Komentarz do artykułu Bieganie na sprzedaż...
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Sam tekst można powiedzieć jest ukłonem w strone e-sklepów, zreszta misją bieganie.pl jest promować w każdym sensie bieganie - kluby, imprezy, firmy i zostać przy tym niezależnym. nie komercyjnym...
Co skłoniło mnie do podjędzia tematu? A to że że jestem handlowcem kilka lat. Szkoda że szanowne e-sklepy nie poszły na współprace bo tekst byłby w innym kształcie.
Co myślę o polskiej sprzedaży internetowej? A to że wygląda ona tak samo jak polski rynek sprzętu biegowego. Amatorka, partyzantka trochę przypadku. Oczewiście są wyjątki. Wiekszośc z właścicieli znam lub poznałem niedawno. Dało się wyczuć że pomiędzy Wami panuję nie tyle co konkurencja ale zawiść. Jeden szkaluje drugiego. Nie będa wchodził w szczegóły.
Pozytyw wielki należy się za to że wiekszość właśnie nie chcąc być anonimowa posiada własne stoisko targowe wystawiając sprzet na imprezach sportowych, gdzie można porozmawiać, doradzić się, bo jesteście kompetetni! I to że coś w Polsce można kupic mając wybór.
Zganic znów za to że podszywacie się czesto pod różnymi nickami prowokując lub bespośrednio reklamentując swoją strone. Według mnie taka kryptoreklama wcale nie działa, ona wręcz poprzez rozdraznienie uzytkowników forum działa odwrotnie jak się może wydawać.
Dopiero nie tak dawno poszliście po rozum do głowy i zanickowaliście się oficialnie. (szkoda że niektore strony jeszcze to tolerują)
Ikoną bespośredniej sprzedaży niewątpliwie był pan Bednarek (olimpijczyk z Seulu) który niestety, z nie oficjalnych informacji, wycofuje sie ze sprzedazy butów na rzecz zaopatrzenia klubów, obiektów sportowych...
Co skłoniło mnie do podjędzia tematu? A to że że jestem handlowcem kilka lat. Szkoda że szanowne e-sklepy nie poszły na współprace bo tekst byłby w innym kształcie.
Co myślę o polskiej sprzedaży internetowej? A to że wygląda ona tak samo jak polski rynek sprzętu biegowego. Amatorka, partyzantka trochę przypadku. Oczewiście są wyjątki. Wiekszośc z właścicieli znam lub poznałem niedawno. Dało się wyczuć że pomiędzy Wami panuję nie tyle co konkurencja ale zawiść. Jeden szkaluje drugiego. Nie będa wchodził w szczegóły.
Pozytyw wielki należy się za to że wiekszość właśnie nie chcąc być anonimowa posiada własne stoisko targowe wystawiając sprzet na imprezach sportowych, gdzie można porozmawiać, doradzić się, bo jesteście kompetetni! I to że coś w Polsce można kupic mając wybór.
Zganic znów za to że podszywacie się czesto pod różnymi nickami prowokując lub bespośrednio reklamentując swoją strone. Według mnie taka kryptoreklama wcale nie działa, ona wręcz poprzez rozdraznienie uzytkowników forum działa odwrotnie jak się może wydawać.
Dopiero nie tak dawno poszliście po rozum do głowy i zanickowaliście się oficialnie. (szkoda że niektore strony jeszcze to tolerują)
Ikoną bespośredniej sprzedaży niewątpliwie był pan Bednarek (olimpijczyk z Seulu) który niestety, z nie oficjalnych informacji, wycofuje sie ze sprzedazy butów na rzecz zaopatrzenia klubów, obiektów sportowych...
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
właśnie dzięki mojemu umysłowi".
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
Dla przypomnienia ruszała akcja swiąteczna - 10% rabatu na hasło bieganie.pl i tu wymienie sklepy bo byc może niektórzy mają przeglądarke na której banner umieszczony na głownej stronie jest nie ruchomy (ja tak mam) i są to:
www.olimpius.pl
www.sklepbiegacza.pl
www.swiatbiegacza.pl
www.runshop.p
www.4energy.pl
www.newbalance.pl
www.olimpius.pl
www.sklepbiegacza.pl
www.swiatbiegacza.pl
www.runshop.p
www.4energy.pl
www.newbalance.pl
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
A'propos Spamu:
Staramy sie usuwać wszystko co uznamy za Spam.
Kiedyś pojawił się tu na chwilę kolega którego jedynym wkładem w posty było odsyłanie do swojej strony na której pisał o tym jak robił test Żołądzia, to także był spam - spamowanie to w mojej definicji produkowanie większości postów będących odwołaniem do jakiejś zewnętrznej treści.
Tomek z Decathlonu - jest świetnym przykładem tego w jaki pozytywny sposób można funkcjonować angażując się w życie forum i jednocześnie udzielając rad/sugestii związanych z asortymentem jaki się reprezentuje.
Staramy sie usuwać wszystko co uznamy za Spam.
Kiedyś pojawił się tu na chwilę kolega którego jedynym wkładem w posty było odsyłanie do swojej strony na której pisał o tym jak robił test Żołądzia, to także był spam - spamowanie to w mojej definicji produkowanie większości postów będących odwołaniem do jakiejś zewnętrznej treści.
Tomek z Decathlonu - jest świetnym przykładem tego w jaki pozytywny sposób można funkcjonować angażując się w życie forum i jednocześnie udzielając rad/sugestii związanych z asortymentem jaki się reprezentuje.
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Zgadzam sięFREDZIO pisze: Tomek z Decathlonu - jest świetnym przykładem tego w jaki pozytywny sposób można funkcjonować angażując się w życie forum i jednocześnie udzielając rad/sugestii związanych z asortymentem jaki się reprezentuje.

[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
nie chciałbym rownież aby inni forumowicze mieli mi cokolwiek za złe, więc poddaję pod dyskusję to o czym piszę i w jaki sposób piszę
chętnie wysłucham krytycznych uwag i odpowiem na nie konstruktywnie
dostosuję się do regulaminu jeśli takowy powstanie
jednak kilka kwestii chciałbym wyjaśnić aby nie było watpliwości
nie uważam ,że Decathlon to najlepszy sklep sportowy na świecie i w Polsce
nie pragnę reklamować naszych produktów ,one się same obronią
nie sądzę ,że są to najlepsze biegowe produkty na rynku
nie mam żadnych układów z szefostwem portalu
jestem tu dla własnej przyjemności
dzięki postom koleżanek i kolegów wiele się dowiaduję o potrzebach biegaczy i to pozwala mi jeszcze lepiej poprawiać jakość usług w firmie
i cieszę się ,że konkurencja rośnie bo to tylko poprawi serwis klienta i da większy wybór potencjalnemu nabywcy,ot wolny rynek
chętnie wysłucham krytycznych uwag i odpowiem na nie konstruktywnie
dostosuję się do regulaminu jeśli takowy powstanie
jednak kilka kwestii chciałbym wyjaśnić aby nie było watpliwości
nie uważam ,że Decathlon to najlepszy sklep sportowy na świecie i w Polsce
nie pragnę reklamować naszych produktów ,one się same obronią
nie sądzę ,że są to najlepsze biegowe produkty na rynku
nie mam żadnych układów z szefostwem portalu
jestem tu dla własnej przyjemności
dzięki postom koleżanek i kolegów wiele się dowiaduję o potrzebach biegaczy i to pozwala mi jeszcze lepiej poprawiać jakość usług w firmie
i cieszę się ,że konkurencja rośnie bo to tylko poprawi serwis klienta i da większy wybór potencjalnemu nabywcy,ot wolny rynek
Tomek
- wojtek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:59
- Życiówka w maratonie: 2:18
- Kontakt:
No to kiedy sprowadzisz Kijek do masazu ? 
( ostrzegam , ze testuje kolejne produkty !)

( ostrzegam , ze testuje kolejne produkty !)
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
A oni maja swój sklep na "żywo"?
Bo Świat Biegacza przysłał informację, że "na żywo" też.
Bo Świat Biegacza przysłał informację, że "na żywo" też.
-
- Dyskutant
- Lokalizacja: Bielsko-Biała,Gliwice, Katowice, Kraków, Poznań, Warszawa ...cdn.
- Kontakt:
u nas również można "na żywo"
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
Jest sieć sklepów pod szyldem NB jest ich bodaj 15 w całej Polsce, ale jak dotąd nie dostałem odpowiedzi od firmy Tarmax dystrybutora marki NB 
napewno na "stacjonarnie" 10% jest ważne w/w punktach jak też w olimpius.pl

napewno na "stacjonarnie" 10% jest ważne w/w punktach jak też w olimpius.pl
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
Runshop.pl nie posiada stałego punktu za to tzw. mobilny wystawiajac sie na imprezach sportowych i na nastepnej beda w Rybniku i na nasze hasło też oczewiście rabat 

- Księżna
- Zaprawiony W Bojach
Odgrzebałam staaaaary wątek... ponieważ przed chwilą składałam zamówienie w sklepie Bartoszczak-biegi... I po dotarciu do punktu "Warunki korzystania z usług. Zgadzam się i akceptuję warunki Regulaminu." zatrzymałam się... Powód? Ja czytam regulaminy... A ten który mi się wyświetlił na stronie sklepu zawierał takie treści:Adam Klein pisze:Teraz piszę do Michała Bartoszaka.
Michał - jesteś klasycznym przykładem że pokazanie Twojej twarzy w Twoim esklepie podniesie jego wiarygodność.
Po pierwsze - masz miły pysio.
Po drugie - wylistowanie Twoich osiągnięć legitymizuje Cię wobec odwiedzających - nie jestes człowiekiem z nikąd.
2. Sklep www.SklepJakiejsFirmy.pl jest prowadzony przez firmę:
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz i spółka
12-345 Chrząszczyrzewąszczyce 1, powiat Łękołody
Nip. 111-111-11-11
Regon 123456789

Ostatecznie, ponieważ wyszukałam ten wątek na stronie bieganie.pl, uznałam, że to nie jest sklep-widmo... i sfinalizowałam zamówienie... Mam nadzieję, że buty dotrą;-)))
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Odpowiednie kroki zostały podjęte 

- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
A zagłosowałem w ankiecie 
2 pary butów już zamówiłem, a trzecią chciałem zamówić w necie, ale okazało się, że są w sklepie w Poznaniu tańsze i kupiłem na miejscu uprzednio jeszcze się upewniając, czy dobrze na nogach leżą

2 pary butów już zamówiłem, a trzecią chciałem zamówić w necie, ale okazało się, że są w sklepie w Poznaniu tańsze i kupiłem na miejscu uprzednio jeszcze się upewniając, czy dobrze na nogach leżą

Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
- Księżna
- Zaprawiony W Bojach
Dziękuję. Reakcja - błyskawica! Teraz jestem spokojna - sklep jest, buty też.
Przy okazji również zagłosowałam w ankiecie. Mam 'alergię' na sklepy i preferuję zakupy przez internet.
Przy okazji również zagłosowałam w ankiecie. Mam 'alergię' na sklepy i preferuję zakupy przez internet.