Garmin Fenix 2
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
Mam nadzieje ze nic nie popsuli, bo nie mialem problemow z synchro nigdy ;P (z3c/s3mini)
Za to na drugim, starszym egzemplarzu robilo sie zawsze "completed" ale nic sie nie wysylalo ;P (z2)
Za to na drugim, starszym egzemplarzu robilo sie zawsze "completed" ale nic sie nie wysylalo ;P (z2)
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
- biegowyninja
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:03
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
U mnie zazwyczaj szło za drugim razem. Tak i dziś po aktualizacji, czyli bez zmian pod tym względem.
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
U mnie za pierwszym razem ukończył synchronizację.
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Dzisiaj dziwna sytuacja.
Biegam z footpodem ale dzisiaj nie wziąłem go na trening, po włączeniu treningu jak go szukał to go odrzuciłem i zacząłem bieg. Patrzę na tempo a tam 0,00 na chwilowym a średnie w normie. Zatrzymałem i skasowałem, uruchomiłem od nowa ale wcześniej wyłączyłem footpoda w ustawieniach. Bez zmian. Zrobiłem tak ok 12 km i po trzecim lapie chyba załapał i zaczął pokazywać średnie. O co kaman ?
Biegam z footpodem ale dzisiaj nie wziąłem go na trening, po włączeniu treningu jak go szukał to go odrzuciłem i zacząłem bieg. Patrzę na tempo a tam 0,00 na chwilowym a średnie w normie. Zatrzymałem i skasowałem, uruchomiłem od nowa ale wcześniej wyłączyłem footpoda w ustawieniach. Bez zmian. Zrobiłem tak ok 12 km i po trzecim lapie chyba załapał i zaczął pokazywać średnie. O co kaman ?
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
To, że nie mierzył tempa i dystansu w momencie gdy nie miałeś przy sobie FP mimo, iż był włączony w opcjach to normalna rzecz.
Natomiast to, że po wyłączeniu FP w menu nadal nie łapał dystansu i tempa to rzecz dziwna. Tym bardziej, że jak piszesz po trzecim lapie nagle zatrybił, że jednak tego FP nie ma.
Natomiast to, że po wyłączeniu FP w menu nadal nie łapał dystansu i tempa to rzecz dziwna. Tym bardziej, że jak piszesz po trzecim lapie nagle zatrybił, że jednak tego FP nie ma.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
Jesli przebiegniesz bez footpoda mimo ze masz aktywny to zeby miec dane odleglosci i predkosci to taki trik kiedys byl: Synchronizowałeś normalnie, potem eksport do GPX i import na nowo do GC ale ręcznie.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ale dystans był cały czas
Nie było tempa chwilowego i prędkości.

- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Podpowiedzccie czy WASS i 3D speed, 3D distance mają wpływ na szybsze zużycie baterii?
Co jeszcze poza podświetleniem, wibrą, próbkowaniem gps, Bluetooth drenuje baterię?
Dostałem wczoraj po wymianie nowego fenixa2 tzn refurbished a wymieniałem go ze względu na baterię i tak się zastanawiam jak go "oszczędzić"
Co jeszcze poza podświetleniem, wibrą, próbkowaniem gps, Bluetooth drenuje baterię?
Dostałem wczoraj po wymianie nowego fenixa2 tzn refurbished a wymieniałem go ze względu na baterię i tak się zastanawiam jak go "oszczędzić"
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Użytkuje go na co dzień, nie tylko do treningów
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
tak na prawdę każda dodatkowa, włączona funkcja drenuje baterię. Procesor musi przeliczyć, pamięć musi zapisać itp. itd.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
No domyślam sięPiechu pisze:tak na prawdę każda dodatkowa, włączona funkcja drenuje baterię. Procesor musi przeliczyć, pamięć musi zapisać itp. itd.

Moze inaczej, co daje wass i funkcje 3D?
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
3D przydaje się w bieganiu/łażeniu po górach bo oblicza Twój ruch (tempo, dystans) nie tylko w oparciu o GPS ale także wskazania barometru i akcelerometru. Np. Jeżeli wchodzisz na jakieś strome wzgórze (lub z niego schodzisz) to gdyby zegarek obliczył Twój dystans na podstawie tylko GPS to będzie on mniej dokładny i skrócony w stosunku do tego jaki był rzeczywiście bo oblicza Twój ruch tylko w poziomie bez uwzględniania zmiany Twojej wysokości i ruchu w pionie.
WAAS to amerykański odpowiednik europejskiego EGNOS - do poczytania co to i z czym to się je odsyłam do internetów
WAAS to amerykański odpowiednik europejskiego EGNOS - do poczytania co to i z czym to się je odsyłam do internetów

- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Dzięki za szybką odpowiedź.