Komentarz do artykułu Nike+ Sport Watch GPS - TEST

pinio00
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

przejrzałem cały wątek i nie za bardzo znalazłem odpowiedź a widzę że sporo osób miało ten sam problem jak ja, a mianowicie... SportWatch nie przesyła treningów:( po podłączeniu do USB (próbowałem na 3 różnych komputerach) zegarek ładuje się lecz nie przesyła treningów. Próbowałem tak jak ktoś to proponował odkamienic wtyczkę USB specjalnym preparatem - nic to nie pomogło.
Ma ktoś jakaś receptę jak naprawić ten problem???

Dodam tylko że zegarek został zakupiony w grudniu 2011 a więc już po gwarancji.

Pozdrawiam
M

PS1 napisałem do Nike Poland w tej sprawie ale czekam na odpowiedź
PS2 zegarem jest super, używam go w każdych warunkach do biegania i na rower... jeżeli nic z tego nie bedzie na pewno kupie następny :)
PKO
pawson
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 50'31''

Nieprzeczytany post

- a przywracał Kolega "ustawienia fabryczne" ?

______
pawson
______
pawson

Obrazek
pinio00
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A w jaki sposób mam to zrobic?

Po podłączeniu zegarka do kompa, Nike Conmect go nie widzi. Jeżeli klinikę prawym na ikonkę na liście pojawi sie "Przywróć..." ale jest nie aktywne i nic nie da sie zrobic:(

Jakis inny sposób istnieje?
pawson
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

- http://support-en-us.nikeplus.com/app/a ... a_id/20905

- http://support-en-us.nikeplus.com/app/a ... d/20906/p/

zbadaj czy działa ten sposób ( pierwszy link to step 1 , drugi link to step 2 , ponizej brzmienie rozwiązania w kroku 1)
jak tak ( zadziała ) to daj znać - przyda się innym
jak nie ( nie zadziała ) to wówczas szukamy dalej

pozdro
pawson

===========

If your Nike+ SportWatch GPS is not responding, simply restarting the device may solve the issue. You will not lose any run data or settings by restarting.

To restart your SportWatch, press the Select and Up buttons at the same time until the firmware version displays (about 5 seconds).

Restart the Nike+ SportWatch GPS

The device will shut off, then power on to the main menu. If your SportWatch doesn't start up right away, connect the device into your computer's USB port for a few minutes.

If rebooting does not solve the issue, please attempt a SportWatch factory reset or contact us for troubleshooting assistance.

Note: Performing a factory reset will clear your user settings, sensor calibration information, weekly distance numbers, personal records and run history.

Run data already uploaded to your Nikeplus.com will remain intact.
______
pawson

Obrazek
pinio00
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

:( nie pomogło...

zegarek zrestartował się po naciśnięciu 2 przycisków, wyłączył się i po podłączeniu pod USB "zaskoczył" i zaczał się ładować ale komputer go nie widzi :(... czyli objaw ciągle ten sam...
Kroku 2 nie jestem w stanie zrobić ponieważ nie ma połączenia zegarek-komp.

Mam nadzieje że jest jeszcze jakiś sposób!
M
Awatar użytkownika
Andyql
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:05

Nieprzeczytany post

Kiedy odchodzi ktoś bliski, z kim się zżyłeś, wypada coś powiedzieć... Sportwatcha nabyłem w listopadzie 2011 roku. W tym czasie psuł się dokumentnie 5 razy. Dzięki światowemu poziomowi serwisowania sklepu internetowego run4fun.pl ( brawa !!! ) za każdym razem wymieniano mi zegarek na fabrycznie nowy. Który po paru miesiącach i tak się rozszczelniał i zdychał. Mimo, że unikałem wilgoci jak diabeł święconej wody. Wczoraj mi zadzwonili, że sorry , Nike lada moment ogłosi , projekt zostaje wycofany. Może w przyszłym roku pojawi się dopracowany. Mają nowe ale mi nie wymienią, nie ma sensu. I proszą o numer konta, zwrócą kasę. Czyli po prawie trzech latach wspólnego biegania na dobre i złe otrzymam swoje pieniądze. I jak tu się wyżywać na Nike .... To był dobry zegarek, z genialnym designem. Komuś takiemu jak ja, niedzielnemu biegaczowi, w zupełności by wystarczył.I jeszcze ta cała otoczka Nike-społeczności... Fajne i mobilizujące. Dobry zegarek. Tylko się psuł. Jutro dostaję nowy sprzęt od konkurencji :
http://www.youtube.com/watch?v=ETXhnmP2Y_U

Wiem, gdybym był normalny, kupiłbym Garmina... Ale jak się patrzy na świat przez 3 paski ... Mam nadzieję, że będzie dobrze. Z Nike am . Dziękuję za uwagę.
Obrazek
pinio00
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hmmm... coś w tym może i jest ale... no właśnie ale, ja jestem tak bardzo przywiązany, że w najgorszym przypadku będę zmuszony po prostu wymienić jeżeli reanimacja się nie powiedzie...

Może to dziwnie zabrzmi ale dla mnie istnieje tylko jedna firma produkująca sprzęt dla biegaczy i jest to NAJK ;) więc muszę znaleźć sposób na reanimację SportWatch'a
pawson
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

- kolejny trick : http://support-en-us.nikeplus.com/app/a ... a_id/32056

- i tak samo -> zadziała to napisz ,nie zadziała też napisz

pawson
( mający drugiego bo pierwszy zaparował gdy juz już dobiegał do dwójki - co za szczęście )
______
pawson

Obrazek
pinio00
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dalej NIC !!!

po wykonaniu wszystkiego wg instrukcji, okno nie robi się aktywne tzn nie ma możliwości przyciśnięcia "Przyróć/Restore" :(

jakieś inne sugestie???

A w ogóle to wielkie dzięki za starania !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PS. chyba będzie trzeba jechać na sklepy ;)
szymto
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ja swojego trzymałem w zamrażarce :hejhej: do momentu całkowitego rozładowania. Po podłączeniu do kompa ładnie wszystko zadziałało, niestety mój błąd polegał na tym że jak wszystko działało to nie przywróciłem ustawień fabrycznych :wrr: . Po następnym podłączeniu nie parował i już nic się nie dało zrobić :ojnie:
pinio00
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

NIE BYŁO NA CO CZEKAĆ...

dziękuję za pomoc ale nie udało się reanimować pozostała jeszcze próba z zamrażarka ;-) jeżeli ktoś rozwiąże problem opisany powyżej proszę o info...
a mi nie pozostało nic innego jak sklep i zakup drugiego SportWatch'a :-)

właśnie się ładuje i wszystko działa jak powinno ;) (zobaczymy jak długo :hej: )

Dzięki i KEEP RUNNING !!!
Awatar użytkownika
Andyql
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hej ! W związku z przejściem do konkurencji oddam pulsometr Polar Wearlink Nike + przeznaczony do współpracy ze Sportwatchem. Cena nowego 229 zł . Sprzedam za 100 zł, używany ale tylko kilka miesięcy. W których i tak prawie nie biegałem, bo zegarek się psuł. Za 150 zł oddam 2 pulsometry. W tym drugim brakuje tylko plastykowej pokrywki na baterię, bo tak się rowek na śrubokręt wyrobił, że musiałem kupić drugi pulsometr.... Oczywiście oba posiadają sprawne nadajniki i paski :

http://www.runnersclub.pl/product-pol-1 ... NIKE-.html

Komplet nie zawiera gadżetów pokazanych na zdjęciu po prawej stronie.

Proszę napisać na priv. Dziękuję.
Ostatnio zmieniony 08 sie 2014, 12:37 przez Andyql, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Stajnia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Często działo się tak, że zegarek nie zrzucal biegu na stronke, wtedy trzeba było pisać do supportu i oni robili korekte i brakujące biegi dodawały się. Znalazłem na to sposób mianowicie jeśli komuś nie dodał się jakiś bieg lub więcej biegów robimy tak:

- odpalamy zegarek jak złapie fixa zrób my nim 10 metrów, zrzućmy ten bieg, następnie wchodzimy na swoje konto na nike+ i kasujemy ten bieg, wtedy zaległe biegi z danego miesiąca od razu wskoczą

U mnie jak na razie zawsze to działa.

Co do parującego zegarka rok temu kilka razy mi lekko zaparowała się szybka i potem rok czasu już tak sie nie działo, także nie wiem co to tym myśleć...
Awatar użytkownika
Andyql
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Andyql pisze:Hej ! W związku z przejściem do konkurencji oddam pulsometr Polar Wearlink Nike + przeznaczony do współpracy ze Sportwatchem. Cena nowego 229 zł . Sprzedam za 100 zł, używany ale tylko kilka miesięcy. W których i tak prawie nie biegałem, bo zegarek się psuł. Za 150 zł oddam 2 pulsometry. W tym drugim brakuje tylko plastykowej pokrywki na baterię, bo tak się rowek na śrubokręt wyrobił, że musiałem kupić drugi pulsometr.... Oczywiście oba posiadają sprawne nadajniki i paski :

http://www.runnersclub.pl/product-pol-1 ... NIKE-.html

Komplet nie zawiera gadżetów pokazanych na zdjęciu po prawej stronie.

Proszę napisać na priv. Dziękuję.
Już nieaktualne, dziękuję
Obrazek
pinio00
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

PYTANKO !!!

Jak podłączyć dwa sensory (z dwóch różnych sportwatch'ów) do jednego zegarka... jeden, który był oryginalnie zapakowany podłączył się bez problemu, lecz drugi ze starego zegarka nie chce się synchronizować... pokazuje komunikat że za dużo sensorów...

Wie ktoś coś ???

Sprawdziłem... i problem...
jeden sensor (nowy) jest rozpoznawalny przez dwa zegarki, znajduje bez problemu... drugi stary sensor nie jest rozpoznawalny / wykrywalny przez oba zegarki... wie ktoś co z tym zrobić???

Nike podaje że jeden zegarek może działać z 8 sensorami ;/
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ