NIGDY WIĘCEJ ASICSA

Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

piomis pisze:Ciekawe, moje nimbusy 11 kupione w czerwcu tego roku już są przetarte na pięcie (oparcie pięty)- dziura do twardej części tylnej. Co ciekawe bardziej prawy but. To przecież zaledwie 6 miesięcy. Z ciekawości sprawdziłem drugie asicsy (te bardziej terenowe) i tez prawy but mocniej zjechany od środka. Może to jednak kwestia stylu biegania, terenu. Bieżniki w obu b dobre. trzymaja bardzo dobrze i generalnie nie mam zastrzeżeń. No ale jak pieta zetrze sie całkowicie, co w takim tempie jest możliwe w ciągu najbliższych 3 miesięcy, to juz nie będzie fajnie. Przebieg od czerwca około 600-700km
Żywotność butów biegowych wynosi 800-1200km. Nic nie jest wieczne :) Mam ten sam problem z przetarciem co Ty, tylko że na lewej nodze. Taki żywot - nic nie jest idealne :- )
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
PKO
mchalnotts
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

To zdjęć nie będzie?????
To ty może jesteś agentem konkurencji? ;P Zapodaj zdjęcia, inaczej nie wierzę w te zniszczone asicsy.
A żywotność ok1000km odnosi się do wydajności amortyzacji. Buty powinny "wytrzymać ze 2, 3 nawet 4 razy tyle na asfalcie do rozpadu kompletnego ale już staję się twarde i niezdrowe.
lumbago

Nieprzeczytany post

Jako ,że ja zacząłem ten temat czuję się władny by go zamknąć. Jeśli kogoś uraziłem osobiście -przepraszam nie o to mi chodziło.
Przy swojej ocenie sprawy jednak pozostaję.
Ja jedynie komentowałem ,przyznaję -dosadnie orzeczenie firmy a to w sposób OCZYWISTY jest dozwolone w wolnym kraju.
Podobnie jak wolno mi odradzać albo polecać daną markę . W przeciwnym razie debata publiczna nie miałaby najmniejszego sensu.
Jeszcze raz zaznaczam że nie chciałem nikogo urazić .
Pozdrawiam.
mchalnotts
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

TO MOŻE ZAMIEŚĆ ZDJĘCIA, ŻEBY ROZWIAĆ WĄTPLIWOŚCI to by mogło domknąć twoje wątpliwości co do Asicsa (świadomie piszę dużymi bo nie wiem czy kolega mnie olewa czy nie zauważa próśb o zdjęcia)
A temat ja bym zostawił - przynajmniej widzimy jak różnie można pojmować zakładaną żywotność butów.

A jeśli ktoś komentuje orzeczenie w sprawie reklamacji bez załączania "materiału dowodowego" to dyskusja staje się jałowa bo i tak nie wiemy o czym dyskutujemy.
pawel84
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jeśli czujesz się oszukany to dochodź swoich praw: http://www.uokik.gov.pl/pl/ochrona_kons ... ywidualne/
http://www.uokik.gov.pl/pl/inspekcja_handlowa/wiih/
Jeśli masz rację - powinni pomóc
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

lumbago pisze:Jako ,że ja zacząłem ten temat czuję się władny by go zamknąć. Jeśli kogoś uraziłem osobiście -przepraszam nie o to mi chodziło.
Przy swojej ocenie sprawy jednak pozostaję.
Ja jedynie komentowałem ,przyznaję -dosadnie orzeczenie firmy a to w sposób OCZYWISTY jest dozwolone w wolnym kraju.
Podobnie jak wolno mi odradzać albo polecać daną markę . W przeciwnym razie debata publiczna nie miałaby najmniejszego sensu.
Jeszcze raz zaznaczam że nie chciałem nikogo urazić .
Pozdrawiam.
Lumbago, bez dowodów, którch jak dotąd nie przedstawiłeś (np. zdjęcia) twoja opinia o firmie Asics jest nic nie warta...no może tyle co wiadomości w Fakcie albo w Super Ekspresie :hahaha:
Bez zdjęć można by nawet pomysleć, że zwyczajnie kłamiesz!
Kupiłeś jakieś badziewie z dolnej półki i robisz niepotrzebne larum tutaj i na Maratony Polskie również. Wg mnie coś jest na rzeczy skoro tyle ludzi prosi cię o foty a ty je nie wrzucasz. Cyfraka nie masz?
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:26
Życiówka w maratonie: 04:33:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Obrazek
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Po co wam te zdjęcia?
Uważacie, że lumbago jest z konkurencji asicsa i wszystko wymyślił ?
Ja mu wierzę.

Ale z drugiej strony po jego zdziwieniu na pytania ile w nich zrobił km widać, że zupełnie "abstrahuje od układu odniesienia" :) - czyli nie wie o czym mówi.
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Po co wam te zdjęcia?
Uważacie, że lumbago jest z konkurencji asicsa i wszystko wymyślił ?
Ja mu wierzę.
zdjęcia pomogą ustalić przyczyne zużycia - jeśli buty są mocno starte np. na jednej krawędzi
ja wieczorem wrzuce zdjęcie moich stratusów po przebiegnięciu około 1600 km - mocniej wytarta jest tylko podeszwa śródstopia - pięta wygląda jak nowa :)
mchalnotts
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jeśli lumbago tak, zależy (a najwyraźniej zależy), żeby nas ostrzec to dlaczego nie chce podesłać fotek - wtedy można by się było zastanowić czy to rzeczoznawca asicsa jest do d...y, czy model wadliwy czy może lumbago ma nietypowy krok.
Na forach internetowych wypisują różne rzeczy różni ludzie a skoro lumbago tak się wpienił na aicsa, że na kilku forach biegowych prowadzi krucjatę to może skrobnie mini artykulik, pół strony jak w Bieganiu rubryka "raport koronera" dołączy fotki i wszystko będzie jasne a na forum inni dopiszą jakie oni mają doświadczenia. Wybacz Lumbago ale na własne życzenie wyszedłeś na pieniacza. Proponują opisz co się stało w jakiejś zamkniętej, rzetelnej formie.
DeeL
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Nie wrzuca zdjęć, bo ... szuka porządnie zużytych butów.

-
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

i pewnie nie ma cyfraka, tylko ogromnego analoga :)
bansen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dajcie spokój, on piszę prawdę - żadna firma nie zatrudniłaby takiego nieprzystosowanego kolesia. Swoimi tekstami i zachowaniem robi akurat Asicsowi reklamę. Wiecie, jak reklama Miejskiej Macalni ;)
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Postaram się zweryfikować jak bardzo do du..y jest ASICS. Kupiłem niedawno GT-2140 i żeby nie testować tylko jednego modelu to postaram się jeszcze w tym tygodniu kupić Stratusy dla mojej drugiej połówki :hej: Obiecuję robić zdjęcia ;)
lumbago

Nieprzeczytany post

Zdjęć nie było bo buty fizycznie były w sklepie, który zgodził się dzisiaj je naprawić na SWÓJ koszt.
Co do komentarzy takich koleżków jak bansen , deel czy jakiś michalnotts to szkoda mojej klawiatury w ogóle .Mam nadzieję , że nigdy się nie spotkamy na trasie bo sobie obrzydzę bieganie.
Z wyjątkiem kilku wpisów wszyscy zachowują się tutaj jak lobbyści Asicsa.
To ja jestem na cenzurowanym i podejrzewany o naciąganie a nie korporacja.
Normalni ludzie są zazwyczaj po stronie słabszego-dużo to mówi o waszych charakterach.
Ja po przeczytaniu takiego wpisu instynktownie byłbym po stronie klienta BO DZISIAJ ON A JUTRO JA .No ale czego tu wymagać od takich gości jak wyżej wymienieni... Dzięki dla naczelnego i kilku innych ,którzy na mnie nie krzyczeli bo reszta to NO COMMENTS.
P.S. Zawsze pisałem na ile szacuję ich przebieg 7- 8 stów więc czym zgrzeszyłem? Myślą ,mową ,uczynkiem czy zaniedbaniem?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ