Garmin Fenix 3/3HR
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Dasz radę wrzucić?
Zadziwia mnie ten Garmin. Ciągle dodają fajne rzeczy. Myślałem że teraz to już poprawią parę rzeczy i koniec.
Zadziwia mnie ten Garmin. Ciągle dodają fajne rzeczy. Myślałem że teraz to już poprawią parę rzeczy i koniec.
.
- blazko
- Zaprawiony W Bojach
Zrobiłem takie na potrzeby maila do beta supportu.Bosman.Zorz pisze:Dasz radę wrzucić?
To okran z podsumowaniem profilu trasy w zakonczonej aktywnosci.
Wyglada ladnie, ale cos sie kaszani z wartosciami.
Po pierwsze co innego jest na wykresie a co innego w podsumowaniu (wznios), a po drugie spadek jest zupelnie od czapy (obie wartosci powinny sie rownac i tak dotychczas bylo 28m z ascent)
Za to WIFI jako HotKey działa !@#$% :D

-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Od lat prosiliśmy o Elevation Plot, a tu proszę dopiero Ambit Vertical zmusił Garmina do zrobienia takiego nieskomplikowanego pola
Już pomijam że Sunnto w tym celu wypuściło nowy zegarek...
BTW: może w następnej aktualizacji CIQ będzie można samemu programować profile wysokości i wtedy rozwinę swoje pole, które nie wyszło z fazy beta.

BTW: może w następnej aktualizacji CIQ będzie można samemu programować profile wysokości i wtedy rozwinę swoje pole, które nie wyszło z fazy beta.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Stary Wyga
- Kontakt:
Dzięki wielkie. 
Wg mnie to będzie szczególnie przydatne w trakcie nawigacji wg zaplanowanej trasy, szczególnie nowej - rozumiem, że będzie pokazywało co za nami i co przed nami. Przed nami - wg tego co mówi mapa, a ciekawe co z przebytym dystansem (czy to co mówi mapa, która prawie zawsze wygładza i deniweluje, czy też wg faktycznych pomiarów).
Rozumiem, ze to co pokazujesz na screenie to zwykły trening, wzbogacony o wykres wysokości w podsumowaniu, tak? Czyli nie było tam mowy o planowanej trasie? Jeżeli tak to rzeczywiście bardzo ciężki do wyjaśnienia rozjazd w wartościach całkowitego przewyższenia.
Z wifi na gorącym klawiszu też się cieszę - BT mam stale włączony więc dla mnie właśnie opcja dosynchronizowania się poprzez wifi jest bardziej logiczna. Aczkolwiek to się rzadko przydaje, właściwie przy aktualizacjach aplikacji IQ i firmware'u.

Wg mnie to będzie szczególnie przydatne w trakcie nawigacji wg zaplanowanej trasy, szczególnie nowej - rozumiem, że będzie pokazywało co za nami i co przed nami. Przed nami - wg tego co mówi mapa, a ciekawe co z przebytym dystansem (czy to co mówi mapa, która prawie zawsze wygładza i deniweluje, czy też wg faktycznych pomiarów).
Rozumiem, ze to co pokazujesz na screenie to zwykły trening, wzbogacony o wykres wysokości w podsumowaniu, tak? Czyli nie było tam mowy o planowanej trasie? Jeżeli tak to rzeczywiście bardzo ciężki do wyjaśnienia rozjazd w wartościach całkowitego przewyższenia.
Z wifi na gorącym klawiszu też się cieszę - BT mam stale włączony więc dla mnie właśnie opcja dosynchronizowania się poprzez wifi jest bardziej logiczna. Aczkolwiek to się rzadko przydaje, właściwie przy aktualizacjach aplikacji IQ i firmware'u.

.
- blazko
- Zaprawiony W Bojach
Byloby super...blas pisze:Od lat prosiliśmy o Elevation Plot, a tu proszę dopiero Ambit Vertical zmusił Garmina do zrobienia takiego nieskomplikowanego polaJuż pomijam że Sunnto w tym celu wypuściło nowy zegarek...
wgralem trase na BUT90 i kurde bez zooma czy opcji skalowania nic nie widac

kto wie - moze i to dodadzą.
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
Kurde mogli by w koncu Ruszyć tego epixa :-P
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
i tu jest problem, czyli nie pokazuje bieżącego wycinka tylko całe 90km na profilu?blazko pisze:Byloby super...blas pisze:Od lat prosiliśmy o Elevation Plot, a tu proszę dopiero Ambit Vertical zmusił Garmina do zrobienia takiego nieskomplikowanego polaJuż pomijam że Sunnto w tym celu wypuściło nowy zegarek...
wgralem trase na BUT90 i kurde bez zooma czy opcji skalowania nic nie widac
Z moich testów wynika że do 70km jeszcze coś widać ale zoom by się przydał.
- blazko
- Zaprawiony W Bojach
Napisałem do beta teamu z prośbą o wprowadzenie scrolla dla zadanych przez użytkownika poziomów zooma (np. 10km na całym ekranie, 5km, 20km itp).blas pisze:i tu jest problem, czyli nie pokazuje bieżącego wycinka tylko całe 90km na profilu?blazko pisze: wgralem trase na BUT90 i kurde bez zooma czy opcji skalowania nic nie widac
Z moich testów wynika że do 70km jeszcze coś widać ale zoom by się przydał.
Jakby ktoś chciał pomysł wspomóc piszcie do ludzi z bety - słuchają jak widać

-
- Wyga
- Kontakt:
Dzisiaj mnie trafiło - moj GF dobrej pory sprawował sie zacnie tzn miał opisywane choroby wieku dziecięcego ale dzisiaj zaniepokoił mnie mocno. Wczoraj było ładowanie i synchronizacja przez PC a dzisiaj zostało już tylko 40% baterii. Wczoraj jeden trening 1 godzinny z wyłączonym glonojadem i 3d. Włączona funkcja wifi. Sam nie wiem co dalej będzie. Jak sie rozładuje dzisiaj do końca to znaczy ze coś mocno nie tak a jak nie ?
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
Soft reset? (start przez 20sek o ile dobrze pamietam)
Mozesz stracic tylko kroki i sen a tak to powinno pomoc 

If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
-
- Wyga
Tłumaczone przez translator Google
Atualizacje i pliki do pobraniaFenix 3 / tactix Bravo / quatix 3 wersja oprogramowania 6.85 Beta
Zobacz instrukcje instalacji i wymagania systemowe
Uwagi:W przypadku jakichkolwiek problemów, które można napotkać, dołącz [urządzenie S / W wersji, emisja, Kroki prowadzące do odtworzenia, Czy ten problem występuje w ostatnim stabilnym s / w wersji Wszelkie dodatkowe szczegóły związane z omawianym numerze] i e-mail do fenix3.beta @ garmin.com.Należy pamiętać, że nie można uzyskać odpowiedzi na e-mail, chyba że potrzeba więcej informacji na ten temat możesz zgłosić.Mimo to oprogramowanie jest uważane za wiarygodne, nie zostały jeszcze dopuszczone do produkcji i powinny być wykorzystywane na własne ryzyko.
Zmiany wprowadzone w wersji 6.84 do 6,85:
Poprawiona dokładność całkowitego wynurzania wyświetlana na stronie wykresu wysokości.
Naprawiono potencjalny problem z uniesieniem działce, gdzie zielona sekcja nie dobrze wyrównać z niebieskiej części.
Naprawiono potencjalny problem, gdzie może nie uda nam się obliczyć harfy do skoku HALO.
Naprawiono potencjalny problem gdzie zegarek będzie restart podczas nawigacji działalność.
Naprawiono błąd, gdzie sączy się lista aplikacji do nawigacji wyświetlał błędne ikony.
Poprawiono domyślny dystans okrążenia auto dla SUP.
Atualizacje i pliki do pobraniaFenix 3 / tactix Bravo / quatix 3 wersja oprogramowania 6.85 Beta
Zobacz instrukcje instalacji i wymagania systemowe
Uwagi:W przypadku jakichkolwiek problemów, które można napotkać, dołącz [urządzenie S / W wersji, emisja, Kroki prowadzące do odtworzenia, Czy ten problem występuje w ostatnim stabilnym s / w wersji Wszelkie dodatkowe szczegóły związane z omawianym numerze] i e-mail do fenix3.beta @ garmin.com.Należy pamiętać, że nie można uzyskać odpowiedzi na e-mail, chyba że potrzeba więcej informacji na ten temat możesz zgłosić.Mimo to oprogramowanie jest uważane za wiarygodne, nie zostały jeszcze dopuszczone do produkcji i powinny być wykorzystywane na własne ryzyko.
Zmiany wprowadzone w wersji 6.84 do 6,85:
Poprawiona dokładność całkowitego wynurzania wyświetlana na stronie wykresu wysokości.
Naprawiono potencjalny problem z uniesieniem działce, gdzie zielona sekcja nie dobrze wyrównać z niebieskiej części.
Naprawiono potencjalny problem, gdzie może nie uda nam się obliczyć harfy do skoku HALO.
Naprawiono potencjalny problem gdzie zegarek będzie restart podczas nawigacji działalność.
Naprawiono błąd, gdzie sączy się lista aplikacji do nawigacji wyświetlał błędne ikony.
Poprawiono domyślny dystans okrążenia auto dla SUP.