Suunto Ambit 3

manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzięki mam taką do telefonu musze sprawdzić co tam pisze
PKO
Awatar użytkownika
no-login
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

rockduck pisze:Czołem

Ktoś może wie czy mio link (pulsometr mierzący tętno z łapy ) bezproblemowo współpracuje z A3 ?
DCRainmaker gdzieś w o komentarzach na swoim blogu pisał, że współpracuje. Zresztą, Mio link ma chyba ant+, więc nie powinno być problemu.
Ogut
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40:20
Życiówka w maratonie: 3:16:02

Nieprzeczytany post

Zakupiłem Ambit3 Sport i próbowałem dzisiaj włączyć to cudo. Nawet się udało, podłączyłem do ładowania, założyłem konto na movescount i coś mnie podkusiło, żeby wypróbować aplikację na androida.
No i się zaczęło ... telefon z zegarkiem nie mógł się połączyć (pewnie z mojej winy, bo nie przeczytałem 30 razy instrukcji, tylko próbowałem na intuicję) i po dwóch próbach na zegarku cały czas się wyświetla "Check Mobile App -> retry -> cancel". Wyłączyłem aplikację, odłączyłem zegarek od kabla, podłączyłem jeszcze raz, zrestartowałem komputer i nic się nie zmienia, czyli na zegarku komunikat bez zmian, a moveslink już zegarka nie widzi. Może ktoś ma pomysł co z tym zrobić, bo ja nie wiem. Czy da się jakoś zegarek zrestartować, przywrócić domyślne ustawienia... cokolwiek, żeby tylko coś się zmieniło.
Pozdrawiam
rudnickir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Trzymaj wszystkie przyciski 11s może taki reset załatwi sprawę...
Ogut
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

rudnickir pisze:Trzymaj wszystkie przyciski 11s może taki reset załatwi sprawę...
Niestety bez zmian :chlip:
Agata Christie
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

no-login pisze: Zresztą, Mio link ma chyba ant+, więc nie powinno być problemu.
O ile wiem A3 nie ma ant+
Agata Christie
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ogut pisze: No i się zaczęło ... telefon z zegarkiem nie mógł się połączyć (pewnie z mojej winy, bo nie przeczytałem 30 razy instrukcji, tylko próbowałem na intuicję) i po dwóch próbach na zegarku cały czas się wyświetla "Check Mobile App -> retry -> cancel". Wyłączyłem aplikację, odłączyłem zegarek od kabla
Pozdrawiam
Troche sie pogubilam, bo raz piszesz, ze laczyles zegarek z telefonem, a za chwile, ze odpiales kabel...
Ale wracajac do problemu - apka pod androida jest jeszcze marna, na wielu telefonach zle dziala wystarczy, poczytac fora na suunto.
Ja mam podobny problem z tym, ze nacisniecie cancel u mnie dziala - czasami trzeba je dwukrotnie powtarzac (bo laczenie dziala w tle).
Ale jak rozumiem Ty naciskasz cancel, powiadomienie o niepowdzeniu polaczenia znika i po jakims czasie znowu wyskakuje i tak w kolko?
Czy w ogole nie dziala przycisk cancel?
Ogut
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Przepraszam niezbyt jasno napisałem.
Kabel nie był podłączony jak próbowałem parować zegarek z telefonem. Komunikat, o którym pisałem, w ogóle nie znikał. Cały czas wyświetlało się "Check MobileApp".
Spróbowałem jeszcze raz resetu (przyciśnięcie wszystkich przycisków przez 11s) i udało się go ożywić. Zobaczymy na jak długo. Na razie aplikację mobilną odpuszczam. Poczekamy, może jakaś aktualizacja coś poprawi.
Dzięki za pomoc.
Awatar użytkownika
norkun
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Nie wiem, czy to zadziała w Androidzie, ale spróbuj odinstalować i zainstalować aplikację w telefonie. Na iPhone mam czasem tak, że co któreś zgrywanie treningu nie paruje zegarka z aplikacją i pomaga dopiero jej ponowne zainstalowanie.
Ogut
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Próbowałem i nie pomogło. Na razie jestem przeszczęśliwy, że udało się zegarek zresetować i uruchomić! Dzisiaj zaliczyłem pierwszy trening z nowym urządzeniem (wprawdzie kolarski, ale zawsze coś) i powoli uczę się "klawiszologii", bo jak dotąd byłem ze stajni Garmina. Jak na razie mi się podoba, szybkość łapania fixa powaliła mnie na kolana, muszę tylko jeszcze przejść przez planowanie treningów, bo w Garminie było to dosyć oczywiste, a tu jakoś tak sobie... Chodzi mi o stworzenie treningu typu BNP, czyli x km rozgrzewki, potem kilka odcinków różnej długości w zadanych tempach, a na koniec schłodzenie. To jeszcze przede mną.
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Do tego stworzona jest ta apka. Jest idealna. http://www.ambitintervals.com/#!/
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czy ktoś próbował dawać zdjęcia do swojej trasy na http://www.movescount.com/ ? Dziś próbuje i jakość ich jest straszna. Nie wiem czemu konto skaluje moje zdjęcia. http://www.movescount.com/pl/moves/move62918639
Awatar użytkownika
norkun
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Nie narzekaj, nie wygląda to żle :usmiech: Czasem dodaje zdjęcia z kompa i wtedy wychodzi to koszmarnie (ładuje 1/2 zdjęcia). Może to kwestia rozdzielczości?
Ps. Drugie jak dla mnie rewelacyjne :usmiech:
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzięki :-) już wiem czemu tak się działo po prostu dawałem za małe zdjęcie i apka podnosiła do zalecanej wielkości. Teraz daję o wielkości 1024 i jest dobrze.
RP35
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mam takie proste pytanie , czy ambit3 jest równie niezawodny jak jego poprzednicy :) ? Kusi mnie on i niewiem dlaczego, a aktualnie mam ambita 2 :p
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ