Pulsometr BEURER-PM62...pierwsze wrażenie (test)

aniania
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 56,42
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dziękuję Panowie za odpowiedzi.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

krunner pisze:Do Endomondo i innych tego typu aplikacji na smartphony można podłączyć pulsometr Wearlink taki jak np. ten tutaj
Nie tylko. Jeśli smartphone obsługuje protokół ANT+ to można podłączyć każdą opaskę w tym standardzie działającą.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:50

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:
krunner pisze:Do Endomondo i innych tego typu aplikacji na smartphony można podłączyć pulsometr Wearlink taki jak np. ten tutaj
Nie tylko. Jeśli smartphone obsługuje protokół ANT+ to można podłączyć każdą opaskę w tym standardzie działającą.
Ale ten Polar jest na bluetooth. ANT+ jest obsługiwany na bardzo niewielu telefonach.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kolaj pisze:Ale ten Polar jest na bluetooth. ANT+ jest obsługiwany na bardzo niewielu telefonach.
Zgadza się. Podałem tylko tą informację jako uzupełnienie bo nie wszyscy zdają sobie z tego sprawę. Też nie wiemy jaki koleżanka ma aktualnie model telefonu pod ręką.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
aniania
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 56,42

Nieprzeczytany post

Dzięki za zainteresowanie. Zamówiłam sobie pulsometr Beuer bez względu na to czy można przesyłać dane do endomondo. CHodzi mi o kontrolę tętna podczas biegu i myślę, że łatwiej będzie spoglądać na zegarek, niż smartfon, czy też czekać na informację przekazaną przez słuchawki, zakup samego paska do mnie nie przemawia. Biegam z samsungiem galaxy ace II i chyba nie posiada tej właściwości o której wspomnieliście. Przez jakiś czas będę używać beuera, a w przyszłości zakupić garmin 610.
Awatar użytkownika
El Azar
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 51:44

Nieprzeczytany post

Ja używam od roku PM 80 i również bardzo sobie chwalę.

W grudniu, z racji tego, że chciałem zrezygnować z biegania z telefonem w kieszeni, zamówiłem sobie do nie footpod.

Jakież było moje zdziwienie kiedy i teraz UWAGA! tempo min/km pokazuje mi w rozszerzeniu dziesiętnym!
Czyli zamiast np: 5:30, pokazuje mi 5,5, 5:54 ---> 5,9 etc. :D

Oczywiście na początku nerwy, rzucanie mięsem i tym podobne - jednakże przyzwyczaiłem się już do tego i mogę stwierdzić, że jak na niecałe 300 zł (zegarek + footpod [używane]) to naprawdę fajne urządzenie i niczego więcej mi nie potrzeba.
bejot
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Ktoś może rozwinąć o co chodzi w funkcji, którą producent opisuje jako:
- Wskaźnik trybu dla sportowców (1-5)

Kiedyś miałem pulsometr Sigmy to odpowiednio sygnalizował dźwiękowo i na ekranie w jakiej strefie tętna jestem, myślałem przy zakupie, że o to w tym chodzi.
Ale
W przypadku PM62 nigdzie takiej opcji w menu nie widzę.
Strefę tętna można zdefiniować tylko jedną w Settings> Limits.
Trochę słabo jak za pulsometr w tej cenie..
Ostatnio zmieniony 25 sty 2013, 16:36 przez bejot, łącznie zmieniany 1 raz.
Jaro198203
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czesc posiadam od wczoraj prawie nowy pulsometr pm62 beurera czy mogl by mi ktos podslac polska insrukcje bede bardzo wdzieczny toudi1982@wp.pl i mam pytanie bo zakladam pasek na klatke piersiowa a pulsometr mi nie pokazuje mi pulsu caly czas 0dam start runing i dalej nie ma nic nie wiem nie sprawdzalem bateri ale nawet w ustawieniach jak zmieniam diody led on or off to tez nie swieca:( jak uruchomic wskaznik pomiaru pulsu kiedy on powinien zadzialac i jak szybko lapie sygnal czy moze odrazy?
emdi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam Wszystkich! Wczoraj kupiłem w Niemczech pulsometr, o którym mowa. Najpierw kupiłem, a potem zacząłem szukać wiadomości na jego temat w internecie ;) . Biegam amatorsko. Jeszcze jest za wcześnie, aby coś więcej napisać na jego temat. Pierwsze, co rzuca się w oczy, to estetyka i solidne wykonanie. Moim zdaniem, pulsometr w rzeczywistości prezentuje się dużo lepiej niż na zdjęciach na forum. Czy mógłby mi ktoś przesłać instrukcję po polsku do tego urządzenia? Niby to co trzeba już ustawiłem (wszystko jest raczej proste - kombinacja 3 przycisków), ale instrukcja w naszym języku na pewno mi się przyda. Pozdrawiam! em.
dr_marcin@o2.pl
xtobi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie forumowiczów, dziś otrzymałem pulsometr, jeśli chodzi o walory wizualne wszystko jest ok. Nie mogę go przetestować, ponieważ nie mam polskiej instrukcji obsługi. Proszę koledzy o pomoc, instrukcję prześlijcie na xtobi@tlen.pl. Pozdrawiam i dziękuję z góry.
mkrogulec
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich! Posiada ktoś instrukcję w języku polskim do tego pulsometru i jest w stanie przesłać mi ją na e-mail : mkrogulec12@gmail.com? Z góry dziękuje.
pitbra
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witajcie, czy temat związany z uzyskaniem instrukcji do tegomodelu jest aktualny? Bardzo poproszę :) Mój adres: pitbra@gazeta.pl
Z góry dzięki. Pozdrawiam.
raven49
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam, mam pytanie. Dopiero zacząłem biegać z Beurer'em. Nurtują mnie dwie kwestie, pierwsza to Fit Test (mam go przebiec ? czy przejść ?) Jeśli przebiec to jak skoro wartości mam zerowe oprócz podstawowych :D Drugie pytanie to jak zaczynam biec to włączam trening "Start" a jak skończę to "STOP" i wszystko mam w pamięci ?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
skuzniak
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 54:08
Życiówka w maratonie: 4:36:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Hej,
jeżeli ktoś jest zainteresowany tym pulsometrem, to na stronie ibood.pl można go kupić dzisiaj za 155 zł + koszyt wysyłki. Oferta jednodniowa, więc trzeba się pośpieszyć.

http://www.ibood.com/health-beauty-pl/pl/

Eh, przeklęty rozsdądek, sam bym kupił...
Ostatnio zmieniony 25 lip 2013, 09:30 przez skuzniak, łącznie zmieniany 1 raz.
Mój maraton - blog
---
42,195 km - 4:36:50
sseth
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich.

Kupiłem pulsometr na ibooddzie jednak był bez polskiej instrukcji w komplecie :orany: Widzę, że kilka osób miałao ten sam problem. Ode mnie gorąca prośba o polską instrukcję.

Z góry dziekuję.
ODPOWIEDZ