Buty, buty, buty... pronator, zima, las

Mar.co
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

BiegaczkaPszczyna pisze:tutaj są fajne buciki http://www.sklepbiegacza.pl/produkt/new_balance_m770sl2
Nie chce zakładać nowego tematu ale mam pytanie odnośnie firmy New Balance. Słyszałem o niej różne opinie, jak wg. Was klasyfikują się jej produkty w stosunku do innych producentów, jak z jakością, cenami, dostępnością itp. Miałem kiedyś okazje kupić za 350zł ich buty to usłuszałem że nie opłaca się tyle wydawać na NB ??? Chociaż niektóre ich modele mi się podobają.
PKO
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

New Balance to bardzo znana i doświadczona firma. Nie można się w żaden sensowny sposób odnieśc do pytania o to czy warto wydawać 350 złotych na ich buty. Ich asortyment obejmuje wiele róznych modeli, od cąłkiem prostych po bardzo zaawansowane, co znajduje odzwierciedlenie w cenie - od 200 do ok. 500 złotych, w zależności od modelu.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

Mar.co pisze:
BiegaczkaPszczyna pisze:tutaj są fajne buciki http://www.sklepbiegacza.pl/produkt/new_balance_m770sl2
Nie chce zakładać nowego tematu ale mam pytanie odnośnie firmy New Balance. Słyszałem o niej różne opinie, jak wg. Was klasyfikują się jej produkty w stosunku do innych producentów, jak z jakością, cenami, dostępnością itp. Miałem kiedyś okazje kupić za 350zł ich buty to usłuszałem że nie opłaca się tyle wydawać na NB ??? Chociaż niektóre ich modele mi się podobają.
Nienajlepsza reputacja NB wynika nie z tego, że robią odstające od konkurencji buty, lecz z tego, że wielu nabywców narzeka na jakość wykonania ich butów. Ja mam jedną parę butów trailowych NB eksploatowanych w mało wymagającym terenie (obecnie mają ok 500 km przebiegu) i nie mogę o nich złego słowa powiedzieć.
Natomiast należy sobie zadać pytanie czy w ogóle warto wydać 350 zł na buty. Prawda jest taka, że wielu biegaczy nie kupuje butów nigdy za pierwszą cenę i czekają do przecen. Oczywiście nie da się w ten sposób kupić butów z najnowszej kolekcji, ale można kupić buty z zeszłego roku, a czasami zimą np. z kolekcji wiosennej tego samego roku.
Generalnie w mojej ocenie nie warto wydać na buty więcej niż 250 zł a zdarza się, że można kupić buty z drugiej ręki lub w outletcie za 120-130 zł. Ostatni przebojem był pewien model Merrelli do naturalnego biegania który przeceniono w Decathlonie z 350 zł na... 79-99 zł :bum:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Mar.co pisze:
buty NB generalnie bardzo fajne. chociaż te 770-tki akurat mocno średnie.
biegam po asfalcie w NB i raczej pozytywne opinie w zakresie wygody i jakości - ale wiadomo, jak trafisz (to dotyczy każdej marki).
z dostępnością poszczególnych modeli może być gorzej niż w przypadku Asicsa, Nike.
Go Hard Or Go Home
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ