Komentarz do artykułu Nowi gracze na rynku - Garmin Forerunner 220 i 620

Awatar użytkownika
DarioS
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 00:54:25
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.

Jestem użytkownikiem FR220. Jak dostąd nie mam zastrzeżeń, co do urządzenia. Ostatnio udałem sie na siłownię, by wypróbować zegarek na bieżni. Tu niestety pojawiły sie znaczne różnice z tym co podawał mi FR220, a wynikami bieżni.
Czy można to w zegarku jakoś ustawić, skalibrować. Na 1 km różnica dochodziła nawet do 1,5 minuty.
*** Biegam bo Lubię ***
PKO
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

DarioS pisze:Witam.

Jestem użytkownikiem FR220. Jak dostąd nie mam zastrzeżeń, co do urządzenia. Ostatnio udałem sie na siłownię, by wypróbować zegarek na bieżni. Tu niestety pojawiły sie znaczne różnice z tym co podawał mi FR220, a wynikami bieżni.
Czy można to w zegarku jakoś ustawić, skalibrować. Na 1 km różnica dochodziła nawet do 1,5 minuty.
pomoc techniczna na pewno wytłumaczy co masz poczynić :)

00 800 4412 454
hyzop
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

DarioS pisze:Witam.

Pewny jesteś że bieżnia pokazuje prawidłowo, znam takich co chodzili do klubu biegać, na bieżni osiągali tempo ok 4 min/km, chodzili bardzo dumni, tylko jak wystartowali w zawodach na ulicy to nie zeszli poniżej 55mmin na dychę.
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40min

Nieprzeczytany post

Moj Garmin 620 zepsul sie - podczas ladowania przestal reagowac, nie dalo sie go wlaczyc ani zrestartowac. Po zgloszeniu usterki do serwisu wyslalem sam zegarek do warszawskiego oddzialu. Zaznaczam - zgodnie z instrukcja konsultanta - tylko zegarek. Po pieciu dniach otrzymalem przesylke z calym nowym kompletem - z paskiem HRT, ladowarka, pudelkiem. Serwis na 5+.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Żółte rączki coś źle złożyły :)
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Żółtym rączkom od garmina nader często zdarza się "coś źle złożyć". Kiepską jakość muszą nadrabiać ponadprzeciętnym serwisem.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Żyjemy w takich czasach gdzie niestety żeby się rozwijać, być konkurencyjnym i zarabiać, trzeba obrać politykę jaką ma Garmin. Czy tędy droga czy nie, ocenią użytkownicy. Czy się zepsuje coś czy nie, klient jest zawsze w szoku i głębokim zadowoleniu :) przynajmniej nowy klient. Bo osobiście zaczynam się denerwować faktem że mam już czwartego fenixa. Ale co zrobić jak ambit mi nie odpowiada a fenix fajnie się rozwija z każdą aktualizacją. Cóż, czekam na hybrydę fenix/910.
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Mimo wszystko, czego by sie nie czepic, serwis maja chyba najlepszy. Szybkosc i sposub dzialania, nie czeka sie tygodniami na watpliwej jakosci naprawe tylko wymiana na nowy - wiem, wiem - zaraz odezwa sie glosy ze to nie nowy, wazne ze jest gwarancja. Rewelacyjny system serwisowy na podstawie numeru urzadzenia - nie musze miec paragonow, rachunkow czy gwarancji i nie wazne gdzie na swiecie kupilem sprzet- podaje numer i serwis przyjmuje usterke. Wielki plus za serwis.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

@budyń
Nowy klient a i owszem ale taki klient jak ja i wielu mi podobnych, który w ciągu roku dorobił się już 3 sztuki 310XT a bardzo mocno zanosi się na kolejną wymianę, jest zwyczajnie wkur.iony - przy okazji winszuję spokoju ducha :)

@bumbo
będziesz inaczej gadał po kolejnej wymianie - czego Ci oczywiście z całego serca nie życzę :)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No ale sam powiedz, co tu kupić jak w sumie Garmin poza delikatną elektroniką odpowiada w sumie we wszystkim. Opcje treningowe, fajne menu, możliwość tworzenia cudów w GTC, kto zaoferuje coś takiego? Myślę że konkurencja tworzy ale wciąż dookoła. Każda firma ma swoją dziwną politykę. Raz na jakiś czas można wymienic urządzenie choćby dla nowej baterii, Suunto po roku ma znaczny spadek jej pojemności. Może wina modelu.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sęk w tym właśnie, że alternatywy sensownej dla garmina nie ma - przynajmniej jeśli chodzi o moje wymagania. Czaiłem się na Ambita2 ale brak możliwości programowania jakichkolwiek treningów w zegarku za >1500 zł to dla mnie śmiech na sali. Wymiana 310 na 910 jest bez sensu bo to kolejny zegarek, który będzie się non-stop pierdzielił. Generalnie moje zaufanie dla marki Garmin mocno spadło.... czekam aż coś więcej będzie wiadomo o nowym V800 a póki co muszę się bujać z tym co mam choć muszę zaznaczyć, że od strony użytkowej to fantastyczny zegarek.
Dobra, koniec kwękania bo tu nie o tym, nie o tym.
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Panie Redaktorze Naczelny - co z tym obiecanym testem 220 i 620????
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Bedzie kiedys???
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Redaktor nie chcę się podzielić :) albo czeka na test sponsorowany :)
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

W poniedziałek.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ