Komentarz do artykułu Poznaj Ekspertów Reebok

Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Faktycznie biegalem w Stomilach z Grudziadza i w pewnym stopniu przypominaly mi Five Fingers ( tyle ze bez paluchow ) .

Dzisiaj znajomy kupowal dla siebie pare butow . Stapnal na platforme firmy Aetrex , ktora jest elektronicznym udoskonaleniem mokrego testu .
Mila i ladna sprzedawczyni od razu okreslila jego stopy jako "neutral" i poprosila o wejscie na bieznie elektryczna . Poniewaz znajomy nie moze jeszcze biegac po zabiegu artroskopii , wystarczylo aby nieco pochodzil .

Zaraz potem z archiwum filmow wyjela podobny krok i juz wiedziala w jakim zakresie anatomicznym znajomy bedzie mogl wygodnie sie poruszac .
W koncu kupil Nike za 136$ co jeszcze mu sie nie przydarzylo ( ani firma ani taka cena )
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
PKO
Awatar użytkownika
hitaczi
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Tomek Michałowski pisze:kurde Russia , nie przegiąłeś , to było mega, STAN HIGIENY SIĘ POPRAWI :bum: :bleble:

Hitachi , jaki model Premiera wziąłeś ? Premier Ultra VI ?
To się raczej nazywało KFS VI. Ten który normalnie kosztuje 369 i jest dla pronatorów. Jest jeszcze droższy model z dodatkowym systemem amortyzującym ale był tylko model neutralny a że biegam trochę po drogach polnych to sobie bajery odpuściłem. Póki co spisują się dobrze.

russian, white russian - nie wiem o co Ci chodzi.
Małymi krokami do celu...
www.pajacyk.pl ---> klikam raz dziennie
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no to jasne wszystko, KFS to dla stopy z tendencją do pronacji
zadowolony jesteś ? widzę ,że tak raczej
Tomek
Awatar użytkownika
hitaczi
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Tak kupiłem z częścią podeszwy o podwójnej gęstości dla pronatorów. No i jestem zadowolony dzisiaj pierwszy taki dłuższy bieg w nich zaliczyłem 9km po polnych drogach i trochę kostki bauma i było bardzo dobrze. Szczególnie podoba mi się system Kintetic Fit - takie małe 'kafelki' które się rozciągają i zwężają, żeby się do stopy jak najlepiej dopasować.

Jak będę miał czas to za kilka dni jakoś obszerniej opiszę te buty :)
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no to git , mi się w tych Reebolach podoba design, dość śmiały kolorystycznie, duży wektor-logo, i ta miękkość materiałów , mają dobrych wzorzystów, tylko te dziurki w podeszwie bym wyeliminował
kurcze co ja piszę :niewiem: , miałem kiedyś DMX 6 cóż to były za klocki , takiej twardej podeszwy, znaczy się bardzo sztywnej nigdy w butach nie miałem, potem kupiłem model Aztrek, naskórki na palcach stóp mi obcierały podczas każdego treningu do krwi a następne będą Premier Ultra VI :oczko:
Tomek
petro
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

tak jeszcze a propos samej akcji.
Miałem okazję być t.zw. ekspertem podczas analogicznej akcji Pumy i uważam, że ten pomysł marketingowy jest do d... (w sensie wystawianie ekspertów). Tam w akcji Pumy to jeszcze byli głównie aktywni młodzi biegacze, czyli ludzie, którzy się po prostu łapali za fuchę "na promocji" (z mniejszym lub większym poczuciem misji związanej z tą pracą), a tutaj Reebok wystawia ludzi, którzy mają wybitne osiągnięcia sportowe. Ale też ich nazwiska ani twarze szerokiej publice nic nie mówią - więc jest to wyciąganie armaty przeciwko komarowi. Bo klient takiej promocji to typowy niedzielniak: "O, Heniu, patrz, buty i koszulka markowa gratis. Bierzemy?" Mało kogo obchodzi kto tam stoi a ludzie w ogóle nie pytają o bieganie wcale. Jak ja miałem okazję pogadać z kimś o bieganiu to byłem zachwycony. Czysto sprzedażowo to skuteczniejszy na takim stanowisku będzie dowolny doświadczony sprzedawca ze sklepu niekoniecznie sportowego.
Pomijam też teksty "koszulka o wartości 100 PLN". Wartość tej koszulki wynosi może 50 PLN i to już z konkretną marżą.

W skrócie - moim zdaniem marketingowcy nie potrafią się zdecydować do kogo taka promocja jest skierowana - do już biegających (raczej nie, bo to za mały target), czy do mas (a masy nie potrzebują mistrza Polski jako eksperta - dla nich to i tak zwykły promotor).
I zgadzam się, że naprawdę dobre akcje promocyjne miało Nike. Ale czy zarobili na tym, czy raczej zrobili promocję nie sobie a całemu sektorowi w branży?
Awatar użytkownika
hitaczi
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

petro - promocja jest, mówił mi o niej kolega i źle go zrozumiałem, myślałem, że to jest oferta dla pracowników bo wydawała mi się tak atrakcyjna. A kwestia marży - jasna sprawa, ja też nakładam marżę na swoją pracę dlatego mam z czego żyć.
Jeszcze kwestia doboru ekspertów - są ok dla biegaczy średnio i dobrze zorientowanych, takich którzy poczytają w internecie kim są Ci ludzie i tak dalej. A to, że Heniek z Ziutą nie widzą różnicy między utytułowanymi zawodnikami a Krysiami, które miały 20 min szkolenia z butów do biegania to racja, ale Heniek z Ziutą wolą zamiast biegać oglądać Taniec z Gwiazdami więc można ich pominąć.

Skoro już piszę to powiem, że szczerze cieszę się, że ktoś mnie postawił na tym użądzeniu do odciskania stóp i powiedział, że mam tą pronację. Znikł mi ból w kolanach i kostkach, biega się nieco przyjemniej.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ