Komentarz do artykułu Fenix vs. Varta: porównanie dwóch czołówek

Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jak pisałem kilka postów wyżej ja mam, bo uzywam do innej aktywności, więc mogę spróbować, przynajmniej w odniesieniu do mojej czołówki
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
PKO
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18

Nieprzeczytany post

Hmmm... moim zdaniem super-extra-wypasiona czołówka to trochę sztuka dla sztuki. Ja kupiłem za kilkanaście złotych sprzęt, który ma również posłużyć (przede wszystkim) do garażu i mieszkania, jak wyłączą prąd ;)
Ale latareczka nieduża, nie ma dyskomfortu przy noszeniu, no i coś tam świeci :)
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

grim80 pisze:..Ja kupiłem za kilkanaście złotych sprzęt (...) no i coś tam świeci :)
Ja próbowałem biegać z kupionym do namiotu małym petzl'em i.."coś tam mi świeciło". Cały czas jednak wpatrzony byłem w niewielki jasny punkt na ziemi, co było męczące a i tak nie uchroniłem się przed potknięciem..Może jestem mało gramotny ;), nie wiem, ale tym razem chciałem coś więcej widzieć..Zgodzę się z Tobą, że nie trzeba szaleć z wydawaniem kasy na super-hiper sprzęt, bo to nie istota sprawy i nie każdy pobiegnie w ultra, ale wszystko zależy od indywidualnego poczucia komfortu: jeden będzie go miał przy 30lm-ach i wydatku 20pln (to kieszeni nie boli a i w domu się przyda), inny będzie zadowolony, gdy światła będzie więcej i dłużej, ale wyda już stówę, a inny bez stabilizacji w zasilaniu i wysokopółkowych bajerów za 300-ta i więcej się nie obędzie. Fajnie jednak, gdy można znaleźć kompromis pomiędzy oczekiwaniem i ceną :)
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

grim80 pisze:Hmmm... moim zdaniem super-extra-wypasiona czołówka to trochę sztuka dla sztuki. Ja kupiłem za kilkanaście złotych sprzęt, który ma również posłużyć (przede wszystkim) do garażu i mieszkania, jak wyłączą prąd ;)
Ale latareczka nieduża, nie ma dyskomfortu przy noszeniu, no i coś tam świeci :)
no ja się niestety tutaj nie zgodzę. We wrześniu kupiłem czołówkę z lidla za ~20 zł. niby wszystko fajnie, świecić świeciła, kilka trybów ale kompletnie nie nadawała się do biegania w zupełnej ciemności (przez to spierniczyłem sobie staw skokowy) kompletnie nie mogłem wyłapać nierówności, dziur itp. w podłożu. Taka latareczka sprawdza się tylko jako doświetlacz w miejscach, które nie są skąpane w totalnej ciemności. W innych warunkach taka latarka jest o kant 4 liter.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18

Nieprzeczytany post

Myślę, że mogę Wam przyznać rację o tyle, że ja praktycznie nie biegam wieczorami - więc i moje wymagania zupełnie odbiegają od standardów. Może póki nie pobiegnę i nie wyrżnę, to się nie nauczę... ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ