Komentarz do artykułu adidas przywalił z grubej rury - wszystkomający Smart Run
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
No niestety, Ray Maker wskazał największy problem tego zegarka: brak możliwości eksportu danych poza stronę miCoacha.
Poza tym, ten czujnik HR jest z pulsometru MIO, a ten był przez Raya gruntownie testowany - w porównaniu do standardowego pasa jest to lipa na kółkach za $200 (tzn. nie jest AŻ tak źle, ale szału nie ma, dużo % strat). Także Adidas wziął ten czujnik, wsadził w zegarek z Androidem i tyle. Dla mnie to za mało. Aplikacja miCoach jest dostępna od dawna na telefony - te ciągłe "przyspiesz - zwolnij"... ech, wywaliłem to.
Pamiętam, jak przed MW była promocja "Nasze pejsy będą używać cudownego TomToma". Oczywiście, część pejsów miała dodatkowo swój zegarek. Po tygodniu naczelny napisał: "Nie kupujcie (póki co) TomToma - bo niedopracowana lipa". A jak będzie z Adidasem? Datasheet - jedno, rzetelny test - drugie.
Poza tym, ten czujnik HR jest z pulsometru MIO, a ten był przez Raya gruntownie testowany - w porównaniu do standardowego pasa jest to lipa na kółkach za $200 (tzn. nie jest AŻ tak źle, ale szału nie ma, dużo % strat). Także Adidas wziął ten czujnik, wsadził w zegarek z Androidem i tyle. Dla mnie to za mało. Aplikacja miCoach jest dostępna od dawna na telefony - te ciągłe "przyspiesz - zwolnij"... ech, wywaliłem to.
Pamiętam, jak przed MW była promocja "Nasze pejsy będą używać cudownego TomToma". Oczywiście, część pejsów miała dodatkowo swój zegarek. Po tygodniu naczelny napisał: "Nie kupujcie (póki co) TomToma - bo niedopracowana lipa". A jak będzie z Adidasem? Datasheet - jedno, rzetelny test - drugie.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Nigdzie nie pisałem, że "Nasze pejsy będa używac cudownego TomToma". Proszę o link. Nie bardzo wiem - czy to jakaś pretensja do mnie, że test TomToma był jaki był, czy co?nody pisze: Poza tym, ten czujnik HR jest z pulsometru MIO, a ten był przez Raya gruntownie testowany - w porównaniu do standardowego pasa jest to lipa na kółkach za $200 (tzn. nie jest AŻ tak źle, ale szału nie ma, dużo % strat).
A co do Mio. Ja też mam Mio, choć test sie jeszcze nie pokazał i może pasek jest nadal dokłądniejszy ale komfort użytkowania nieporównywalny na plus Mio.
Nie ray maker tylko rain maker.

I z tego jego testu to zegarek mi się podoba, jasne, że są ograniczenia, ale jest sporo fajnych rozwiązań.
-
- Zaprawiony W Bojach
Adamie, dlaczego stresujesz forumowiczów ?
Nie możesz być bardziej uczuciowy, tak się tylko pytam,...
Nie możesz być bardziej uczuciowy, tak się tylko pytam,...
-
- Wyga
Oj tam cytatów się zachciewa :P Chodzi o to, że jeśli strona wali baner TT i opisuje, że pejsy będą go używały (tutaj też brak cytatu) to można podejrzewać, że redakcja nie wzięłaby do tak odpowiedzialnego zadania byle kupy. Wszystko wskazuje na to, że tak się jednak stało, pejserzy biegnący z dwoma zegarkami, ba... może nawet TT nie był włączonyAdam Klein pisze: Nigdzie nie pisałem, że "Nasze pejsy będa używac cudownego TomToma". Proszę o link. Nie bardzo wiem - czy to jakaś pretensja do mnie, że test TomToma był jaki był, czy co?
A co do Mio. Ja też mam Mio, choć test sie jeszcze nie pokazał i może pasek jest nadal dokłądniejszy ale komfort użytkowania nieporównywalny na plus Mio.
Nie ray maker tylko rain maker.
I z tego jego testu to zegarek mi się podoba, jasne, że są ograniczenia, ale jest sporo fajnych rozwiązań.

Wiele portali szczyci się jak najszybszym opublikowaniem "sheet-ów" (po czasie produkty okazują się shitem), podczas gdy to nie jest clue biegania i więcej można tym komuś krzywdy zrobić niż pomóc.
Przykro mi to napisać, ale Ray (Ray - od Raymond :D) jest tu niedoścignionym dla wielu wzorem testera elektronicznych gadżetów sportowych.
Ale to taka uwaga na marginesie, skierowana w zasadzie do wszystkich portali.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Dlaczego przykro? Nie próbujemy się z nim ścigać na testy, jest rzeczywiście bardzo dobry. Ale robi też błędy wynikające z pętli jaką sobie narzucił, że muszą być tak szczegółowe i dokładne, więc faktycznie nie ma czasu na solidne przetestowanie. Przecież jego test TomToma jest raczej bezsensu, nie napisał o głównych bolączkach z punktu widzenia biegacza i praktycznie dał pozytywna recenzję.nody pisze:Przykro mi to napisać, ale Ray (Ray - od Raymond :D) jest tu niedoścignionym dla wielu wzorem testera elektronicznych gadżetów sportowych.
- Pawel271
- Wyga
- Życiówka na 10k: 36:12
- Życiówka w maratonie: 3:16:00
- Kontakt:
Jeżeli chodzi o aplikacje to Sunnto stworzyło już coś takiego
Oczywiście jak każda firma mają swoje plusy i minusy.
Ale zegarek trzeba kupować po siebie i zadać sobie pytanie do czego będzie nam służył (jakie sporty)
czy chce go nosić jako zwykły zegarek czy chcę żeby był tylko komputerem na treningowym i jeszcze jedno jakie dys. biegam (bateria)
Im więcej firm w to wejdzie tym lepiej dla nas
Oczywiście jak każda firma mają swoje plusy i minusy.
Ale zegarek trzeba kupować po siebie i zadać sobie pytanie do czego będzie nam służył (jakie sporty)
czy chce go nosić jako zwykły zegarek czy chcę żeby był tylko komputerem na treningowym i jeszcze jedno jakie dys. biegam (bateria)
Im więcej firm w to wejdzie tym lepiej dla nas
Pozdrawiam Paweł http://www.ringotresura.pl
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Planujemy, ale musimy poczekać. Tymczasem tylko adidasowski filmik: http://bieganie.pl/?show=1&cat=22&id=6015
-
- Rozgrzewający Się
Nie mogę się doczekać. Chętnie przetestuję. Pozdrawiam. www.mamybiegaja.blogspot.com
- Eatherus
- Wyga
Miałem go na ręce...Puls objawił sie po 15 sekundach,GPS nie dał rady.Po 5 minutach wyskoczył komunikat,że koniec imprezy.Stałem specjalnie 5 minut na mrozie bez ruchu...Zobaczymy co dalsze testy pokaża,bo na obcojęzycznych forach rozpisują sie o fatalnej baterii np. po 51 minutach biegu stan spadł do 10 % z 100 %.Trochę mało...
-
- Zaprawiony W Bojach
No tak, jeżeli jest tak kiepski jak pisze kolega i jeżeli pracuje z pomiarom co 1s przez 4h to faktycznie, Adidas ostro w tekstach promocyjnych leje wodę,... Przy takim pomiarze na maratonie trzeba trochę jednak pobiegać,...lub ustawić pomiar co 5s.
Do Adama,...nie dokonujem pomiaru po to aby było komfortowo tylko po to aby było dokładnie. Fajnie gdy może być i jedno i drugie.
Do Adama,...nie dokonujem pomiaru po to aby było komfortowo tylko po to aby było dokładnie. Fajnie gdy może być i jedno i drugie.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Ale ten system pomiaru tetna jest ok, przynajmniej tak było w zegark Mio który testowalem.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Jeśli kogoś to interesuje to DCR już "głęboko" przetestował tego adika
http://www.dcrainmaker.com/2013/12/adid ... eview.html
http://www.dcrainmaker.com/2013/12/adid ... eview.html
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Wyga
Często jak jest zimno to ubieram: bluzę, na to zegarek i kurtkę - zegarek trochę wystaje, ale przynajmniej mrozy mi rąk nie przewiewają i czy w tedy nie będzie problemu z odczytem tętna?
Wiem, że sporo osób podobnie robi
Wiem, że sporo osób podobnie robi