Timex HRM

jacekk
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Do Ryszarda,
Dopiero co kupiłem u Ciebie model A1. Jestem zadowolony ale dręczy mnie jedno pytanie. POLAR byłby ideałem, gdyby bateria w nadajniku, tak jak w odbiorniku, była wymienna. Choćby i w serwisie ale i tak kosztowałoby to ułamek nowego nadajnika. Czy to problem? Chyba nie. Więc chcą po prostu więcej wyciągnąć?
New Balance but biegowy
Ryszard
Ekspert/Fizjologia
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie sądzę, żeby chodziło tylko o pieniądze. M. in. chodzi o szczelność i jakość nadajnika. Przewidywany czas pracy to 2 500 godzin. Jeżeli zużyjesz nadajnik przed rokiem to masz gwarancję i wymienię Ci na nowy. Docierają do mnie naprawdę stare Polary i nadajniki są sprawne. Wystarczy przemywać nadajnik wodą z mydłem i raz na miesiąc przecierać elektrody spirytusem. Musisz pamiętać, że gdy zamkniesz obwód np. położysz mokry ręcznik na elektrody to następuje zużycie baterii.

R.
Ryszard
Ekspert/Fizjologia
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jakość nadajnika Polara polega m. in. na tym, że pokazuje aktualne tętno prawie natychmiast. Nadajniki innych firm pokazują tętno z opóźnieniem. Nadajniki kodowane przekazują każde uderzenie i możliwy jest przekaz on line bezpośrednio do komputera.  O klasie nadajnika świadczy fakt, że większość firm produkujących sprzęt fitness używa nadajników Polara i podzespołów Polara w swoich urządzeniach.

R.
Awatar użytkownika
adamm
Administrator
Administrator
Kontakt:

Nieprzeczytany post

O klasie nadajnika świadczy fakt, że większość firm produkujących sprzęt fitness używa nadajników Polara i podzespołów Polara w swoich urządzeniach.
Na przykład?
[i]Pragnienie zwycięstwa jest niczym w porównaniu z pragnieniem przygotowania się do niego.[/i]
Ryszard
Ekspert/Fizjologia
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Technogym, HP cosmos, Tunturi, Precor, LifeFitness, Ergo-bike, m. in. te firmy używają "Polar technology inside".
Okazało się, że nie mogę więcej podać bo są to poufne wiadomości a rynek OEM (sprzedaż podzespołów do innych firm) jest to osobny dział w firmie Polar i rządzi się on innymi prawami.

R.
ODPOWIEDZ