Gdzie masz zamiar kupić te buciki ? Jak zamierzasz kupić je w decathlonie to możesz się zdziwić .Po prostu lepiej zadzwonić i sie dowiedzieć czy mają w sklepie czy trzeba czekać aż sprowadzą z magazynu (nie pytać co to znaczy , bo nie wiem ) . Jak byłem na Targówku to takich butów jak nike vomero asics nimbusy IX , Kayano itd. (tych droższych) na półkach nie było .
Dzisiaj przebiegłem sobie 14 km w Nike Air Zoom Vomero2 + , biega się bajecznie , teraz nie dziwię się dlaczego ten but jest w czołówce butów dla biegaczy ze stopą neutralną .
W obuwiu tym zastosowano m.in. następujące systemy:
GEL® - system wkładek silikonowych umieszczonych pod piętą i śródstopiem mające na celu zaamortyzowanie sił działających podczas biegu,
Biomorphic Fit™ - technologia Biomorphic jest wbudowana w cholewkę - obejmuje powierzchnie, które narażone są w największym stopniu na odkształcanie. Rozwiązanie to zapewnia użytkownikowi wysoki poziom komfortu, dłuższą trwałość obuwia oraz zmniejsza prawdopodobieñstwo urazów,
Solyte™ -specjalny materiał w podeszwie środkowej, zapewniający wyjątkową lekkość, odbicie od podłoża i trwałość,
Trusstic System® - system zapewniający stabilność, opierający się na wbudowanym w środkową część podeszwy bloku wspierającym stopę i zapobiegającemu niekontrolowanym i niepożądanym ruchom, które mogą skutkować kontuzją,
IGS® (Impact Guidance System) - czyli technologiczne rozwiązanie konstrukcji buta, które pozwala stopie sportowca na naturalne ruchy w trakcie poszczególnych faz kroku oraz stanowi wsparcie dla podbicia stopy
Poczekaj z zakupem jeszcze dwa lata, ma wtedy wejść w Asicsach nowy system amortyzacji w skrócie magGEL: system wykorzystujący pole magnetyczne ziemi, będziesz z niego bardzo zadowolony.