kupno skarpetek kompresyjnych
- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Biegam w fullsocsach bo muszę. Drogie ale warto kupic. Upalu w nich sie czuje. Wersja biala az tak sie nie brudzi. No i serwis gwarancyjny jak w garminie.
- wypass
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53min 56s
Tak z wejścia... ? Nawet w pierwszym zamówieniu ?maly89 pisze:Ponadto wiele sklepów oferuje ciekawe rabaty. Rzuć okiem na sklepbiegowy.com, z tego co pamiętam to można u nich uzyskać 10% rabatu więc już się nieco koszty zmniejszą
Mówisz o Compressporcie czy CEP ?wolf1971 pisze:Biegam w fullsocsach bo muszę. Drogie ale warto kupic. Upalu w nich sie czuje. Wersja biala az tak sie nie brudzi. No i serwis gwarancyjny jak w garminie.
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Tak, zresztą napisz do nich maila, bo wiem, że te 10% to u nich było i dla stałych klientów z kartą i na hasło BiegamBoLubię i z okazji różnych akcji i zawodów.
Co do Compressport i CEP to pracując w sklepie sportowym usłyszałem, że do pewnego czasu to była jedna firma, a dopiero później kiedy szefostwo nie mogło się dogadać między sobą firma się podzieliła na Compressport i CEP.
Co do Compressport i CEP to pracując w sklepie sportowym usłyszałem, że do pewnego czasu to była jedna firma, a dopiero później kiedy szefostwo nie mogło się dogadać między sobą firma się podzieliła na Compressport i CEP.
-
- Wyga
kupujac opaske kompresyjna nalerzy znac obwod lydki, czy nalerzy mierzyc ten obwod w stanie spoczynku lydki czy miesien napiety?
- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
Skarpety fullsocksy compressportu są robione tak jak skarpety uciskowe medyczne. Uciskaja mocniej stopy i czym wyzej tym nacisk jest mniejszy. Maja drugi stopien kompresji czyli ten juz leczniczy.
Na stronie producentow sa dokladne instrukcje jak i co mierzyć aby prawidlowo dobrać opaski czy skarpety. Nie moga byc one ani za ścisłe ani zbyt luźne. Ja w sklepie moglem przymierzyć i idealnie dobrać odpowiedni rozmiar skarpet.
Na stronie producentow sa dokladne instrukcje jak i co mierzyć aby prawidlowo dobrać opaski czy skarpety. Nie moga byc one ani za ścisłe ani zbyt luźne. Ja w sklepie moglem przymierzyć i idealnie dobrać odpowiedni rozmiar skarpet.
-
- Dyskutant
Zakupiłem opaski na łydki COMRESSPORT R2 w rozmiarze T3 czyli obwód łydki 38-42cm mój obwód to 42 czyli górna granica. Biegałem w nich może ze 3 razy bardzo bolą mnie łydki w czasie biegu a sam bieg jest nieprzyjemny. Stąd pytanie czy mogą być za małe te opaski?? Celowo wybrałem T3 bo obawiałem się że T4 będą za duże. Jeśli to może być przyczyną to będą na sprzedaż 

- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ból łydek jest zdecydowanie nienormalnym objawem. Więc albo za mały rozmiar albo co gorsza możesz mieć jakiś problem z żyłami i nie powinieneś używać tego typu odzieży. Warto w wolnej chwili się przebadać i zasięgnąć rady lekarza.
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Wszystko się da. Pytanie tylko ile takie skarpetki za 50zł będą miały wspólnego z prawdziwą kompresjąArgoo pisze:za 50zł da sie to kupić?

-
- Wyga
za 50 zł znalazłem takie coś http://www.nastopy.pl/Skarpety/Męskie/S ... śnie..html
na runshop.pl też można znaleść w tej cenie inne jednak może ktoś kto używał się wypowie
na runshop.pl też można znaleść w tej cenie inne jednak może ktoś kto używał się wypowie
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 45
Dobrze, że trafiłem na ten temat bo też zastanawiam się nad zakupem opasek kompresyjnych. Po głowie chodziły mi te z firmy compressport (Opaski na łydki R2 - Race & Recovery) ale cena jest dość wysoka i boję się ryzykować. Chciałem ich używać na dłuższe biegi i ewentualnie do grania w kosza. Dzisiaj znalazłem takie coś: http://www.nastopy.pl/Skarpety/M%C4%99s ... _Gear.html ewentualnie trochę tańsze opaski z posta wyżej. Czy ktoś ich używał albo ma porównanie z Compressportem?
BTW maly89 śledzę bloga i jestem pod wrażeniem, czekam na kolejne wpisy.
Pozdrawiam!
BTW maly89 śledzę bloga i jestem pod wrażeniem, czekam na kolejne wpisy.
Pozdrawiam!
Biegacz, kolarz, "kulturysta", sportowy świr
- wypass
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53min 56s
W porównaniu z Compressportami zastanawiają mnie różnice w składzie produktu...między nimi a tańszymi odpowiednikami....
Czy zupełnie inny skład materiału będzie miał znaczenie przy działaniu ?
Ja też planuję kupić opaski....cena 50zł kusi...
Jednak ja wolę zapolować na jakąś wyprzedaż i kupić sprawdzone i używane przez wielu biegaczy opaski...
Czy zupełnie inny skład materiału będzie miał znaczenie przy działaniu ?
Ja też planuję kupić opaski....cena 50zł kusi...
Jednak ja wolę zapolować na jakąś wyprzedaż i kupić sprawdzone i używane przez wielu biegaczy opaski...