Asics Gel Kayano 16

Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:Nie znam Cię i nie mam osobistych praw w Twoim kierunku.
Proszę o tego rodzaju rzeczach pisać na priv, nie ma sensu zaśmiecać dyskusji.
A to dobrze, bo widzisz jakbyś jednak miał do mnie jakiś żal, to ja cię proszę pisz właśnie na priva :bum:

A jeszcze chciałem przypomnieć wielce szanownym dyskutantom, że temat tego wątku sprowadza się do tego czy biegacz ze stopą neutralną o wadze 94 kg może biegać w Kayano nie ryzykując kontuzji.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
PKO
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze:

A jeszcze chciałem przypomnieć, że tematem głównym jest czy biegacz ze stopą neutralną o wadze 94 kg może biegać w Kayano nie ryzykując kontuzji.
To przypominam, że wracamy do pytania czy wiedza o sklepieniu (niby stopa neutralna) z testu wodnego ma jakiekolwiek znaczenie przy odpowiedzi na powyższe pytanie. Innymi słowy, czy jest rozsądnym odpowiadanie na powyższe pytanie i udzielanie rad w oparciu o tak skromną wiedzę o kroku i stopie kolegi dariopol.
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

to chyba ty, zresztą zupełnie słusznie, zapytałeś skąd kolega wie że ma stopę neutralną, i to ty sprowadziłeś ten temat do problemu "rodzaj stopy" założyciela wątku.

A ja jeszcze raz powtórze, że z diagramu Asicsa na bieganie.pl oraz z przyjmując że założyciel wątku ma stopę neutralną z lekką pronancją (bo taki rodzaj stopy ma większość ludzi uważanych za tzw. neutrali) i wagę 94 kg wynika, że od biedy może biegać w tych butach.
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze: przyjmując że założyciel wątku ma stopę neutralną z lekką pronancją (bo taki rodzaj stopy ma większość ludzi uważanych za tzw. neutrali)
Ręce opadają
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

brujeria pisze:
zoltar7 pisze: przyjmując że założyciel wątku ma stopę neutralną z lekką pronancją (bo taki rodzaj stopy ma większość ludzi uważanych za tzw. neutrali)
Ręce opadają
To nie moja opinia tylko Maiusza Giżyńskiego :spoczko:

ps. poza tym kolego teksty w stylu "litości", "ręce opadają" są delikatnie mówiąc mało precyzyjne.
Ostatnio zmieniony 18 sty 2011, 17:09 przez zoltar7, łącznie zmieniany 1 raz.
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze:
brujeria pisze:
Ręce opadają
To nie moja opinia tylko Maiusza Giżyńskiego :spoczko:
Mariusz Giżyński przyjął, że założyciel wątku ma stopę neutralną z lekką pronancją ? Mariusz Giżyński przyjął, że założyciel wątku jest tzw. neutralem?

Proszę wyluzuj
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

a gdzie jest emotikonka <facepalm> ?
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:bum: nie no jasne, Mariusz Giżyński wyraził kiedyś tylko opinię, że większość ludzi ma stopę neutralną z lekką tendencją do pronancji...

brujeria to w końcu jak to jest z tymi Kayano 16 może w nich biegać ten założyciel wątku czy nie?
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze::bum: nie no jasne, Mariusz Giżyński wyraził kiedyś tylko opinię, że większość ludzi ma stopę neutralną z lekką tendencją do pronancji...

brujeria to w końcu jak to jest z tymi Kayano 16 może w nich biegać ten założyciel wątku czy nie?
A skąd mam wiedzieć skoro ani założyciel wątku, ani ja nie wiemy jaki ma on krok!! Człowieku czytaj, analizuj, zrozum. To tylko ty wyciągasz wnioski o braku nadmiernej pronacji w oparciu o test wodny. Stąd cała dyskusja.

Z mojej strony EOT. Szkoda czasu. Mam nadzieję, że chociaż założyciel wątku wyciągnął jakąś konkretne wiedzę z tej dyskusji.
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Chcesz mu statystycznie dobrać but? Bo większość ma to on pewnie też? Statystyczny biegacz ma rozmiar koszulki M więc jak taką kupi to mu będzie pasować?
Awatar użytkownika
dariopol
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Będę mądrzejszy po czwartku, gdy zrobie sobie test robiony przez Asics. Tymczasem :hejhej: zrobiłem test internetowy i oto wynik:

http://myprecisionfit.com/test/viewResu ... 3f7c6b32ed

Nie wiem czy to ważne i czy to się wiąże z ruchem stopy itd., ale podczas biegu moja stopa upada całym "podłożem" na ziemie.

Koszulka M odpada. :hejhej:
Obrazek
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dariopol wychodzi wg tego testu... że jesteś neutral z lekką pronancją :hej:
Ale cicho bo jak brujeria się dowie to znowu mi się dostanie... :chlip:

----------------------------------
brujeria pisze: A skąd mam wiedzieć skoro ani założyciel wątku, ani ja nie wiemy jaki ma on krok!! Człowieku czytaj, analizuj, zrozum. To tylko ty wyciągasz wnioski o braku nadmiernej pronacji w oparciu o test wodny. Stąd cała dyskusja.
Nie kolego to ty mi to imputujesz. Czytaj, analizuj, zrozum.
Poza tym kolego sprowadziłeś wątek na manowce, bo jeśli kolega nie ma stopy neutralnej (chociaż wg niego ma) tym lepiej dla niego, w tym sensie lepiej że Kayano jest butem motion control. :hej:
Chyba niepotrzebnie się tyle napisałeś.

Chciałbym więc zakończyć tę dyskusję następującym stwierdzeniem, że gdyby chcieć zrobić uczciwe badanie własnych stóp to trzebaby udać się do lekarza ortopedy specjalisty od medycyny sportowej. I wtedy może się okazać że nie tylko potrzebujemy jakiś tam butów ale jeszcze specjalnych wkładek do nich. A tego już na 100% nie ustali sprzedawca w sklepie.

Pozdr. :bum:
Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: poniżej czterdziestu
Życiówka w maratonie: powyżej trzech

Nieprzeczytany post

Kiedyś buty dzieliły się na wygodne i niewygodne, w dwóch dodatkowo odmianach: ładne i nieładne. Ktoś, kto zapałał ochotą do biegania mierzył buty wybierając ładne i, jeśli były też wygodne, kupował. Ale w XXI wieku bieganie nie jest dla laików, to działalność wyspecjalizowana niczym chemia supramolekularna granicy faz, kupuje człowiek buty ładne i wygodne i jeszcze portfel lżejszy o 6 stów zdaje się gwarantować zakup z najwyższej półki. Mało tego, nawet biega się w nich dobrze, ale... po nocach się nie śpi. Bo wisi nad biegaczem groźba, że jeśli mu NASA stóp nie przebadała, to mu te super-siedmiomilowe buty nogi mogą powykręcać za uszy. Nie za wysoką cenę płacimy za postęp? Dziś już nie da się być początkującym, bo bez specjalistycznej wiedzy nie da się nawet butów kupić :hahaha:
Awatar użytkownika
Bogus_law
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dotychczas sądziłem że to wybieranie butów to takie pitupitu ogólnie. Jak dzisiaj na Foot ID Asicsa obejrzałem na filmach jak zmieniał się mój bieg w zależności od dobieranego obuwia to zmieniłem zdanie. Wybieranie trochę trwało nim udało się dopasować buty tak aby skorygować wadę lewej nogi. No i mam Gel Kayano :)
Awatar użytkownika
dariopol
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Bogus_law pisze:Dotychczas sądziłem że to wybieranie butów to takie pitupitu ogólnie. Jak dzisiaj na Foot ID Asicsa obejrzałem na filmach jak zmieniał się mój bieg w zależności od dobieranego obuwia to zmieniłem zdanie. Wybieranie trochę trwało nim udało się dopasować buty tak aby skorygować wadę lewej nogi. No i mam Gel Kayano :)
A jak wyglądał ten cały test? Na jutro jestem zapisany i chciałbym wiedzieć co mnie czeka. ;)
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ