Oczywiście, że sprawdzałem, jak tylko go kupiłem. Sprawdzałem na takiej dość dobrze wymierzonej trasie, dookoła parku, trochę pomiędzy blokami (mieszkam w mieście). Pokazywał dokładnie. Ale robiłem też inne, różne próby, między innymi położyłem go na ziemi na 5 minut. Okazało się, że leżąc zrobił jakieś 50 mMarek pisze:Jak z dokładnością tego GPS?bubble pisze:Do sony ericsson c902 dokupiłem zestaw słuchawkowy HGE 100 .......
Ciekawy jestem czy dużo ścina dystansu. Sprawdzałeś to może?

Raz szedłem sobie wałem przeciwpowodziowym i okazało się, że zrobiłem kosmiczne przewyższenia na 2 km drodze, tzn GPS powklejał takie szpilki góra-dól . Tu widać http://www.trasygps.com/trasy/pokaz/56/ Na usprawiedliwienie dla niego mam, że była straszna śnieżyca. (a rejestrowałem gpx programem Trek buddy)
Producent nie podaje dla tego odbiornika żadnych parametrów, więc trudno porównać jego charakterystykę z innymi.
Do takiego celu jak moje bieganie i wycieczki rowerowe jest super.
Aha: ma m aplikację która pokazuje ile satelitów widzi odbiornik, czasami jest to 14-15 szt ale nie udało mi się zauwazyć, żeby sygnał łapał z więcej niż z 11. Czyli podobno mało. Nie wiadomo jak będzie w lesie jak będą liście.
PS Teraz, jak pooglądałem wykresy z ww. linku, zauważyłem, że "szpilki" są też na wykresie prędkości.