Komentarz do artykułu Wszystko o FAAS. Czytelnicy letsun.com

Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Główny bohater ciął kosą po wszystkim jak leci, ale reszta uznała, że to grzech i do teraz kurczowo trzyma się sierpa.
Jakiś czas temu nawiązał ze mną kontakt szef działu rozwoju firmy ecco i zaproponował biomy do testów. Zapytałem czy jest pewny tego, że to właśnie ja powinienem je przetestować. Gość był pełen optymizmu i wiary w swój marketingowy sierp. Dla odmiany do teraz nie tknąłem kosą ich butów, uznając, że są bardzo oryginalne. Pojechałem za to równo po ich marketingu. Koleś obraził się i kontakt się urwał. A przecież ich buty mogłyby dalej rozwijać się w kierunku jaki wyznacza nurt naturalny.
Problemem nie są buty, które zawsze można poprawić lecz stojący za tym ludzie z sierpami w dłoniach.
PKO
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:
zoltar, widać każdemu inna historia się podoba.
ty możesz nie wierzyć, że Tony Krupicka i Kilian Jornet faktycznie pomagali w tworzeniu butów w których biegają, i też nikt nie da rady Tobie udowodnić, że nie jest wielbłądem...

:taktak: Taaa, a Victoria Backham projektuje Land Rovery...
Bo widzisz Qba to jest kwestia wiary... a aby umocnić tę wiarę, ludzie z działu PR z Land Rovera mogą zapewne okazać na jakimś portalu motoryzacyjnym korespondencję via email w której Victoria udziela porad konstruktorom Land Rovera na miejscu. :taktak:
I oczywiście nie chodzi tu o to, że "Victoria Beckham" nie jest już li tylko imieniem i nazwiskiem celebrytki, lecz para- marką handlową, tylko o to, że Ona jest jako znana, piękna i bogata... równa bogom, a bogowie jak wiadomo zazwyczaj są wszechmogący.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Rudaa
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

yacool pisze:Problemem nie są buty, które zawsze można poprawić lecz stojący za tym ludzie z sierpami w dłoniach.
Dokładnie tak. Ale to tylko pionki korporacyjne, które w zależności od tego czy mają strusie, czy co niestety częstsze - przepiórcze, angażują się i wychylają mniej lub bardziej...
Krytykować siedząc po drugiej stronie ekranu nie jest trudno.
Rzeczywistość weryfikuje nas wszystkich.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie, zoltar, to jest kwestia wiedzy, czytania blogów biegaczy przez długie lata chociażby.

analogia między Victorią a Tonym jest taka jak między jej Land Roverem a tym:

Obrazek
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
LDeska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:20
Życiówka w maratonie: 3:03:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Moim zdaniem wywiad nie jest zbyt ciekawy - ze względu na zbyt ogólnikowe odpowiedzi w dodatku wsparte typowym "bełkotem" marketingowym. Ale w sumie jest to jakiś krok w dobrą stronę, nie ma co tak krytykować. Czy to ukryta reklama? Nie wiem, w każdym razie tekst jest jasno oznaczony że to odpowiedzi pracowników tej firmy więc wszyscy wiemy że to nie są niby-bezstronne wypowiedzi.

A same buty mnie zainteresowały i wczoraj je nawet kupiłem, przed chwilą przyszły kurierem (model 500) więc przekonam się osobiście czy siateczki nie jest za mało i jak się przetaczają ;)
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

w 500 jest za mało siateczki, w ciepłe dni noga się gotuje :) ale poza tym to bardzo fajny but.

myślę, że LDeska trafiłeś w sedno: nie chodzi o to, że to jest jakaś rewolucja, że nagle Puma zmieniła nasze myślenie o swiecie, że ujawniła wszystkie sekrety forumowiczom. po prostu jest to krok w dobrą stronę, rzecz ciekawa, nawet jeżeli nie wszystkie poszczególne pytania i odpowiedzi są ciekawe i wyczerpujące.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
andy86
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 54m07s

Nieprzeczytany post

STI pisze:
Adam Klein pisze:Dlaczego wcześniej ustawieni? Tak samo ustawiony jesteś Ty we wszystkich rozmowach na bieganie.pl
Żenujące promowanie Pumy za pomocą równie żenującego zapisu "rozmowy" i nieeleganckie traktowanie forumowiczów - jestem tu nowy, ale już zniesmaczony.
O ile pamiętam to niedawno FAAS był na forum i "niezbyt specjalne" były opinie użytkowników.A teraz nagle taki artykuł.Popieram.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

andy, chyba coś się tobie pomyliło. z tego co pamiętam to były głosy krytyczne odnośnie akcji promocyjnej natomiast same buty zbierają raczej przychylne recenzje.

mam też wrażenie, że niektórzy sądzą, że żeby puścić jakiś ciekawy artykuł należy wpierw podpisać się krwią pod każdym jego słowem... ja nie kojarzę żadnej innej podobnej wymiany zdań między użytkownikami a przedstawicielami producenta, dlatego mnie to zaciekawiło. jeżeli jestem w błędzie i ktoś zna inne przykłady, proszę o linki :)

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Użytkowniku forum, masz wątpliwości, masz problem. :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Awatar użytkownika
DOM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:27
Życiówka w maratonie: 2:36:045

Nieprzeczytany post

Nie wiem, gdzie były negeatywne recenzje buta... bo w znacznej większości użytkownicy są z FAASów zadowoleni, zadowoleni na całyś świecie, dlatego firma kontynuuje serię.
Nie widzę na bieganie.pl wątku, w którym byłyby jakieś większe negatywy.

Co do tej rozmowy, to firma PUMA nie kontaktowała się z Adamem, redaktor sam z siebie postanowił opublikować ten zapisek.
Zapoznawszy się z jej treścią nie widzę jednak powodów, by uważać temat za "podstawiony" - był to czat, stąd nie na wszystkie pytania udało się odpowiedzieć. Ale wystarczy przesledzić czaty bieganie.pl, by zobaczyć, że nigdy nie da się na wszystko odpowiedzieć.
Jeżeli będzie zainteresowanie to chętnie odpowiem na nurtujące pytania.
Spełniona mama dwóch chłopaków.
Miłośniczka Wings For Life;) i biegów górskich.
DOMwBIEGU.pl
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ