Asics GEL Blackhawk 3 - TUNING

olekpp
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dziwne wrażenie po pierwszych cięciach - niestety ze względu na konstrukcje buta nie dało się zbyt estetycznie usunąć egzoszkieletu jednak założenie ich na nogi przyniosło subiektywne odczucie ( przynajmniej w częsci dotyczącej tyłu butów) jak z reklamy prezerwatyw - jakbys nic nie miał na sobie. Estetycznie dwójek wywałaszyć sie nie dało z tego względu, że szkielet jest całkowicie zewnętrzny i przyklejony został do jakieś cienkiej gabki kótrej niezauważalnie usunąć się nie dało. Pozostaje co prawda wewnętrzna materiałowa "wyściółk" jednak obawiam się, że buty będą chłoneły wodę jak gąbka - zastanawiam sie nad delikatnym wzmocnieniem konstrukcji jakąś taśmą hydrauliczną.
Pomysłu na spód buta niestety nie mam. Praktycznie w poprzek pianki pod piętą umieszczone zostało ustrojstwo z NASA - Lunarlon, kóry jest cholernie twardym kawałkiem plastiku ( za producentem: nadaje odpowiedni kierunek przetaczaniu stopy - rozumiem, że bez niego biegałbym tyłem?)Obrazek
New Balance but biegowy
Jurek z Lasu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

yacool pisze:Juras, może w tym ferworze fruwającego pyłu coś Zenka ominęło.
Ciąłem kiedyś Asics Gel Stratus. Ten żel był w nich w panelach śródstopia a nie pod śródstopiem. Pod była zwykła pianka. Ten but nie nadawał się więc do tuningu w którym pozostawiamy bieżnik na śródstopiu.
Nie miałem w Swoich łapskach tych Blackhawk 3 ale na Moje oko ten żel to jest (była) ta piękna ósemka w kolorze niebieskim na pierwotnym wzorze podeszwy. Na śródstopiu możesz pomacać bo nie wycinałeś, pięty już nie masz, ptaki nie Chcą żreć (i mają rację bo to cholerna trucizna i żołądek zakleja i tak wogóle się z Nimi solidaryzuje – Ja Swoim wywieszam prawdziwą słoninę !!! :) ).

Tak siedzę i dumam ... Może ktoś wie na czym siedzi prezes firmy Asics? ... Inaczej – Co znajduje się w siedzisku jego fotela biurowego? Hmm ... ciekawe?
Jurek z Lasu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

olekpp pisze: Praktycznie w poprzek pianki pod piętą umieszczone zostało ustrojstwo z NASA - Lunarlon, kóry jest cholernie twardym kawałkiem plastiku ( za producentem: nadaje odpowiedni kierunek przetaczaniu stopy - rozumiem, że bez niego biegałbym tyłem?)
Bez niego biegłbyś do sklepu po buty innej marki. Takie technologie wymuszają uległość w głowie kupującego i rodzi się w nim Gebreselassie i wtedy już wie że nie musi tyle trenować ... wie że buty pobiegną za niego.
... piękny ... sen ... marketingu.
olekpp
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

eeee niekoniecznie - kupno tych kapci to był impuls a nie analiza. Poprostu przełaziłem przez jakis outlet - wracając do sedna jak wywalaszyc kosmite ?
olekpp
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jurek Kuptel pisze:
yacool pisze:Juras, może w tym ferworze fruwającego pyłu coś Zenka ominęło.

Tak siedzę i dumam ... Może ktoś wie na czym siedzi prezes firmy Asics? ... Inaczej – Co znajduje się w siedzisku jego fotela biurowego? Hmm ... ciekawe?

Serio nie wiesz ??? Lunarlon to chyba jakieś ustrojstwo z foteli wahadłowów - chłopaki z Nike pewnie mu wrzucili trochę na fotel.
Jurek z Lasu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

olekpp pisze:wracając do sedna jak wywalaszyc kosmite ?
Wyjmij wkładkę i wsadź igłę od środka buta w kierunku podeszwy. Jeżeli to twardy kawałek plastiku igła powinna zatrzymać się na nim. To będzie wskazówka ile grubości pianki Ci zostanie po wycięciu "kosmicznej technologii".
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jurek pisze:(...) na Moje oko ten żel to jest (była) ta piękna ósemka w kolorze niebieskim na pierwotnym wzorze podeszwy.
Ta niebieska ósemka była cieniutka jak łatki z napisem "GEL", zdarte z tyłu pięt. Jeśli założymy teraz, że żel jednak się odnalazł, to pozostaje jeszcze nieco kłopotliwa interpretacja funkcji żelu, bo ponoć "zapewnia optymalną amortyzację". Tylko, że jeżeli żel jest na środku pod łukiem stopy, to nie przyda się tym, którzy lądują zarówno na pięcie jak i na śródstopiu. Bardziej więc podpada mi pod jakiś motion lub stability control. Cokolwiek to oznacza, na pewno pracowały nad tym, przez dekady, tęgie głowy.
olekpp
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hmmm dobra myśl - jednak na oko obawiam sie, że ten plastik jest praktycznie w szczytowym momencie przylegający do stopy
Jurek z Lasu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

yacool pisze:
Jurek pisze:(...) na Moje oko ten żel to jest (była) ta piękna ósemka w kolorze niebieskim na pierwotnym wzorze podeszwy.
Ta niebieska ósemka była cieniutka jak łatki z napisem "GEL", zdarte z tyłu pięt. Jeśli założymy teraz, że żel jednak się odnalazł, to pozostaje jeszcze nieco kłopotliwa interpretacja funkcji żelu, bo ponoć "zapewnia optymalną amortyzację". Tylko, że jeżeli żel jest na środku pod łukiem stopy, to nie przyda się tym, którzy lądują zarówno na pięcie jak i na śródstopiu. Bardziej więc podpada mi pod jakiś motion lub stability control. Cokolwiek to oznacza, na pewno pracowały nad tym, przez dekady, tęgie głowy.
W Stratusie kolor napisu też pokrywał się z kolorem żelu w panelach podeszwy. Był tam żółty. Co do interpretacji jego zastosowania – nie przejmuj się. Zajmą się tym spece od marketingu.
Jurek z Lasu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

olekpp pisze:hmmm dobra myśl - jednak na oko obawiam sie, że ten plastik jest praktycznie w szczytowym momencie przylegający do stopy
Na oko to chłop w szpitalu umarł. Wsadzaj "patyka" i obserwuj jak pacjent (pacjentka :oczko: ) reaguje. W obu przypadkach dążymy do pełni przyjemności.
olekpp
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hmmmm wroce do domu to wsadze az do samego konca :)
olekpp
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hmmm powiem tak - spodziewałem się, że Panna Lunarka będzie stawiać opór z powodu kosmicznego dziewictwa - a tu niespodziewajka, wsadziłem igłę aż po sam lepek bez oporu - hmmmm a gdzie w takim razie ten Lunaron jest co mnie miał do mety przetaczać??? Czyzby atrapa naklejona z wierzchu ??? Cholera muszę rozkminić temat i zakupić jakieś skalpele lepsze bo kozikiem do kartofli to ja tej drogiej dz****i nie wyskrobię.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

olek nie wiem o co Tobie chodzi wewnątrz pięty lunarów nie ma żadnych plastików - jest pianka i tyle.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
olekpp
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A spójrz prosze w zdjęcie które zamieściłem powyżej( taki model ja mam właśnie) Chodzi o ten ciemniejszy pasek plastiku z napisem Lunarlon. Podejrzewałem, że przebiega on głebiej w konstrukcje buta - jednak na tąchwile wydaje mi się, że to tylko powierzchniowo naklejony kawałem tworzywa.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

olekpp pisze:to tylko powierzchniowo naklejony kawałem tworzywa
tak właśnie jest :)

nie wiem po co to badziejstwo miałoby wchodzić głębiej. swoje pseudozadanie spełnia wystarczjąco.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
ODPOWIEDZ