Buty Airia
-
- Zaprawiony W Bojach
Paweł, sorry, pobiegaj kilkaset km w jednych i drugich, to pogadamy.
- HeavyPaul
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
W Core'ach biegam już kilkaset km, biegam/biegałem w różnych butach, więc mam jakieś porównanie. 1mm różnicy w grubości podeszwy to sprawa oczywista, ale jej kształt... jakaś minimalna różnica (o której zresztą nie wspomina nawet producent, jak już napisałem, a dla Ciebie "idealnie współgra z ruchem pronacyjnym przy lądowaniu"), ale jak już to na korzyść "nowych" modeli, które są lepiej wyprofilowane. A wkładka... no przykro mi, ale to już skarpetka robi większa różnicę :D a Ty piszesz o jej miękkości i grubości. Chyba zaślepiła Cię miłość do tych butów 
EDIT: taka mała dygresja. Widzisz, ja piszę o butach, w których biegam i które przynajmniej trzymałem w ręku. Ty zaciekle krytykujesz sandały, które widziałeś tylko na zdjęciach w Internecie... szkoda gadać.

EDIT: taka mała dygresja. Widzisz, ja piszę o butach, w których biegam i które przynajmniej trzymałem w ręku. Ty zaciekle krytykujesz sandały, które widziałeś tylko na zdjęciach w Internecie... szkoda gadać.
Mój BLOG: Heavy Runs Light
Aktualne informacje o testach + duża dawka zdjęć na moim profilu na FACEBOOKU
Dla spragnionych zdjęć INSTAGRAM

-
- Zaprawiony W Bojach
Dobra Paweł, widzę, że z Twojej strony przybrało to ton jakiejś bezsensownej rywalizacji o to, kto ma rację. Przyprawiasz mi wirtualne garby i oczekujesz, że będę udowadniał, ze nie jestem wielbłądem.
Ironizujesz, po co? Chcesz się poczuć "najlepszym testerem mini"? Ależ bardzo proszę, zachowaj sobie to miano, ja nie jestem Twoim konkurentem.
Krytykując sandały, krytykuję ich ideę, a nie wykonanie czy wrażenie biegania w konkretnym modelu.
Pomysł skopiowania przedmiotu, który zdeterminowany jest biedą oraz niedostępnością lepszych materiałów i technologii, a następnie sprzedawanie go naiwnym Amerykanom wraz z przekonaniem, że w ten sposób odcinają się od konsumpcyjnego stylu życia i "wracają do korzeni", jest wynaturzeniem, oszustwem i żerowaniem na głupocie.
Oczywiście, ktoś może po prostu lubić bieganie w sandałach. Różne są preferencje. Szanuję takie osoby, również Ciebie. Jednak tym, co stoi u podstaw i siedzi w głowach producentów, zwyczajnie się brzydzę.
Różnica jest ogromna, ale w dyskusji chyba wolałeś przymknąć na nią oko. Jeżeli mamy się licytować na kilometry, ja na jednej i drugiej podeszwie zrobiłem po ponad 1000 km (w Base 2000) i doskonale wiem, o czym mówię.
Myślę, że ten fragment dyskusji powinien pozostać na forum, ale dalsza wymiana zdań powinna się odbywać poza nim. no chyba, ze chcesz podyskutować o różnicach w wyprofilowaniu podeszwy i we wkładce, w takim razie bardzo proszę.
Ironizujesz, po co? Chcesz się poczuć "najlepszym testerem mini"? Ależ bardzo proszę, zachowaj sobie to miano, ja nie jestem Twoim konkurentem.
Krytykując sandały, krytykuję ich ideę, a nie wykonanie czy wrażenie biegania w konkretnym modelu.
Pomysł skopiowania przedmiotu, który zdeterminowany jest biedą oraz niedostępnością lepszych materiałów i technologii, a następnie sprzedawanie go naiwnym Amerykanom wraz z przekonaniem, że w ten sposób odcinają się od konsumpcyjnego stylu życia i "wracają do korzeni", jest wynaturzeniem, oszustwem i żerowaniem na głupocie.
Oczywiście, ktoś może po prostu lubić bieganie w sandałach. Różne są preferencje. Szanuję takie osoby, również Ciebie. Jednak tym, co stoi u podstaw i siedzi w głowach producentów, zwyczajnie się brzydzę.
Różnica jest ogromna, ale w dyskusji chyba wolałeś przymknąć na nią oko. Jeżeli mamy się licytować na kilometry, ja na jednej i drugiej podeszwie zrobiłem po ponad 1000 km (w Base 2000) i doskonale wiem, o czym mówię.
Myślę, że ten fragment dyskusji powinien pozostać na forum, ale dalsza wymiana zdań powinna się odbywać poza nim. no chyba, ze chcesz podyskutować o różnicach w wyprofilowaniu podeszwy i we wkładce, w takim razie bardzo proszę.
- HeavyPaul
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Oczekuję tylko trochę konsekwencji i takiego samego podejścia do wszystkich marek - w Twoim przypadku trochę tego według mnie brakuje i dlatego o tym napisałem. Zresztą na marginesie, a Ty zrobiłeś z tego wywód. Nie uznałeś za to za stosowne napisać o butach, a to jest przecież temat tej dyskusji, tak?
Ja jednak z uporem maniak będę starał się napisać coś konstruktywnego o butach... może komuś się przyda. W sobotę zajrzałem do Kadencji 180 i przy okazji nagrywania materiału o Inov-8 i Sarva przyjrzeliśmy się też Skorom. Nikt nie przeczy, że ta wkładka jest inna, ale żeby odczuć różnicę, musiałbyś mieć jakieś nadludzkie czucie w nogach - ta różnica jest ledwo wyczuwalna w palcach! O wyprofilowaniu podeszwy napisałem w poprzednim poście - można sobie doczytać.
Pozdrawiam
Paweł
Ja jednak z uporem maniak będę starał się napisać coś konstruktywnego o butach... może komuś się przyda. W sobotę zajrzałem do Kadencji 180 i przy okazji nagrywania materiału o Inov-8 i Sarva przyjrzeliśmy się też Skorom. Nikt nie przeczy, że ta wkładka jest inna, ale żeby odczuć różnicę, musiałbyś mieć jakieś nadludzkie czucie w nogach - ta różnica jest ledwo wyczuwalna w palcach! O wyprofilowaniu podeszwy napisałem w poprzednim poście - można sobie doczytać.
Pozdrawiam
Paweł

-
- Zaprawiony W Bojach
oczywiście, że mam różne podejście do różnych marek. jedne buty są lepsze, inne gorsze. z tych lepszych jedne mi się bardziej podobają, inne mniej. nie ma w tym żadnego braku konsekwencji.
wszystkich zachęcam, by samemu spróbowali różnych modeli i wyrobili sobie własne zdanie, również o takich niuansach, jak wyprofilowanie podeszwy i charakterystyka wkładki.
tobie Paweł polecam pobiegać jeszcze kilkaset kilometrów w Base albo Form, będziesz mógł wtedy oprzeć się na wrażeniach z biegu, a nie na informacjach ze strony albo pobieżnych macankach.
edit: właśnie sam pomacałem sobie wkładki dla zdrowia psychicznego
i różnica jest wyraźnie odczuwalna. w biegu jest jeszcze większa, a przypominam, że na różnice między modelami składa się kilka czynników, które opisałem.
wszystkich zachęcam, by samemu spróbowali różnych modeli i wyrobili sobie własne zdanie, również o takich niuansach, jak wyprofilowanie podeszwy i charakterystyka wkładki.
tobie Paweł polecam pobiegać jeszcze kilkaset kilometrów w Base albo Form, będziesz mógł wtedy oprzeć się na wrażeniach z biegu, a nie na informacjach ze strony albo pobieżnych macankach.
edit: właśnie sam pomacałem sobie wkładki dla zdrowia psychicznego

- HeavyPaul
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Jeszcze nie (przynajmniej do mnie) - są opóźnienia.

-
- Zaprawiony W Bojach
opóźnienia są
miejmy nadzieję, że to wreszcie ruszy porządnie...

-
- Zaprawiony W Bojach
trzeba jeszcze poczekać kilka tygodni, ale maszyna ruszyła.
-
- Zaprawiony W Bojach
Airia w niespełna dobę pokonały 4 kraje w drodze z fabryki do mych stóp (dosłownie!). Pierwsze wrażenie - mega dziwne.
-
- Zaprawiony W Bojach
pierwsze odczucia są na tyle dziwne, że trudno cokolwiek mądrego powiedzieć... potrzebuje trochę czasu, żeby ogarnąć, co o tym w ogóle myślę.
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:38:22
- Życiówka w maratonie: 3:02:19
- Kontakt: