Nowe buty
- Friend
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:04
Właśnie wróciłem ze sklepu z nowymi butami.
Kupiłem New Balance M714CR w cenie 199,92 zł + brelok (bardzo gustowny).
Sklep znajduje się w Carrefour, dokładnie w The Athlete's Foot.
Pierwsze wrażenia, czuje że są lekkie oraz to że mam wrażenie chodzenia po puszystym dywanie.
Kupiłem New Balance M714CR w cenie 199,92 zł + brelok (bardzo gustowny).
Sklep znajduje się w Carrefour, dokładnie w The Athlete's Foot.
Pierwsze wrażenia, czuje że są lekkie oraz to że mam wrażenie chodzenia po puszystym dywanie.
Energia podąża za myślą, a myśl podąża za energią…
- Friend
- Zaprawiony W Bojach
Nie moge sie przyzwyczaic sie do nowych butow. Czuje sie tak dziwnie ze czasami bola mnie nie tylko kolana. Wiem ze codze jak kaczka tak powiadaja znajomi, w starych butach czulem sie dobrze, pewnie bylo maksymalnie dopasowane nawet ciut za bardzo byly juz bez amortyzacji (chaba kiedys ja mialy) i mialy jedna wade miedzy palcami a poczatkiem jezyka na calej szerokosci buta byla siatka tylko czysta siatka ktora przepuszczala zimny wiatr az mrozilo stope a w deszczu mialem mokry kawalek stopy. W nowych butach czuje sie bardzo dziwnie choc wygodnie. Wyraznie czuje pianke EVA oraz sprezystosc buta. Kupilem tak jak zalecaliscie, w skarpecie w ktorej bede biegac oraz to iz palec swobodnie miescil sie pomiedzy pieta a pieta buta. Czuje wyczuwalny luz i konfort w przedniej i srodkowej czesci buta. Jest lekki tylko mam wrazenie ze jest za luzny ale to chyba od tego ze zawsze wszystko mialem na maksa dopasowane i zawiazane. Stare buty byly ciut za male, te sa ciut za duze ale zobaczymy na trasie. Do byta zalaczony byk bardzo ladny brelok w ksztalcie buta.
- Dwarf
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Jeśli dopasowałeś buty do profilu stopy (na ogół buty z dużą amortyzacją przeznaczone są dla ludzi ścinających but na zewnątrz) to spróbuj jeszcze pobiegać. Zwykle są pewne kłopoty z nowymi butami. Chyba, że dyskomfort jest tak duży, że nie możesz biec. Wtedy niestety trzeba pomyśleć nad innymi butami. Cena 199 za 714 jest dobra. Tez chciałem je kupić, ale nie było wiekszych numerów.
Wada starych butów (przewiewność) o której piszesz to duża zaleta latem. W 714 noga może się troche "gotować"
pozdrawiam
Wada starych butów (przewiewność) o której piszesz to duża zaleta latem. W 714 noga może się troche "gotować"
pozdrawiam
Dwarf
- herson
- Zaprawiony W Bojach
W piątek na Broniewskiego zakupiłem równiż NB 714
( 200PLN ). Wrażenia po wczorajszym biegu - super, mam nadzieję, że ich amortyzacja i "miękkość" będą jakiś czas mi dobrze służyły.
( 200PLN ). Wrażenia po wczorajszym biegu - super, mam nadzieję, że ich amortyzacja i "miękkość" będą jakiś czas mi dobrze służyły.
- Friend
- Zaprawiony W Bojach
Nowe buty juz sie dotarly do moich stop. Czuje sie w nich swietnie, sa lekkie i swietnie amortyzuja na calej powierzchni. Teraz biegam 4.5 km co drugi dzien.
( jeszcze dwa tygodnie temu 1.5 km)
Mam nadzieje, ze do czerwca bede biegac 10 km co drugi dzien. Mam zamiar w lipcu lub sierpniu biec od Wdzydz Kiszewskich do Gołunia i z powrotem tj. okolo 17 km.

Mam nadzieje, ze do czerwca bede biegac 10 km co drugi dzien. Mam zamiar w lipcu lub sierpniu biec od Wdzydz Kiszewskich do Gołunia i z powrotem tj. okolo 17 km.
- WojT
- Stary Wyga
Ja w sparwie tych butów NB.
Friend i herson ja też mam te buty. Dokładnie model M714 WB.
W sklepie prezentowały sie rewelacyjnie i fajnie sie w nich czułem. Pierwsze treningi były OK, ale później zacząłem czuć pewien dyskomfort. Buty były dosć sztywne i obcierały mi najmniejsze palce u nóg, oraz miałem problem z jednym z paznokci.
Ale buty wyrobiły sie. Teraz póki co jestem z nich bardzo zadowolony. Ciekawe jak długo wytrzymają??
Kupiłem je 16 grudnia 2001 i jak do tej pory zrobiłem w nich ponad 700 km i z każdym kilometrem jestem coraz bardziej z nich zadowolony. To chyba był dobry zakup. Ale czy wytrzymają 3,5 tys jak moje ostatnie Reebok ??
Friend i herson ja też mam te buty. Dokładnie model M714 WB.
W sklepie prezentowały sie rewelacyjnie i fajnie sie w nich czułem. Pierwsze treningi były OK, ale później zacząłem czuć pewien dyskomfort. Buty były dosć sztywne i obcierały mi najmniejsze palce u nóg, oraz miałem problem z jednym z paznokci.
Ale buty wyrobiły sie. Teraz póki co jestem z nich bardzo zadowolony. Ciekawe jak długo wytrzymają??
Kupiłem je 16 grudnia 2001 i jak do tej pory zrobiłem w nich ponad 700 km i z każdym kilometrem jestem coraz bardziej z nich zadowolony. To chyba był dobry zakup. Ale czy wytrzymają 3,5 tys jak moje ostatnie Reebok ??
wczysciecki@wp.pl
- Friend
- Zaprawiony W Bojach
Do WojT
Zrobiles 700 km od 16 grudnia 2001 ?
Ile biegasz tygodniowo ?
Kupilem buty M714CR czyli do biegania na twardym podlozu, wy macie do terenu. Wydaje mi sie ze moje buty tez maja dosc odpowiednia podeszwe do biegania w terenie.
Zrobiles 700 km od 16 grudnia 2001 ?
Ile biegasz tygodniowo ?
Kupilem buty M714CR czyli do biegania na twardym podlozu, wy macie do terenu. Wydaje mi sie ze moje buty tez maja dosc odpowiednia podeszwe do biegania w terenie.
- WojT
- Stary Wyga
Do Friend
Hmmmm to chyba nie jest aż tak sporo tych kilomertów. ostatnie miesiace zamykam iloscia ponad 200 km. Marzec zamknął sie 268 kilometrami.
Czy to Ty szukałeś biegaczy z Gdańska? Chyba tak. Tam tez odpisałem i wystukałem kilka zdań o sobie.
Nie obejrzysz sie a tez będziesz tyle biegał
Jak masz ochote i jakieś pytania to napisz na maila, jak bedę mógł to Ci pomoge. W końcu jesteśmy z jednego miasta, prawda? he he he
Pozdrawiam
Hmmmm to chyba nie jest aż tak sporo tych kilomertów. ostatnie miesiace zamykam iloscia ponad 200 km. Marzec zamknął sie 268 kilometrami.
Czy to Ty szukałeś biegaczy z Gdańska? Chyba tak. Tam tez odpisałem i wystukałem kilka zdań o sobie.
Nie obejrzysz sie a tez będziesz tyle biegał

Jak masz ochote i jakieś pytania to napisz na maila, jak bedę mógł to Ci pomoge. W końcu jesteśmy z jednego miasta, prawda? he he he
Pozdrawiam
wczysciecki@wp.pl
- WojT
- Stary Wyga
Do Friend 
Hmmm myśle ze nie tylko ta jedna pasja
Internet i ksiażki też są moim ulubionym zajeciem, ale o tym już może nie tutaj w temacie jednak o butach he he he.
Moze przez maila?
Do wszystkich
Póki co własnie wróciłem z biegania. Butki NB 714 WB juz tak mi sie dopasowały ze nie czuje żadnego dyskomfortu. I jestem z nich bardzo zadowolony.
Pisze Friend że WB są do biegania w terenie? Hmmm sam dokładnie niewiem. Moja trasa do 50% asfalt i 50% trawka i sprawdzaja sie na obu nawierzchniach.

Hmmm myśle ze nie tylko ta jedna pasja

Moze przez maila?
Do wszystkich

Póki co własnie wróciłem z biegania. Butki NB 714 WB juz tak mi sie dopasowały ze nie czuje żadnego dyskomfortu. I jestem z nich bardzo zadowolony.
Pisze Friend że WB są do biegania w terenie? Hmmm sam dokładnie niewiem. Moja trasa do 50% asfalt i 50% trawka i sprawdzaja sie na obu nawierzchniach.
wczysciecki@wp.pl
- herson
- Zaprawiony W Bojach
Moje to 714 WB - kiedy je założyłem wiedziałem, że to te właśnie kupię. Mierzyłem jeszcze inne w tym 703, ale nie czułem się już w nich tak komfortowo jak w 714. Poza tym robi się coraz cieplej a 703 bardziej nadaję się chyba na chłodniejsze dniQuote: from Friend on 10:01 pm on Mar. 31, 2002
Jaki kupiles dokladnie model![]()
Kupilem M714CR SL1-FIT.![]()