Endomondo, Sport Tracker i inne aplikacje do biegania

Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

jeśli korzystasz z androida to pobierz ze sklepu np. to: https://play.google.com/store/apps/deta ... F0dXMyIl0. odpal w domu poprzez wi-fi albo pakiet danych, endo złapie fixa w try miga. sprawdzone
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
PKO
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34.00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ja w koncu przerzucilem sie na dedykowany gps, ale gpxy nadal wrzucam w endo i strave. i okazuje sie ze endo juz na stronie www bardzo okalecza taki plik - generalnie wyglada ze endo ma na kazdy trening iles tam punktow i ich sie trzyma (czyli jak jest wiecej punktow w gpxie to redukuje je do swojej 'normy') - czyli czym dluzszy trening tym bardziej niedokladny (jego analiza etc w endo) - tak wiec endo uzywam juz wylacznie jako dzienniczek treningowy gdzie szybko sobie sprawdze ile godzin czy jaki dystans robie tygodniowo.

natomiast strava bardzo fajnie lapie wszystkie punkty zapisane w gpx i nawet mozna sobie poprzegladac treningi z roznych urzadzen i w zblizeniach widac bardzo dobrze roznice miedzy nimi - to co mialem z telefonu to przepasc do tego co mam z holuxa (swoja droga za te pieniadze to suuuper zakup) - roznica w wadze samych plikow to x3 - a ze mam holuxa ustawionego na interwal 2 sekundowy z prostego wyliczenia wynika ze telefon mial (na sztywno) ustawione 6. co ciekawe w holuxie moge ustawic nawet sekunde interwalu.

sama szybkosc, dokladnosc i 'trzymanie' sygnalu z satelit to tez przepasc - telefon czesto albo bardzo dlugo (j.w.) lapal sygnal, albo go lubil gubic, albo czasem wogole nie lapal, a tutaj 10 sekund max i mam sygnal nawet w domu :)

ale to takie dygresje, imho jednak warto zainwestowac w urzadzonko dedykowane, a jak widac nie trzeba wydawac 1000 na garmina (ja za nowego holuxa 260 zaplacilem ok 250 pln)
Awatar użytkownika
moonfall84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52:00

Nieprzeczytany post

TadX pisze:Mi Endomondo często-gęsto nie wychwytuje satelitów. Jest tak, że zamiast wyjść i biegać to stoję w miejscu jak kołek 10min. Nawet, gdy jest bezchmurne niebo...
To nie jest wina aplikacji ale jakości modułu GPS w telefonie. U mnie fixa łapie w max 5 sec.
Awatar użytkownika
TadX
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

moonfall84 pisze:
TadX pisze:Mi Endomondo często-gęsto nie wychwytuje satelitów. Jest tak, że zamiast wyjść i biegać to stoję w miejscu jak kołek 10min. Nawet, gdy jest bezchmurne niebo...
To nie jest wina aplikacji ale jakości modułu GPS w telefonie. U mnie fixa łapie w max 5 sec.
Kurczę, tela mam chyba (nie znam się na elektronice) dobrego - Sony Xperia P. Nie tak dawno wyszedł. Choć muszę powiedzieć, że zdarzają się dni, gdzie sygnał łapie szybciutko.
Piechu pisze:jeśli korzystasz z androida to pobierz ze sklepu np. to: https://play.google.com/store/apps/deta ... F0dXMyIl0. odpal w domu poprzez wi-fi albo pakiet danych, endo złapie fixa w try miga. sprawdzone
Dzięki śliczne, już zainstalowałem i w najbliższym czasie przetestuję :) Fajna sprawa, nawet kompas ma :)
Awatar użytkownika
TajPan
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Coś w Endomondo coraz więcej rzeczy staje się dostępne jedynie w wersji Premium. Zwłaszcza statystyki.
Obrazek
Awatar użytkownika
TadX
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W ogóle to przez ostatnie dni Endomondo tak mnie wkurzyło, że przestałem używać. Założyłem sobie run-loga, biegam tak, że dystans poda mi google w swoich mapach, więc Endo może spadać. Ile można stać i czekać na załapanie GPS? Dwa dni z rzędu w ogóle nie łapie. Nawet, jak schowam telefon i biegnę ileś minut, to nawet ten czas nie wystarczy, by Endo złapało lokalizację. Poza tym w porównaniu z run-logiem jest strasznie ubożuchny. W zasadzie żałuję, że się tam zarejestrowałem.
Awatar użytkownika
TajPan
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Endomondo się towarzysko sprawdza bardziej, niż run-log czy garmin-connect. I jest Peptalk ;)) Mnie GPS łapie OK, jakoś na to nie narzekam.
Obrazek
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:39:59
Życiówka w maratonie: 3:28:43

Nieprzeczytany post

Ostatnio zaczyna mi endo działać na nerwy, faktycznie moze towarzysko się sprawdza, mamy znajomych, możemy komentowac treningi, poganiac w trakcie, na zywo widziec jak ktoś biegnie itd.....ale
Różnice w czasie pomiędzy poszczególnymi kilometrami mnie mocno draznia, 10-15 sek jest do przyjęcia i taka zmiana tempa jest mozliwa...ale ponad 30 sek/km? Jak dla mnie zaczynaja sie schody, potrzebuje w miare wiarygodnych wskazań..w miarę..a nie z kosmosu....poza tym zauważyłem że jeszcze bardziej przeklamuje tempa przy szybszym bieganiu...średnia może wychodzi w miarę ok, ale na poszczególnych kilometrach sa cuda...chyba przy powazniejszym podejściu czas na przesiadke na poważniejszy sprzęt....endomondo juz nie daje rady ;)

Moja walka Blog biegowy Marcina

Komentarze
Awatar użytkownika
radslo1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:53
Życiówka w maratonie: 3:21:47

Nieprzeczytany post

TajPan pisze:Coś w Endomondo coraz więcej rzeczy staje się dostępne jedynie w wersji Premium. Zwłaszcza statystyki.
Dlatego przesiadłem sie na run-loga. Dodatkowo i tak zgrywam treningi do Garmin Connect i Garmin Training Center
Awatar użytkownika
arathunku
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

TajPan pisze:Coś w Endomondo coraz więcej rzeczy staje się dostępne jedynie w wersji Premium. Zwłaszcza statystyki.

Muszą w końcu być rentowni, prędzej czy później musiało tak się stać.
Awatar użytkownika
TadX
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No nic, po prostu ludzie zaczną przerzucać się na inne aplikacje. W międzyczasie pewnie powstaną nowe.
jarekwronki
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

mi bardzo długo sie łączy :( i okazalo sie ze oszukuje.. miałem zawody na 10.8 km a mi pokazało 11.03 :/ teraz szukam w necie na garmin305..ciezko znalesc ale poczekam moze sie uda
Awatar użytkownika
Paweł100
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 49:42

Nieprzeczytany post

Jeśli na trasie 10,8 pokazał 11,03 to raczej nie oszukuje. Nigdy nie biegniesz optymalnym torem, wyprzedasz itd. To powoduje nadkładanie trasy.

Ja jestem z Endomondo zadowolony. To prawda, że ostatnio wprowadzili opłaty, ale mam wrażenie, że wraz z nimi poprawiła się jakość. W moim przypadku szybciej łapie satelity, dystans pokazuje bardzo dokładnie.
Ostatnio zmieniony 02 sty 2013, 20:06 przez Paweł100, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
radslo1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:53
Życiówka w maratonie: 3:21:47

Nieprzeczytany post

Tak na dobrą sprawę to doskonale w kwestii zapisków treningowych sprawdza się excel. Przecież chodzi o to aby samemu monitorować swoje treningi a nie liczyć aż ktoś wciśnie "lubię to" gdy przebiegniesz dużo km. Nie obrażając nikogo, zauważyłem, że endomondo to portal bardziej społecznościowy, niż dziennik treningowy. Przebiegłeś dużo km to jesteś gość :).
Awatar użytkownika
Paweł100
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 49:42

Nieprzeczytany post

Niektórzy robią zapiski w Excelu, innych (np. mnie) motywują i cieszą "lubię to" od innych biegaczy.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ