Serwis Garmina

Awatar użytkownika
gumpinoga59
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 35,35
Życiówka w maratonie: 2,59,22
Kontakt:

Nieprzeczytany post

bjakbiedronka pisze:Tak wlasnie napisali, ze czeka sie kolo 3 dni (bez weekendu, wiec uzbroje sie w cierpliwosc:D
3=4 dni i masz paczke w domu :)
oni sa bezbledni , klienta traktuja naprawde powaznie ,produkcja takiego zegarka trwa kilka minut, a kosztuje niewiele wiecej... wiec lepiej jest zadbac o klienta myslac o nim przyszlosciowo niz sie z nim droczyc :)
ja bym tak robil,bo o klienta dbac trzeba !
10 km - 35,35
15 km -56,23
półmaraton - 1,20,19
maraton- 2,59,22
avatar- widocznosc mikroskopijna, medal z NYC maraton
PKO
maciejl
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

P@weł pisze:Ile trwał proces reklamacyjny u Was?? Noszę się z zamiarem i chciałbym wiedzieć, ile to mniej więcej potrwa (mi zegarek od września, nie grzebany, zaparowuje w biegu) i czy wysyłać sam zegarek, czy cały komplet.
Zgłosiłem problem softwaerowy (wysłałem film ilustrujący problem), poprosili o wykonanie wymiany baterii, master reset i ponowne zrobienie testów. Po wykonaniu testów i opisaniu, że nie pomogło, reszta procedury zajęła:
1 dzień od mojego maila, do prośby o przesłanie Garminowi moich danych
2 dni na wystawienie numeru sprawy
15 minut na wymianę w serwisie w Warszawie.
Dowodem zakupu był pokazany na ekranie komórki mail z Amazona.
matkon
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Mogę potwierdzić i ja: serwis Garmina prawdziwe WOW!

Dzisiaj odpowiedzieli, że wymienią na nowy zegarek. Zapytałem czy jest szansa na wymianę na kolor czarny. Oczywiście nie ma problemu, jeśli tylko będą na stanie.

Dodali, że w zeszłym tygodniu nie było na magazynie FR60 i jeśli nadal tak będzie to wyślą FR70. Jestem w wielkim szoku, bo tak jak pisałem - zgłosiłem początek wady. Z takim paskiem można by pewnie spokojnie jeszcze jakiś czas biegać.

Aż wypełniłem ankietę dotyczącą obsługi. Naprawdę inne firmy mają się od kogo uczyć.
Awatar użytkownika
gumpinoga59
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

......a mowiłem :taktak:
10 km - 35,35
15 km -56,23
półmaraton - 1,20,19
maraton- 2,59,22
Awatar użytkownika
gumpinoga59
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

maciejl pisze:
P@weł pisze:Ile trwał proces reklamacyjny u Was?? Noszę się z zamiarem i chciałbym wiedzieć, ile to mniej więcej potrwa (mi zegarek od września, nie grzebany, zaparowuje w biegu) i czy wysyłać sam zegarek, czy cały komplet.
Zgłosiłem problem softwaerowy (wysłałem film ilustrujący problem), poprosili o wykonanie wymiany baterii, master reset i ponowne zrobienie testów. Po wykonaniu testów i opisaniu, że nie pomogło, reszta procedury zajęła:
1 dzień od mojego maila, do prośby o przesłanie Garminowi moich danych
2 dni na wystawienie numeru sprawy
15 minut na wymianę w serwisie w Warszawie.
Dowodem zakupu był pokazany na ekranie komórki mail z Amazona.
czyli kupiony za granica , i gwarancja uznawana u nas tak ? jesli tak to sie nie mylilem :hahaha:
10 km - 35,35
15 km -56,23
półmaraton - 1,20,19
maraton- 2,59,22
yaro1986
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gwarancja wersji Europejskich garmina obowiazuje w calej w Europie, klopoty moga sie pojawic w przypadku produktow kupionych poza Europa, wtedy mozemy byc narazeni na dodatkowe koszty. Kiedys jak reklamowalo sie wersje amerykanska trzeba bylo oplacic koszt przesylki kurierskiej chyba do glownej siedziby Europejskiej w Anglii, albo do glownej w stanach juz nie pamietam, ale koszt byl znaczny bodajze 200$.
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Informacja jest nie prawdziwa i mówiąc wprost, z księżyca.
Należy zadzwonić na numer infolinii do Angli i zgłosić problem. Nie ma najmniejszego znaczenia gdzie produkt został kupiony. GWARANCJA JEST UZNAWANA NA CAŁYM ŚWIECIE. W przypadku problemu, zwykle Garmin wymienia produkt na nowy, serwisant nadaje numer sprawie i prosi o odesłanie grata na Al. Jerozolimskie do Wa-wy. Na swój koszt. Nowy przychodzi na koszt firmy Garmin. Jeżeli pulsometr się zepsuł i jest po gwarancji to wymiana na nowy wiąże się z dodatkową opłatą. Dopłata jest ruchoma ponieważ powiązana z kursem walut. Kiedyś, konkretnie na początku tego roku, wymiana G305 wiązała się z dopłatą ok. 380 pln.
yaro1986
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jest uznawana na calym swiecie, tylko jesli posiadasz amerykanski odbiornik w Europie to musisz dostarczyc do Anglii kurierem ktory kosztuje kilkaset zlotych. I procedura ta nie jest z ksiezyca wzieta nawet jesli jest nie aktualna to pewnie przez jakies 10 lat takie zasady obowiazywaly (jesli weszly zmiany to pewnie jak Polski przedstawiciel czyliexcel szczecin zniknal i pojawil sie oficjalny garmin Polska, a stalo sie to nie tak dawno choc daty teraz nie podam), reklamacje byly przyjmowane tylko musiales oplacic kuriera do Anglii, ktorego koszt byl ustalony na 200$ (miedzy innymi dlatego rezygnowalem z naprawdy gwarancyjnej), zreszta jak spojzy sie na ceny kurierow to mieszcza sie one w przedziale 400-600zl.
Ostatnio zmieniony 14 lis 2012, 08:15 przez yaro1986, łącznie zmieniany 1 raz.
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kupowałem Garminy i w Polsce, we Włoszech i w USA. Nie miałem najmniejszych problemów z naprawą, wymianą lub poradą. Składając w Garminie reklamację należy wyłącznie podać numer seryjny. Rozmawiając z serwisem w Anglii zapytałem czy ma to znaczenie gdzie został kupiony pulsometr. Informacja była taka, że jest to bez znaczenia.
Warto zauważyć, że Garmin, po za nawigacjami morsko-lotniczymi, wszystkie inne wyrzuca do kosza. Drogie, wyspecjalizowane modele, naprawia,...
yaro1986
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No bo w serwisie w Anglii nie ma to kompletnie zadnego znaczenia robia wszystko, problemem jest dostarczenie urzadzenia do Anglii. Jesli chciales to zrobic przez Polskie przedstawicielstwo to przez wiele lata trzeba bylo pokryc koszt kuriera do Anglii (stawka pewnie byla tak duza zeby zniechecic ludzi do kupowania w USA, potem chyba zostala obnizona) lub dostarczyc tam na wlasna reke przy czym ewentualna wysylka rowniez musiala byc kurierem. Na dawnej stronie polskiego garmina byly nawet informacje o odbiornikach z USA, w FAQ-u byly rowniez odpowiedzi na pytania o odbiorniki z USA.
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziś moja 60-tka pojechała kurierem do Warszawy, zobaczymy, kiedy wróci nowy. Co do przypadłości z parowaniem - Pani przyjmująca reklamację w piątek powiedziała, że zegarek ma prawo parować, ale jeśli stopień tego zaparowania jest taki, że uniemożliwia normalne korzystanie, jest to podstawa do reklamacji - w praktyce: do wymiany. Przy okazji załapię się na sprawny przycisk podświetlający, bo ten w wysłanym egzemplarzu działał jak chciał..Niestety czeka mnie wizyta na bieżni i ponowna kalibracja... :smutek:
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:51

Nieprzeczytany post

Wysłałem FR 610 (rdza na metalowej części) za 3 dni dostałem nowy zegarek z nowym paskiem HR, ładowarką, ANT USB.... A wysyłałem sam zegarek :)
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

WOW!!! No prooooszę...zderzenie ze standardami prawdziwego świata zachodniego bywa czasem szokujące..:)
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mi zaproponowali nowy zegarek (jeśli po gwarancji by był za 319 zł) ,a to tylko 205tka. Ciekawe, skąd mają na stanie :hej:
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jest taki magazyn, nie wiadomo gdzie, w którym obok bursztynowej komnaty leżą całe kartony nowych 205 i 305... skarby nieprzebrane...
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ