np z takiej aukcji to bierze
Awatar użytkownika
banan85
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skoor w glide boostach wkładka 29 cm to właśnie rozmiar 45 1/3...tutaj pewnie będzie podobnie
Awatar użytkownika
Hael
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:03
Życiówka w maratonie: 02:57:54

Nieprzeczytany post

Ja już swój problem z wyborem rozmiaru adiosów boost rozwiązałem, zamówiłem dwa rozmiary na adidas.pl... I oba zostawiłem, bo cena była super - 336zł i dostawa gratis. Buty świetne, wg mnie lepsze od kinvar, których fanem byłem do tej pory.
HAEL's Running Formula Blog
Komentarze
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ultra boosty za tyle kupiles?
freedy
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

http://allegro.pl/adidas-energy-boost-m ... 41069.html A czy tutaj może być jakiś przekręt?Ogólnie dużo jest tych Adi Boostów na allegro w cenie około 300-350zł, jednak na tej aukcji co podałem boosty wysyłają od razu w przeciągu 24h np kolejny sprzedwca: http://allegro.pl/adidas-supernova-glid ... 49624.html
Robert
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

freedy pisze:Ogólnie dużo jest tych Adi Boostów na allegro w cenie około 300-350zł,
Samo "Boost" teraz juz niespecjalnie jest jakims wyroznikiem - o ile jakis czas temu, tuz po premierze, byl tylko jeden-dwa modele zbudowane z uzyciem tego materialu, to AFAIK, teraz Adidas produkuje szeroka baze butow z tych granulek, chyba bedzie z kilkanascie modeli.
freedy pisze:np kolejny sprzedwca: allegro.pl/adidas-supernova-glide
A to na pewno nie jest zadna specjalna okazja... Rok temu kupilem te buty za zblizona cene - a jakos zima, ten sam model i wzor, Adidas sprzedawal na swojej stronie za 249 PLN, z darmowa wysylka.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ