Garmin 920xt
-
- Zaprawiony W Bojach
http://xtri.pl/sprzet/xtest-testujemy-z ... rewolucji/
Dla osób zainteresowanych tym, jak się zegarek spisuje podczas rowerowania i pływania, podaje link powyżej.
Kilka moich uwag.
Po pierwsze, z tempem chwilowym jest lepiej ale nie ma rewelacji. Wskazanie tempa na pulsometrze skacze i to znacznie, pomimo utrzymywania wiarę właściwego tempa biegu. Biegnąc dłuższy dystans w tempie ok. 5:30, wskazania pływały do granicy nawet 5:00/km. Idealnie łapie sygnał. W zasadzie po wyjściu na zewnątrz, bez względu na położenie. Co więcej, często po dotarciu do domu, ni gubi go w pomieszczeniu.
Korzystanie z tempa chwilowego podczas biegania interwałów ni ma sensu. Praktyka wykazuje, że odcinki 100-200 m, najlepiej biegać na odmierzonym odcinku. Zgadzam się z autorem testu, że w kwestii pomiaru wiarygodności przebiegniętego dystansu jest znacznie lepiej ale nie idealnie. Pytanie, czy idealnie kiedykolwiek będzie.
Część funkcji w pulsometrze należy traktować jako ciekawostki. Szczególnie ujęła mnie symulacja moich wyników na poszczególnych dystansach. Kupuję w ciemno z tym, że nigdy tak nie pobiegnę.
Podobnie, podczas pobytu w siłowni spróbowałem pobiegać z zegarkiem na bieżni. Kompletne bzdury ale tu następuje prawdopodobnie złożenie dwóch problemów. Po pierwsze, zegarek pewnie nie jest idealne, po drugie, aby to sprawdzić bieżnia musiała by być idealnie wykalibrowana a jakie są na siłowniach, wiemy. Biegnąc raz 10km, zegarek pokazał 9,5km, drugi raz było gorzej. Bieżnia 11,5km, zegarek 10km.
Sporym, jak dla mnie kłopotem jest to, że po zatrzymaniu się nie można przeglądać dotychczasowego treningu. Trening aby go zobaczyć należy wcześniej zapisać. Sprawdiłem wskazania bezwzględne wysokości. Na wysokości 2268 m npm, zegarek pokazywał o jeden metr więcej w stosunku do tabliczki. W przypadku wysokości Garminy generalnie są precyzyjne, i te górskie i te do biegania.
Dla osób zainteresowanych tym, jak się zegarek spisuje podczas rowerowania i pływania, podaje link powyżej.
Kilka moich uwag.
Po pierwsze, z tempem chwilowym jest lepiej ale nie ma rewelacji. Wskazanie tempa na pulsometrze skacze i to znacznie, pomimo utrzymywania wiarę właściwego tempa biegu. Biegnąc dłuższy dystans w tempie ok. 5:30, wskazania pływały do granicy nawet 5:00/km. Idealnie łapie sygnał. W zasadzie po wyjściu na zewnątrz, bez względu na położenie. Co więcej, często po dotarciu do domu, ni gubi go w pomieszczeniu.
Korzystanie z tempa chwilowego podczas biegania interwałów ni ma sensu. Praktyka wykazuje, że odcinki 100-200 m, najlepiej biegać na odmierzonym odcinku. Zgadzam się z autorem testu, że w kwestii pomiaru wiarygodności przebiegniętego dystansu jest znacznie lepiej ale nie idealnie. Pytanie, czy idealnie kiedykolwiek będzie.
Część funkcji w pulsometrze należy traktować jako ciekawostki. Szczególnie ujęła mnie symulacja moich wyników na poszczególnych dystansach. Kupuję w ciemno z tym, że nigdy tak nie pobiegnę.
Podobnie, podczas pobytu w siłowni spróbowałem pobiegać z zegarkiem na bieżni. Kompletne bzdury ale tu następuje prawdopodobnie złożenie dwóch problemów. Po pierwsze, zegarek pewnie nie jest idealne, po drugie, aby to sprawdzić bieżnia musiała by być idealnie wykalibrowana a jakie są na siłowniach, wiemy. Biegnąc raz 10km, zegarek pokazał 9,5km, drugi raz było gorzej. Bieżnia 11,5km, zegarek 10km.
Sporym, jak dla mnie kłopotem jest to, że po zatrzymaniu się nie można przeglądać dotychczasowego treningu. Trening aby go zobaczyć należy wcześniej zapisać. Sprawdiłem wskazania bezwzględne wysokości. Na wysokości 2268 m npm, zegarek pokazywał o jeden metr więcej w stosunku do tabliczki. W przypadku wysokości Garminy generalnie są precyzyjne, i te górskie i te do biegania.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ryszard N. pisze:podczas pobytu w siłowni spróbowałem pobiegać z zegarkiem na bieżni. Kompletne bzdury ale tu następuje prawdopodobnie złożenie dwóch problemów. Po pierwsze, zegarek pewnie nie jest idealne, po drugie, aby to sprawdzić bieżnia musiała by być idealnie wykalibrowana a jakie są na siłowniach, wiemy. Biegnąc raz 10km, zegarek pokazał 9,5km, drugi raz było gorzej. Bieżnia 11,5km, zegarek 10km..
1,5 km błędu? W zegarku za około 2 tyś złotych??
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:56 min
- Życiówka w maratonie: 3.15:46
Może być ze zegarek jest ok a bieżnia źle podaje odległość. stąd błąd aż 1,5km. Ale niestety przeprowadzający test o tym nie pomyślałpiotrek90 pisze:

Pozdrawiam
T
TomB
HM 1:27:04
M 3:15:46
HM 1:27:04
M 3:15:46
- Marc.Slonik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:12
- Życiówka w maratonie: 3:23:55
- Kontakt:
W dodatku nie wiadomo jakie ruchy wykonywał biegnący w czasie tych 10km. Jak pisał Ray, dodatkowe ruchy rękoma (gmeranie w telefonie, przestawianie programów w bieżni etc.) wprowadzają błędy, których raczej wyeliminować się nie da. Z tym lepiej poradzi sobie zegarek w tandemie z HRM-RUN albo jeszcze lepiej z Foot Podem.tombzd74 pisze:Może być ze zegarek jest ok a bieżnia źle podaje odległość. stąd błąd aż 1,5km. Ale niestety przeprowadzający test o tym nie pomyślałpiotrek90 pisze:
Pozdrawiam
T
Mój blog na forum: 2016 trzy maratony w tym dwa naprawdę
Komentarze do bloga
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/14642690

Komentarze do bloga

-
- Zaprawiony W Bojach
A jak wygląda kwestia food poda w takiej oto materii:Marc.Slonik pisze: HRM-RUN albo jeszcze lepiej z Foot Podem.
Truchtam i mam krok dł. około 70 cm, przechodzę do szybkiego biegu i mam 2x więcej.
Co w tej sytuacji pokazuje food pod?
-
- Zaprawiony W Bojach
Przeprowadzający test na bieżni pomyślał i napisał, że błędna kalibracja bieżni powoduje to, że te wskazania nie są warte funta kłaków. Po za tym, wyraźnie zaznaczyłem, że traktowałem to jako ciekawostkę. Myślę, że nikt z kupujących zegarek nie kupuje go po to aby biegać z nim na bieżni,...tombzd74 pisze:Może być ze zegarek jest ok a bieżnia źle podaje odległość. stąd błąd aż 1,5km. Ale niestety przeprowadzający test o tym nie pomyślałpiotrek90 pisze:
Pozdrawiam
T
- GoUltra.pl
- Wyga
- Kontakt:
Zaprasza do przeczytania mojej recenzji Garmina 920xt, mam nadzieję że znajdziecie wszystko co chcecie wiedzieć o tym zegarku
http://www.goultra.pl/recenzja-garmin-920xt/
http://www.goultra.pl/recenzja-garmin-920xt/
Biegi Ultra i testy sprzętu www.GOULTRA.pl
-
- Stary Wyga
macie nowy soft beta na 920XT
Forerunner 920XT software version 2.64 Beta
Support Connect IQ 1.0.0 watch faces and data fields. The active watch face can be selected in Settings -> System -> Clock. Up to two Connect IQ data fields can be added to each activity profile in Activity Settings -> Data Screens.
Support Connect IQ watch face and data field installation and management through the Garmin Connect Mobile smartphone app.
Update Activity Tracking distance and calories in pool and open water swim profiles.
Improved elevation data field values prior to starting an activity.
Improvements to map drawing and zooming.
Improvements to Bluetooth connection reliabili
pobrać gotowy plik podmienić nazwę zapakować na urządzenie przez USB i gotowe
Forerunner 920XT software version 2.64 Beta
Support Connect IQ 1.0.0 watch faces and data fields. The active watch face can be selected in Settings -> System -> Clock. Up to two Connect IQ data fields can be added to each activity profile in Activity Settings -> Data Screens.
Support Connect IQ watch face and data field installation and management through the Garmin Connect Mobile smartphone app.
Update Activity Tracking distance and calories in pool and open water swim profiles.
Improved elevation data field values prior to starting an activity.
Improvements to map drawing and zooming.
Improvements to Bluetooth connection reliabili
pobrać gotowy plik podmienić nazwę zapakować na urządzenie przez USB i gotowe

----------------------------
FENIX 3 , EDGE1000
FENIX 3 , EDGE1000
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
Mam nadzieje ze opiszecie wrazenia z uzywania connectIQ 

If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
Nie chce bety
po beta przebojach z fenixem i ich betami poczekam na normalną wersje 

- Marc.Slonik
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
A ja się odważyłem. Potestuję dzisiaj i wieczorem podzielę się wrażeniami.
Komentarze do bloga

Komentarze do bloga

-
- Zaprawiony W Bojach
Marc.Slonik pisze:A ja się odważyłem. Potestuję dzisiaj i wieczorem podzielę się wrażeniami.
Biegacie coś czy tylko macacie te zegarki?

- Marc.Slonik
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ja tam uwielbiam gadżety, więc mam frajdę z jak to ująłeś macania zegarka. A odpowiadając na Twoje pytanie - coś biegamy.piotrek90 pisze:Biegacie coś czy tylko macacie te zegarki?Marc.Slonik pisze:A ja się odważyłem. Potestuję dzisiaj i wieczorem podzielę się wrażeniami.Onaniści sprzętowi.
Komentarze do bloga

Komentarze do bloga

- szymcu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:51
Ja się lansuje "na mieście"Marc.Slonik pisze:Ja tam uwielbiam gadżety, więc mam frajdę z jak to ująłeś macania zegarka. A odpowiadając na Twoje pytanie - coś biegamy.piotrek90 pisze:Biegacie coś czy tylko macacie te zegarki?Marc.Slonik pisze:A ja się odważyłem. Potestuję dzisiaj i wieczorem podzielę się wrażeniami.Onaniści sprzętowi.

- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
myślę że jak kupię F3 to już nie trzeba będzie biegać