Garmin Fenix 3/3HR

blas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

rolo pisze:
blas pisze:Nie kupuj.
Jeśli przeczesałeś polskie i zagraniczne fora i nadal nie wiesz, a 2.5k piechotą nie chodzi, to nie kupuj.
Oczywiście możesz kupić i odesłać w ciągu 14dni, prawda?
Pytanie dotyczyło aktualnej dokładności gps po kolejnych aktualizacjach, a nie kwestii czy kupić. Nie zrozumiałeś pytania :)
Nie zrozumiałeś odpowiedzi:)
Mam 6.80 i moim zdaniem jeżeli coś się zmieniło w kwestii dokładności rysowania, to jest to niewidzialne.
W żadnej aktualizacji garmin nie pisze, że poprawił rysowanie GPS, sygnał GPS, itp, więc jak możemy oczekiwać poprawy?
MZ błędy wynikają z nowej anteny EXO. Skoro już wszystko przeczytałeś w tym temacie, to dwa nowe posty nic nie wniosą.
Tym bardziej, że to jest indywidualna sprawa, jak kto odbiera krótszy dystans o 200m i jakość namalowanego śladu na mapie.
Kup, przetestuj przez 14dni i podejmij decyzję.
PKO
rolo
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 43:26
Życiówka w maratonie: 3:32:15

Nieprzeczytany post

Gdzieś wyczytałem, że mieli to jakoś ulepszać w kolejnych aktualizacjach i stąd moje pytanie. W każdym razie dzięki za odp. Najprawdopodobniej skończę na którymś z serii XT :)
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

Pewinie zalezy gdzie biegacie. Biegam z Epixem (ten sam czip i antena) glownie po plaskich lasach (na 20km 300m podbiegow to trzeba sie postarac :) ) i nie mam problemow z dokladnoscia. Nie odbiega od 310xt, 910xt i innych 210. Rysuje dokladniej niz telefon i etrex20 schowany w plecaku. Moj Fenix2 tez nie mial kopotow. Ojca nowy F3 ma jakies klopoty z utrzymaniem polaczenia BT i Ant+ z urzadzeniami, ale ma go od tygodnia i moze to felery egzemplarza.Jak tak bedzie to poleci na wymiane Rysuje dobrze... Moze wsrod wysokich zabudowan i w gorach bylo by slabiej. Nie wiem, nie testowalem.
Slad z dzisiejszego wolnego wybiegu http://www.mygpsfiles.com/app/#HuwGKucH Moze byc troche rozdygotany bo czesto sie zatrzymywalem podziwiac widoki i robic foty a na 10tym szukalem skrzynki geocache :) Na ekranie ani razu nie wywalil mnie poza mapowane sciezki (czesc biegle wzdłuż wyznaczonej sciezki a czesc wzdłuż drog na mapie)
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzisiaj cross w Ozorkowie, 21 km. Ja z fenixem a kumpel z 920xt i dystans wyszedł identycznie po 21,42 km :) Ja tempo 4,32 on koło 5
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

rolo pisze:
blas pisze:Nie kupuj.
Jeśli przeczesałeś polskie i zagraniczne fora i nadal nie wiesz, a 2.5k piechotą nie chodzi, to nie kupuj.
Oczywiście możesz kupić i odesłać w ciągu 14dni, prawda?
Pytanie dotyczyło aktualnej dokładności gps po kolejnych aktualizacjach, a nie kwestii czy kupić. Nie zrozumiałeś pytania :)
Mogę potwierdzić, że jest dobrze. Zupełnie porównywanie z innymi produktami na rynku. Kupuj! :-)
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
majkim6
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jeśli chodzi o dokładność to ja jestem zadowolony, poniżej masz ślad z nart (>20 zjazdów, a wszystkie w okolicy 0.76-0.79km i wysokość 110-114m czyli bardzo dobrze). Jak dla mnie bardzo dobra powtarzalność i dokładność śladu (skok w bok wynikł pewnie z wywrotki i ręka wylądowała pod śniegiem).

https://connect.garmin.com/modern/activity/1048008917
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kuczi pisze:Dzisiaj cross w Ozorkowie, 21 km. Ja z fenixem a kumpel z 920xt i dystans wyszedł identycznie po 21,42 km :) Ja tempo 4,32 on koło 5
kurczę, masakryczny ten rozjazd tempa. który sprzęt się tak pomylił?
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

Może po prostu kolega chciał się pochwalić, że szybciej od innego kolegi biega :)
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

to podobnie, jak dziewczyna zawsze musi mieć najlepszą BRZYDSZĄ koleżankę na imprezy?

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Skrót myślowy, źle napisałem ;)
Dwa zegarki pokazały ten sam dystans na zawodach.
Ja biegłem innym tempem a kolega innym, nie bieglismy razem.

Az dziwne Kuba że dwa inne od siebie garminy pokazały zgodnie dystans ;)
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

NO PRZECIEŻ WIEM!

a poza tym tylko winny się tłumaczy :D

notabene ta zgodność dystansu to na pewno jakiś bug, który zostanie usunięty z nową wersją softu za dwa dni.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
kolunio
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Panowie jest możliwość wgrania przez garmin connect gotowej trasy pobranej z internetu? Bo nie widzę takiej opcji a jedynie własne planowanie.
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:NO PRZECIEŻ WIEM!

a poza tym tylko winny się tłumaczy :D

notabene ta zgodność dystansu to na pewno jakiś bug, który zostanie usunięty z nową wersją softu za dwa dni.
Haha :D

Możesz wrzucić na fejsa jako ciekawostkę, dwa garminy pokazały taki sam dystans :D
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

żeby nie było - nie wszystkie Garminy to chłam jak Fenix, zdarzają się porzadne modele - np. FR205 :D

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

Kolunio nie da sie. Jakiego masz Garmina? Jesli Fenixa to duzo latwiej przez basecampa? zainstaluj http://www.garmin.com/en-US/shop/downloads/basecamp potem wrzuc pobrany track do tego programu. Podlacz Fenixa3, przesun track do katalogu fenixa3 i go odlącz. TADAM :)

Qba, widac zes nie w temacie. Fr305 :) Gdyby mial altimetr to by bil dzis nawet wszystkie ambity :)
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ