jaki rodzaj słuchawek stosujecie?

jaki rodzaj słuchawek stosujecie

Słuchawki otwarte - W słuchawkach tego typu głośniki są umieszczone blisko uszu, co zapewnia wentylację ucha oraz brak uczucia odizolowania od otoczenia. Charakterystyka przenoszenia nie jest zależna od przylegania nauszników do małżowiny usznej.
5
22%
Słuchawki zamknięte (nauszne) - W słuchawkach tego typu, nauszniki uszczelniające zakrywają całą małżowinę uszną dzięki czemu w odbiorze dźwięku bierze udział cały układ słuchowy zapewniając dobrą dynamikę oraz liniowe przenoszenie wysokich i niskich tonów. Dźwięk nie wydostaje się na zewnątrz słuchawek, zatem można ich używać w pomieszczeniach wymagających ciszy. Wadami tego typu słuchawek są brak wentylacji ucha oraz zależność przenoszenia parametrów od przylegania słuchawek do głowy.
0
Brak głosów
Słuchawki półotwarte - Słuchawki półotwarte to połączenie najlepszych cech słuchawek otwartych i zamkniętych. Słuchawki półotwarte to znakomite przenoszenie niskich, średnich i wysokich tonów oraz korzystny dla słuchu kontakt z otoczeniem i dobra wentylacja uszu. Słuchawki wysokiej klasy to zazwyczaj słuchawki półotwarte. Słuchawki takie stosowane są również w telefonach.
2
9%
Słuchawki kanałowe (douszne) - Słuchawki kanałowe to słuchawki które wsuwa się wewnątrz kanału słuchowego ucha. Słuchawki tego typu poza zastosowaniem standardowym do słuchania muzyki stosowane są również w aparatach słuchowych dla osób niedosłyszących.
16
70%

Liczba głosów: 23
tazoo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 3:26:54

Nieprzeczytany post

seenheiser pmx 70
[url=http://runmania.com/rlog/?u=tazoo][img]http://runmania.com/f/8a08b00c9ee276eecbac13751b1319b8.gif[/img][/url]
PKO
Awatar użytkownika
lieft
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Gromson pisze:KOSS Sporta Pro
pasmo przenoszenia: 15 - 25.000 Hz
czułość: 103 dB SPL/1mW
Impedancja: 60 Ω
zniekształcenia: 0,20%
waga: 62,37 g
długość kabla: 1,22 m
wtyk: 3,5 mm / 6,4 mm

Bardzo wygodne.
Dźwięk rewelacyjny.

miałem koss porta pro, potwierdzam, dźwięk ok, ale wolałem douszne, a ktoś mi powiedział, że koss porta pro i sporta pro mają mocniejszy dźwięk od koss ksc 75, tzn mówił to fachowiec.
Awatar użytkownika
raaf
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Sony MDR-EX85LP
KB RS SEWO RZESZÓW
Awatar użytkownika
lieft
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

a ja zacząłem ostatnio używać formowych sansy, nie wiem, czy to ich wyrób, czy słuchawki są jakiejś konkretnej firmy, a oni dali tylko swoje logo, ale dźwięk jest ok.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ