Komentarz do artykułu Garmin Forerunner 10

Awatar użytkownika
artur_totalfit
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39.20
Życiówka w maratonie: 3.20
Kontakt:

Nieprzeczytany post

305tka była dostępna w ostatnim okresie na rynku za 800PLN
ceny na poziomie 550 PLN były dwa lata temu a po tym jak przestali go produkować -cena zaczęła rosnąc.

Co do tego czy warto 500-600PLN wydać - to rzecz względna oczywiście, ale w tym przedziale cenowym NIE MA NA RYNKU urządzeń z GPS więc to jedyna opcja (poza wspominanymi powyżej smartfonami z GPS) na wiedzę o tempie biegu.
artur

----------------------------
Sport GURU
największy sklep stacjonarny dla biegaczy i triathlonistów w Warszawie (Gocław, Meissnera 1/3 róg Fieldorfa)

sportGURU.pl
sklep.sportGURU.pl
PKO
Vincent
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

artur_totalfit pisze:305tka była dostępna w ostatnim okresie na rynku za 800PLN
ceny na poziomie 550 PLN były dwa lata temu a po tym jak przestali go produkować -cena zaczęła rosnąc.

Co do tego czy warto 500-600PLN wydać - to rzecz względna oczywiście, ale w tym przedziale cenowym NIE MA NA RYNKU urządzeń z GPS więc to jedyna opcja (poza wspominanymi powyżej smartfonami z GPS) na wiedzę o tempie biegu.
Na Amazon.co.uk można kupić Garmina 110 za 109 funtów - wysyłka do Polski bezpłatna - wychodzi ok. 550 PLN, a różnica w możliwościach zegarka jest duża.
Banderas
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Orientowałem się dzisaj w kilku miejscach jak z dostępnością i ceną tego Garmina.
W jednej firmie wspomnieli o przyszłym tygodniu i cenie około 700 zł. :hahaha:
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:21

Nieprzeczytany post

Banderas pisze:Orientowałem się dzisaj w kilku miejscach jak z dostępnością i ceną tego Garmina.
W jednej firmie wspomnieli o przyszłym tygodniu i cenie około 700 zł. :hahaha:
Chyba ich...
Awatar użytkownika
rafal_r
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

już jest do kupienia cena 500zł

http://www.garmin.lodz.pl/Forerunner_10 ... e-340.html
dziob.p
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

jest już w sprzedaży w Polsce. 500zł to zdecydowanie najtańsza opcja z GPS. Czy najlepsza, sam nie wiem.
Czekam na opinie i recenzje z portalu i kto wie chyba się skuszę.
yacool napisał(a):
"Wojtek, a chińskie trampki z lat '80 pamiętasz? Z takim gumowatym kółkiem na kostce i dwoma wywietrznikami pod łukiem stopy. Przy dobrym zrywie to albo schodziła skóra z nogi albo odrywała się podeszwa od cholewy"
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No coz wszystko jest zrobione tak aby dla nieco bardziej zaawansowanych biegaczy ten zegarek byl wlasciwie bezuzyteczny. Interwaly czasowe sa ale wtedy nie wyswietla sie tempo z jakim sie aktualnie biegnie. Menu stopera jest tak ustawione ze przebyty dystans i tempo sa na dwoch osobnych ekranach tak aby i w ten sposob nie dalo sie wygodnie mierzyc interwalow. Ogolnie zegarek do biegania po lesie jesli ktos chce tylko wiedziec jaka odleglosc przebiegl z jakim srednim tempem no i do biegania na zawodach zeby trzymac tempo. Mnie powinien wystarczyc ale raczej jestem zazenowany mozliwosciami tego zegarka oraz postepowaniem garmina bo funkcje ktorych brakuje sa tak proste w implementacji ze to wstyd ze ich nie ma. Dla mnie jest oczywiste ze tempo i dystans powinny byc na jednym ekranie a tu na sile jest zrobione na osobnych.
pawell79
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czy koś może ma ten zegarek i może napisać jak się sprawuje w praktyce?
boodzik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

[quote="fantom"] Menu stopera jest tak ustawione ze przebyty dystans i tempo sa na dwoch osobnych ekranach tak aby i w ten sposob nie dalo sie wygodnie mierzyc interwalow. quote]

Mam pytanie, czy faktycznie dystans i tempo są na dwóch oddzielnych ekranach, czy masz może jakoś potwierdzoną tą informację bo byłaby to faktycznie wada jak dla mnie. We wspomnianym teście DC jako jeden z możliwych ekranów podaje właśnie Pace/Distance, czyli na jednym. Czy ktoś może już widział jak jest naprawdę? :niewiem:
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

boodzik pisze:
fantom pisze: Menu stopera jest tak ustawione ze przebyty dystans i tempo sa na dwoch osobnych ekranach tak aby i w ten sposob nie dalo sie wygodnie mierzyc interwalow. quote]

Mam pytanie, czy faktycznie dystans i tempo są na dwóch oddzielnych ekranach, czy masz może jakoś potwierdzoną tą informację bo byłaby to faktycznie wada jak dla mnie. We wspomnianym teście DC jako jeden z możliwych ekranów podaje właśnie Pace/Distance, czyli na jednym. Czy ktoś może już widział jak jest naprawdę? :niewiem:
Zerknij sobie na manual. To jest tak ze to jest jakby pod jedna funkcja ale trzeba przyciskiem przelaczac ekrany.
boodzik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Dzięki, zajrzałem i to co jest na zdjęciach na początku manuala to są kombinacje, które chyba tylko obrazują jakie parametry zegarek w ogóle mierzy (czas, dystans, kalorie i tempo). Potem dalej w manualu jest informacja jak ustawiać kombinacje danych dla pierwszego i drugiego ekranu. Brak mi tam tylko listy możliwych kombinacji żeby mieć pewność, że jest kombinacja pace/distance na jeden ekran.
Awatar użytkownika
artur_totalfit
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeżeli ktoś chce na tydzień pożyczyć i sprawdzić w boju to zapraszamy do Centrum Testowego Sport GURU - można wypożyczyć (za kaucją) TIMEX'a MArathon i jeszcze trochę innych modeli :)
http://spam/chcesz-przetestowa ... port-guru/
http://spam/garmin-fr10-juz-w- ... port-guru/
artur

Sport GURU
największy sklep stacjonarny dla biegaczy i triathlonistów w Warszawie (Gocław, Meissnera 1/3 róg Fieldorfa)

sportGURU.pl
sklep.sportGURU.pl
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

boodzik pisze:Dzięki, zajrzałem i to co jest na zdjęciach na początku manuala to są kombinacje, które chyba tylko obrazują jakie parametry zegarek w ogóle mierzy (czas, dystans, kalorie i tempo). Potem dalej w manualu jest informacja jak ustawiać kombinacje danych dla pierwszego i drugiego ekranu. Brak mi tam tylko listy możliwych kombinacji żeby mieć pewność, że jest kombinacja pace/distance na jeden ekran.
Mozesz miec racje
The display is free of any clutter, showing only two metrics in big, bold numbers--by default, total running time and distance (as shown in the photo above). A second screen presents pace and calories. The settings menu allows you to select any two of these metrics to display on your primary screen; the second screen will show the other two.
Awatar użytkownika
artur_totalfit
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

boodzik pisze:Dzięki, zajrzałem i to co jest na zdjęciach na początku manuala to są kombinacje, które chyba tylko obrazują jakie parametry zegarek w ogóle mierzy (czas, dystans, kalorie i tempo). Potem dalej w manualu jest informacja jak ustawiać kombinacje danych dla pierwszego i drugiego ekranu. Brak mi tam tylko listy możliwych kombinacji żeby mieć pewność, że jest kombinacja pace/distance na jeden ekran.
Za chwilę wrzucę swój krótki test FR 10 - póki co info o ekranach:

Na dwóch wyświetlaczach ustawiasz jeden z poniższych zestawów
- Czas / Dystans
- Czas / Tempo
- Czas / Kalorie
- Tempo / Dystans
- Tempo / Kalorie
- Dystans / Kalorie
artur

Sport GURU

sportGURU.pl
sklep.sportGURU.pl
artur-m5
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam
ma ktoś informacje na temat baterii w tym ustrojstwie ? jaka jest jej żywotność całkowita ?, czy da się ją wymienić po zużyciu ?, czy zegarek może znaleźć się w koszu po jej całkowitym wyczerpaniu ?
dzięki wielkie za te informacje, nigdzie nie mogę znaleźć czegoś na ten temat
pozdrawiam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ