Patryck pisze:tarantula pisze:Patryck pisze:Jeśli odczyt będzie z pasa to jasne, będzie lepiej mierzyć.
Ale wtedy mija się z celem dołożenie ok 300 zł? 400 zł? do 235. bo można kupić ~ 800 zł Garmina 230...
Ja wiem fajny wykresik tętna w ciągu dnia, ale gdy ja go używałem ok pół roku temu to średnio sobie radził z wybudzaniem i mierzeniem i wychodziły przerwy po 2-3h bez pomiaru (brało ostatni pomiar i przeciągało na całe 3h).
Jeśli chodzi o trening interwałowy to nie wiem. Zawsze wolałem wrzucić lapa i samemu kontrolować przerwę. Ale sporo znajomych używa te treningi i sobie chwalą (głównie Garmin 220, 910xt, więc starsze modele. Myślę, że tutaj funkcjonalność na pewno została na takim samym poziomie, jeśli nie dopracowana).
Generalnie z 235 byłem zadowolony, gdyby nie ten pomiar tętna z nadgarstka, ale fakt wygoda ogromna.
I na pewno jak ta techologia zostanie dopracowana to "ucieknę" na nadgarstek.

No właśnie, więc "gdyby nie ten pomiar tętna z nadgarstka" to bym się nie zastanawiał nawet. No nic, jeszcze się chwilę pozastanawiam

Wykresy tętna w ciągu dnia mnie nie interesują, tylko na treningach. A 230 działa tylko z opaskami garmina? Bo mam opaske polara HR7 i całkiem dobrze mi się z nią biega. Czy trzeba kupić tę wersję 230 HR? Rzeczywiście jest 200 zeta oszczędności.
Mam jeszcze pytanie do użytkowników 630 - czy ten ekran dotykowy nie robi jakiś numerów? I czy da się go wyłączyć i używać tylko przycisków gdyby np przy określonej pogodzie/warunkach/ubiorze zegarek świrował przez dotknięcia. Czy po prostu blokujecie ekran przy starcie na widoku danej tarczy i tyle?
Jeśli chodzi o dotyk 630 jestem bardzo zadowolony, nie było nigdy problemów.

Być może przy mocnych opadach, jak woda będzie na wyświetlaczu to może sobie nie radzić, ale jeśli jest suchy to baja.
Posiadałem 630 około roku. Zegarek sam w sobie bardzo fajny. Sprawował się rewelacyjnie, dotyk spoko do czasu. Zaczął się "mokry" okres, deszcze lub mocne treningi dużo potu, mokre ciuchy i się zaczęło. A to przypadkiem się coś przedstawiło na ekranie a to po zatrzymaniu gdzieś dotknęła kurtka, zegarek wyszedł z treningu i się nie zapisał .
Tu garmin powinien to poprawić, zapis czy przerwanie treningu powinno być lepiej zabezpieczone.
Do tego sporadycznie chodzę na basen i tu zabrakło mi opcji basenu.
Sprzedałem i kupiłem 735.
Poza tym nie mogę złego słowa powiedzieć.
Świetny sprzęt.
Prostota zmiany samych pól w trakcie realizacji treningu dotykiem na plus.
Jeszcze porównując do 735 to jest wygodniejszy na ręce ale za to ekran 630 strasznie się rysuje, trzeba uważać a to pewnie z racji zastosowanego szkła dla dotyku.
Można kupić szkiełko ochronne sam miałem i nie wpływa na jakość dotyku.
Ogólnie oby dwa zegarki są świetne.