Tuba BUFF

Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

Właśnie do tego służy ta niepolarowa część :)
PKO
Nodun
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

jak bez polaru to spokojnie mozna ubrac na twarz i oddychac :)
tazoo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 3:26:54

Nieprzeczytany post

Witam,
tak wyszło, że mam 3 nieoryginalne Buffy z ALIVE. To buffy z polarem - zimowe. Jeden jest w użyciu przeze mnie, drugi wystawiłem na allegro
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=850207189
,a trzeciego też mogę się pozbyć. Gdyby ktoś z Was był zainteresowany to zapraszam na PW.
Ostatnio zmieniony 11 gru 2009, 12:58 przez tazoo, łącznie zmieniany 1 raz.
[url=http://runmania.com/rlog/?u=tazoo][img]http://runmania.com/f/8a08b00c9ee276eecbac13751b1319b8.gif[/img][/url]
Awatar użytkownika
jasiekpol
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 35:00:02
Życiówka w maratonie: 2:56:23
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Lepiej zainwestować i cieszyć się orginałem, mam oba i jest ogromna różnica, inny w dotyku, inna rozciągliwość materiału i zapewne oddychalność i wysychalność. Jest 4 stopnie a mi się sprawdza znakomicie, biegam codziennie, super także na rower pod kask.

http://sklep.napieraj.pl/product-pol-35 ... pl-09.html
Don`t walk if you can RUN GG 3600898
tazoo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 3:26:54

Nieprzeczytany post

Ten który oferuje tez sprawdza mi się znakomicie. Zresztą w tym wątku jest wiele głosów m.in.:
bansen pisze:
asik_zoo pisze:Czy ktoś z was wie, po jakim czasie oryginał ulega zniszczeniu? Tak średnio, bo wiadomo, że może być używany w różnych warunkach.
Zarówno podrób jak i oryginału używam od chyba 2 lat, w górach, na nartach, biegając i na rowerze, latem i zimą - powtarzam: niczym się nie różnią!

Ktoś tu pisał o nieobszytym brzegu w podróbie - oryginał wygląda _tak_samo_

To tylko kawałek ogólnie dostępnego materiału zszyty w rulon, nic więcej!
które nie widzą różnicy między oryginalnym buffem a nie oryginalnym. Różnica za to jest w cenie i to OGROMNA
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=850207189
Ostatnio zmieniony 12 gru 2009, 21:21 przez tazoo, łącznie zmieniany 2 razy.
[url=http://runmania.com/rlog/?u=tazoo][img]http://runmania.com/f/8a08b00c9ee276eecbac13751b1319b8.gif[/img][/url]
TrudnyPoczątek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

No to mamy różne opinie...kolega bansen twierdzi że nie ma różnicy między poszczególnymi produktami a kolega jasiekpol że jest ona (różnica) wyraźna. Sam mam tylko oryginał Buff i to jeszcze nie testowany w biegu ale trudno mi uwierzyć aby "oryginał" był droższy tylko "za nazwe".
Crazyfly
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja uzywalem podroby przez dwa lata i uwazalem ze jest OK ale ostanio na biegu Salomona wygralem oryginala i widze ze jest roznica w rozciagliwosci i wielkosci - oryginal jest ciut wikeszy fizycznie i to widac. Ostatnio kupilem ten firmowany przez Wielickiego - i uwazam ze ten sie prawie w ogole nie rozciaga.
pzdr
andrzej/gdy

1316km/2012 ( 400 km boso)
1420 km/2013( 350 km boso)
42,195 3H58' na bosaka po plazy ( 2014)
66 km B7D Krynica 9:58
65 km TUT ( Trójmiejski ULTRA Trail ) 8:41
65 km B7D Krynica 9:21
Run for Fun - Gdynia No.1
mchalnotts
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja mam oryginał w płomienie i kopię od wielickiego (firma) i moim zdaniem różnic nie ma praktycznie. Jakieś niuanse może ale nie aż tak istotne (nie 5-6 krotnie)
bansen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Po mojej stronie jest psychologia - niektórzy po prostu nie chcą się przyznać, że przepłacili. Normalny mechanizm. Wiecie co to audiovoodoo? Jak się kupuje kabel głośnikowy za kilka tysięcy złotych, to też jest się pewnym, że dźwięk jest lepszy ("No bo jakże to?! Tyle kosztuje i nie słyszę różnicy?! Musi być różnica!"). I tacy najczęściej walczą jak lwy, by nie wyjść na jeleni ;)

Ja się nie wstydzę tego, że kupiłem oryginał - wywaliłem niepotrzebnie kasę, a zamieniłbym go chętnie na 4 podróby. Zamieni się ktoś? Niestety, intensywnie używany, niektórzy mogą się brzydzić mimo wyprania ;)

Zauważcie, że nikt nie pisze nic konkretnego. A ja z ciekawości nawet zmierzyłem te szmatki - różnią się najwyżej o 1cm, raz na korzyść oryginału, a raz na korzyść podróby, w sumie zaniedbywalna różnica.

Dla mnie to mistrzostwo marketingowe - sprzedać kawałek szmatki za ponad 50zł.

PS. Oczywiście cały czas pisze o wersji podstawowej, z wszelkimi windstopperowymi i polarowymi nie miałem do czynienia.
TrudnyPoczątek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Owszem zapłaciłem kupę kasy za "oryginał". Potrzebowałem czegoś takiego do ochrony szyi na zimę a polartec stanowiący element tej "szmatki" świetnie się tutaj sprawi a pozostała część zabezpieczy twarz jak zajdzie potrzeba. Niestety akurat nie widziałem "podróby" w wersji zimowej z polarteckiem. Nie wiem również czy faktycznie "podróby" są w czyms gorsze. Inna kwestia że ten cały Buff wygląda jak tandetny wyrób chałupniczy, mam nadzieję że funkcjonalność zatrze walory wizualne.
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Prawdopodobnie niepotrzebnie przepłaciłem, ale co mi tam - po 1,5 mies. marudzenia przed chwilą kupiłem oryginał :hahaha: W podróbce właściwie nie odpowiadała mi tylko kolorystyka i to, że na każdym biegu identycznego ma kilkanaście/dziesiąt osób ;) które zapewne są z nich zadowolone i nie widzą potrzeby 5, czy 6-krotnego przepłacania. Poza tym nie wydaje mi się żeby była jakaś widoczna różnica w samym materiale. Ale miałem taki kaprys. Policzyłem sobie na oko ile zaoszczędziłem na nie piciu ogromnych ilości piwa od kiedy biegam i stwierdziłem, że tyle samo wysikiwałem przez dwa tygodnie :bum: więc czemu teraz mam sobie oszczędzać :hej:
Poza tym w sobotę biegnę w Strzelcach Opolskich 15-tkę, a ponoć ma nieźle przypizgać, więc potrzebna mi na wszelki wypadek ochrona na szyję. Sprzedawca "podróbek" z allegro usilnie kombinował byle tylko się nie spotkać osobiście, a poczta w obecnym okresie działa... wiadomo jak.

Taki sobie sprawiłem ;)
Obrazek
TrudnyPoczątek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Fajny :ble:
A mój jest z FC Barcelona :ble:
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:26
Życiówka w maratonie: 04:33:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A mój cały czarny. Dziś sprawdzałem go przy temperaturze -10°C (na szyi) i po prostu było bosko!
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

U mnie na szyi i na głowie. Nie wiem co z trzecim zrobić ;)
thomekh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Svolken pisze:U mnie na szyi i na głowie. Nie wiem co z trzecim zrobić ;)
może na dupę :bum:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ