Szukam grupy lub użytkowników na Endomondo

tomasz.wilk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Zrobiłem z Endomondo 45km. I największe odchylenie od ścieżki, to może z 5 m, chociaż zazwyczaj tracking trzyma się drogi. Sporo zależy od odbiornika GPS (czyli telefonu), który macie.
PKO
Kubelkowy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:44:00
Życiówka w maratonie: 03:22:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

tomasz.wilk pisze:Zrobiłem z Endomondo 45km. I największe odchylenie od ścieżki, to może z 5 m...
No u mnie też to mniej więcej tak wygląda :)
www.PhotShot.com
tomasz.wilk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wnioski z dziś - Endomondo zmieniło wskazanie po powtórnym biegu o jakieś 300 metrów na tej samej 10-cio kilometrowej trasie. 3% to dla was mało czy dużo? Ja się nie zamierzam przejmować.
Druga rzeczy była bardziej irytująca - po raz pierwszy użyłem autopauzy. Miało to być remedium na miejskie światła. I zdecydowanie mi to nie służy. W ciągu dwóch kilometrów "urwano" mi jakieś 1,5 minuty z czasu. I ze 4 razy słyszałem "time paused", "time reasumed". Nigdy więcej autopauzy! A może te dwie rzeczy - urywanie dystansu i czasu są ze sobą skorelowane? Na mapie rysuje pełny tracking.
Kubelkowy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja jeszcze nie próbowałem autopauzy ale po Twoich doświadczeniach już raczej nie spróbuje i dalej będę biegał w kółko przed światłami ;) Te 300m różnicy też może mieć z nią związek.
Ja w środę biegłem 10 a wczoraj 14 km i znów jedynymi problemami były kiepska jakość muzyki (ale to raczej nie ma związku z endomondo) i to że mam za duży telefon :)
www.PhotShot.com
tomasz.wilk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jakość dźwięku raczej nie zależy od endo :P Telefon też mam duży, ale biegam w koszulce kolarskiej - z kieszeniami z tyłu. I to chyba najwygodniejsze rozwiązanie. Ciężko mi sobie wyobrazić opaskę z futeralikiem na ramie.
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

dziś 1 bieg z telefonem z gps i Endomondo, różnica między f305 to ok 200m na przestrzeni 14,5 km, ciekawa aplikacja, fajne jest to, że automatycznie wrzuca info o biegu na facebooka i każdy zainteresowany może śledzić mój bieg na bieżąco, a żona nie musi dzwonić gdzie jestem wystarczy, że spojrzy na mapkę i już wie :-) ciekawym rozwiązaniem jest też informowanie w czasie biegu o odległości, prędkości przewidywanym czasie biegu (gdy ustawimy cel np 10 km) itd itd
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

No....transmisja na żywo na FB musi być poruszająca :hej: a przy okazji nie zapomnijcie wyłączyć aplikację jak będziecie w innym miejscu niż trasa biegowa :oczko: :hahaha:
Kubelkowy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Svolken widzę że się zraziłeś do Endomondo. Biegasz w związku z tym z czymś innym?
www.PhotShot.com
artujawo1
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A ja właśnie przetestowałem dwie opcje Trakowanie online oraz peptalk.
Fajnie działają niestety trzeba mieć włączony dostęp do netu co osoby które nie mają pakietu danych może trochę zniechęcić.
Peptalk działa z pewnym późnieniem tak na oko ok 2 min i "daje głos" po angielsku nie sprawdzałem jak działa z jężykiem polskim bo nie mam silnika.
Wcześniej ktoś pisał że Endomoindo kłamie jak szewc, uważam że nie zawsze jest to prawda dokładność pomiaru zależy przedewszystkim od jakości sygnału gps oto przykład http://www.endomondo.com/workouts/uNywMQcE_r8 sygnał się wysypał efekt widać a oto ta sama trasa http://www.endomondo.com/workouts/jpkBIf_7IZQ ale z gps'em umieszczonym w innym miejscu. Dodatkowo algorytm wyznaczania pozycji programu jest trochę do du... co widać na zakrętach. Częstotliowść odczytu aktualnej pozycji powoduje że biegnący przenika np. mury
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na Endomondo w komentarzach kiedyś napisał mi Friend, że dokładność pomiaru trasy zależy od rodzju chipsetu (a) na którym oparty jest GPS, i dodał, że chipset podobny jak w Garminie posiada np. Asus P320. Może po prostu mamy zbyt duże oczekiwania co do naszego sprzętu, który nie jest w stanie sprostać temu zadaniu?!
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

mi dokładność się poprawiła gdy mam komórkę na ręce w pokrowcu na tel w pozycji pionowej, gdy trzymałem ją gdzieś tam luzem w kieszeni to pomiar był o wiele gorszy
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kubelkowy pisze:Svolken widzę że się zraziłeś do Endomondo. Biegasz w związku z tym z czymś innym?
Biegam z Polarem i tutaj mam dokładne dane. Dzisiaj to endomondo w telefonie mnie rozłożył na łopatki :hahaha: Biegłem 80 minut i zrobiłem 13,6km - wg polara. Natomiast iphone z endomondo powiedział, że biegłem 88 minut i zrobiłem 19,74km :hahaha: No i jak tu poważnie traktować taki soft? :hej:
artujawo1
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Svolken pisze: Biegłem 80 minut i zrobiłem 13,6km - wg polara. Natomiast iphone z endomondo powiedział, że biegłem 88 minut i zrobiłem 19,74km :hahaha: No i jak tu poważnie traktować taki soft? :hej:
no szczególnie ten czas jest ciekawy używam endomondo po androidem i nie wiem jak to możliwe 8 min różnicy to ogrom.
W programie mam ustawione 1 min opóźnienia do startu na 3 sek przed startem włącza się głos który odlicza w dół. Słyszę start i naprzód , mam więc ok 1min na zapakowania ustrojstwa i uruchomienie pulsometru. Po zakończeniu naciskam stop i już.
8 min różnicy to faktycznie poraża
Co do odległości to może podeślij link to z ciekawości zobaczymy
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

artujawo1 pisze:Co do odległości to może podeślij link to z ciekawości zobaczymy
Jakoś nie widzę opcji skopiowania linku do konkretnego treningu.
tomasz.wilk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Po wybraniu treningu, w ramce z pełnym opisem masz przycisk Publikuj. Klikasz i będziesz miał link do wklejenia np. do emaila. Ja sprawdzałem dystans endomondo vs. google maps i różnice są nieznaczne, czasami (dwukrotnie na kilkanaście razy) Endo nie mogło złapać sygnału z satelity. Chyba wynik zachmurzenia. Ja bym Twoje problemy zrzucił na zły odbiornik GPS w telefonie, a nie na soft.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ