Kto biega w adidas energy boost ? Jak wrażenia ?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
może ktoś porównać E.Boost 2 do glide 6 boost? zastanawiam się nad tym butem, biegam raczej z śródstopia ale przy dużym zmęczeniu zauważyłem że trochę klepie piętą, moja waga to 84kg, stopa neutralna.
-
- Zaprawiony W Bojach
Kiedy startuje katalog butów Pana Adama? Niedługo tez podejdę do kupna butów na przyszły sezon, a jak na razie oglądam tylko zdjęcia butów w sklepach internetowych. Opisy tez pozostawiają wiele do życzenia.
A w sklepie zawsze daje się przekabacic sprzedawcom. Jak idę po Adidasa to wychodzę z Nikiem. Jak idę po Mizuno to wychodzę z Asicsem. Kolejny raz juz się nie dam wycykac w sklepie. Zadnych Adidasow, Nike czy Asicsow
A w sklepie zawsze daje się przekabacic sprzedawcom. Jak idę po Adidasa to wychodzę z Nikiem. Jak idę po Mizuno to wychodzę z Asicsem. Kolejny raz juz się nie dam wycykac w sklepie. Zadnych Adidasow, Nike czy Asicsow

Wpiszę tu swoje wyniki gdy:
5k będzie poniżej 1? minut
10k będzie poniżej 4? minut
21k będzie poniżej 1h i ?? minut
42k będzie poniżej 3h i ?? minut
Na razie takich wyników nie ma więc siedzę cicho.
5k będzie poniżej 1? minut
10k będzie poniżej 4? minut
21k będzie poniżej 1h i ?? minut
42k będzie poniżej 3h i ?? minut
Na razie takich wyników nie ma więc siedzę cicho.
- krzysztof jot
- Zaprawiony W Bojach
mogę porównać.puchatek391 pisze:może ktoś porównać E.Boost 2 do glide 6 boost? zastanawiam się nad tym butem, biegam raczej z śródstopia ale przy dużym zmęczeniu zauważyłem że trochę klepie piętą, moja waga to 84kg, stopa neutralna.
Nico lepsza podeszwa, lepsza amortyzacja, Glide jakby za miekkie zwłaszcza na 84kg a EB2 akurat - sam tyle ważę.
Zdecydowanie lepiej leżą na nodze, lepsze dopasowanie na śródstopiu - choć to indywidualna cecha. Glide 6 "łapie" luzy i stopa lata w środku, trudno dobrze zawiazac, EB2 idealnie mi pasowały, choć zwracam uwagę ze te boczne panele z paskami to czysty plastik "nieelastyczny" i pewnie jest parę osób którym ta cholewka może nie pasować, gnieść itp...
Podsumowując - EB2 to but o klasę lepszy od Glide 6 - i podeszwa i cholewka.
Aha ważne - pisze o EB2 ESM - (cholewka z meshowej siatki) te pierwsze totalnie mi nie pasowały. I drugie - sa węższe - jak Glide miałem 46 to EB2 46 2/3.
-
- Zaprawiony W Bojach
ESM nie wchodzą w rachubę , nie ma ich na promocji a EB2 i glide'y idzie wyrwać za ~350zł i teraz się zastanawiam co wybrać, . Biegam głównie po asfalcie i kostce. Chce w nich przebiec pierwszy maraton w kwietniu oraz polówkę w marcu biegam na krótkich dystansach 4,50-5:30 średnie tempo (10km). W tej cenie mam jeszcze Nike Pegasus 31 i Pulse 6, ale jakoś mnie te adasie do siebie przekonują, też wyglądem(szczególnie Glide)
-
- Zaprawiony W Bojach
nikt nie pomoże? 

- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Podpowiedzcie, który model z serii boost ma największa amortyzację ?
Myślałem o supernova glide boost 6 a może inne ?
Myślałem o supernova glide boost 6 a może inne ?
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
supernova 7 ?tombzd74 pisze:O ile sie orientuje to 7m maja najwieksza amortyzacje w rozsadnej cenie, bo flagowiec ma porownywalna tyle ze kosztyje pow. 600 zl.
-
- Zaprawiony W Bojach
7 glide czy 7 sequence?
-
- Zaprawiony W Bojach
ja własnie zakupiłem glide 6 które od dzisiaj są na promocji i cena wydaje się bardzo dobra
http://www.adidas.pl/buty-supernova-gli ... 3_650.html
mam nadzieje,że będę zadowolony
http://www.adidas.pl/buty-supernova-gli ... 3_650.html
mam nadzieje,że będę zadowolony

-
- Wyga
A to cwaniaki, pare dni promocji za 249 zł a dziś juz 349 zł. Chyba im na dekiel padło. Za tą cenę można kupić ten but w o wiele przyjemniejszych kolorach. A poza tym za kilka tygodni pojawi się wersja Glide 7. 

- krzysztof jot
- Zaprawiony W Bojach
przy zalogowaniu się z nowym adresem e-mail dostajesz kod na 15% - wychodzi prawie 100 zł taniej - miałem już kupić, ale poczekam jeszcze ze dwa tygodnie bo ma być dokładny test na solereview. Bo niby róznic prawie nie ma, ale gdzieś wyczytałem że jednak podeszwa ma lepszą amortyzacje dla 80-85kg niz Glide 6. Bo jak nie - to po co przepłacać, choć Glide 6 przy tej wadze nie jest doskonały, lepiej zachowywał sie Energy Boost 2, lepsza amortyzacja, nie dobijały tak jak Glide które są miękkie i bardzo dużo się uginają pod piętą.Seba76 pisze:Glide 7 już są, ale cena zaporowa 639 pln
natomiast sequence 7 maja trochę mniej boosta niż glide 6
EDIT>
W Decathlonie sa juz Glide 7 w cenie 430 zł - http://www.decathlon.pl/supernova-boost ... #avantages