Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?

Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

MikeSpy pisze:Wielkopolska. Pewnie bardziej wysokosc n.p.m i okoliczne zasłony nieba :) Te satelity sa dosc nisko wiec to moze byc problem.
Dzięki - zobaczę jak to będzie wyglądało na głębokim wschodzie PL ;)
PKO
qzder
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47,30

Nieprzeczytany post

Ja będąc na szczycie Giewontu - gdzie ciężko o lepszą widoczność satelit - pierdolnął się o 50m i fikał, skakał po całej okolicy.

Chyba, ze fenix to rzeczywiście dzieło szatana i ten krzyż sprawił, że zaczął wariować.
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

qzder pisze:Ja będąc na szczycie Giewontu - gdzie ciężko o lepszą widoczność satelit - pierdolnął się o 50m i fikał, skakał po całej okolicy.

Chyba, ze fenix to rzeczywiście dzieło szatana i ten krzyż sprawił, że zaczął wariować.

Albo masz popsuty :hej:
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
qzder
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47,30

Nieprzeczytany post

Tamten chodził lepiej, niż jak teraz ten nowy co dostałem z serwisu :)
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

qzder pisze:Tamten chodził lepiej, niż jak teraz ten nowy co dostałem z serwisu :)
Nie nowy tylko refurbished : :bleble:
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jeszcze na początku wymieniali na nowe, nowe, z pudełkiem i w ogóle. Ja już dostałem refurba w jakże pięknej i charakterystycznej różowej bąbelkowej kopertce ;)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
lebki
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:02
Życiówka w maratonie: 3:50:51

Nieprzeczytany post

A na moim niezarysowalnym szkiełku F2 pojawiła się rysa. Denerwuje jak diabli. Macie jakieś pomysły jak się tego pozbyć?
Awatar użytkownika
Eatherus
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja oddałem swojego do wymiany i dostałem funkiel nówke.
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gorilla Glass to chyba nie jest wiec na swoim mam malucienka ryske a na nim folie ;P Wiecej rysek nie chce miec.

Trafil ktos na satelite nr 40? Nie widze go w żadnych spisach. Niby powinien to byc satelita egnos ale nie jest w i spisie...
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

lebki pisze:A na moim niezarysowalnym szkiełku F2 pojawiła się rysa. Denerwuje jak diabli. Macie jakieś pomysły jak się tego pozbyć?
idź do zegarmajstra, powinien sobie poradzić
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziś jak znajde czas to bede sie bawil w tweakowanie map.
Generalnie chcialem wykasowac symbole drzew, ale znalazlem fajny TYPe:
http://forums.watchuseek.com/f296/garmi ... ost6143811

I chyba od niego rozpoczne, a potem drzewa ;P
Do ogladania mapek ekran bialo-czarny jednak dużo lepszy niż nasz czarno-biały :/

edit: tak BTW to czytajac tamten wątek o Fenixie, to ludzie dokładność GPS porównują do ambitów i wcale nie jest gorsza (w mieście jak i w górach). Co prawda całego wątku jescze nie przejechałem ale nie ma jakiś wiekszych odchyłów.
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

MikeSpy pisze:
edit: tak BTW to czytajac tamten wątek o Fenixie, to ludzie dokładność GPS porównują do ambitów i wcale nie jest gorsza (w mieście jak i w górach). Co prawda całego wątku jescze nie przejechałem ale nie ma jakiś wiekszych odchyłów.
a świstak siedzi ....:-)
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Raczej chodzi o to, ze opinie z forum watchuseek mozna sobie wsadzic miedzy bajki. Ambita tez ;P
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzis sobie pobieglem majac przy sobie etrexa20 na tych samych ustawieniach (GPS+Egnos). Etrex mial troche trudniej bo byl przy pasie, ale mial widok na niebo (nie byl zamkniety w kieszonce). Pogoda fatalna, pelne zachmurzenie, przelotne deszcze. Las + mala miejscowosc. Fenix okazal sie znacznie dokladniejszy. Z etrexem nie trafilem w most, a offset byl na tyle duzy ze nie bieglem po sciezkach ;P Dystans identyczny 9.8km

BTW: ktos wie jak w fenixie po wlaczeniu "nawigacji" wylaczyc ja tak zeby dalej miec poprzednia aktywnosc? Np mam wlaczony bieg - > wlaczam nawigacje do konkretnego punkt, ale nie dobiegam do niego i chce zrezygnowac z nawigacji i dalej miec bieg.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Dziś teren średni, szybko złapał satelity, biegniemy. Po niespełna 1,5 km informacja o zgubieniu satelit.... he? włączam tools -> satelites patrze widzi 3 u góry i 3 na dole.. hmm... ale nadal info że ich nie widzi.... wyłączam zegarek, odpalam na nowo włącza się bardzo długo, pasek postępu idzie wolno.... ok właczył się. Robimy resume, znalazł czujnik tętna, znalazł satelity biegniemy dalej, wszystko jest ok. Zgrywam trening do kompa i w GC nie pokazuje mapy i krzywych wykresów, cała reszta - dystans, czas, itd są.... Patrze w endo - mapa jest nie ma krzywych tętna od momentu wyłączenia włączenie zegarka. hmm. Strava nie przyjeęa wogóle treningu.. time error coś tam.
Ktos coś? :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ