yacool pisze:Zaczynają się starty w przełajach i to mógłby być najlepszy test na przyczepność, bo myślę, że właśnie przyczepność może okazać się najsłabszym punktem Zen.
O wysokości pięty na razie nie będę się wypowiadał, żeby nie siać zamieszania na parkietach, ale ciekawe jakby przyjęła się nazwa Drop S.A. wśród akcjonariuszy...
Ja dzis jednak pierwszy bieg wykonalem, wypsikalem noge akutolem zalozylem zenki i jazda. Glownie asfalt i kamieniste drogi. Ja zaufam doktorowi i nie bede nic przycinal w tej chwili, ale troche dziwnie wysoko na poczatku jak sie je zalozy. Co mi nie spasowalo to to, ze dretwieja mi male palce w tych butach, ale moze za ciasno zawiazane byly i jakos tak dziwnie bieglo sie po kamienich wcale ich nie czujac
Ja głównie przełajowo biegam (odcinki asfaltu uczęszczam tylko jako dobieg do terenu zalesionego).
W Zenkach jest to wykonalne, ale... Resztę info spisuję sumiennie w elektronicznym kajeciku
Odczucie "koturna" tylko na początku - za to czuć miękkość jakbym w kapciach biegł.
Stan na dzisiaj: ponad 50km (m.in.: 10km po lesie - bezdroża; 20km asfalt/pobocze; reszta chodniki).
Żadnych poślizgnięć czy skręceń (no ..może jedno na zgniłej korze, ale tam żaden but by nie pomógł).
Szkoda, że to wersja letnia - czuć każdą wodę w liściach podczas biegania w lesie.
Ogólnie: but w biegu nie przeszkadza a jednocześnie mocno amortyzuje.
Podam wstępny zarys recenzji z testowania. Na początek będzie hasłowo, czyli amortyzacja, przyczepność, elastyczność, komfort, przewiewność, estetyka itd. Co tam komu jeszcze się narzuca, to proszę mnie uzupełniać. Hasła będą oceniane w skali od 0 do 10.
W drugiej części, już opisowej zaznaczacie informacje wstępne, czyli rozmiar buta, waga, orientacyjny kilometraż (ew. z rozbiciem na różne podłoża) tygodniowy i z całego testu trwającego x tygodni. Staż treningowy, poziom sportowy, bmi. Jeżeli but będzie testowany podczas zawodów, to będzie to jedna z cenniejszych informacji w recenzji.
Zdjęcia z testowania - ten element pozostawiam w waszej gestii.
Proszę również podać buty w jakich dotychczas biegacie, jakie są więc w związku z tym wasze przyzwyczajenia, oczekiwania itp. elementy. Tutaj w grę wchodzą bardzo subiektywne, indywidualne rzeczy, bo będziecie mieli za zadanie opisać różnice wynikające z porównań.
Myślę o daniu wszystkim ostatecznego czasu do połowy listopada. Recenzje wysyłacie na maila, nie na pw.
Czekam na wasze propozycje dotyczące projektu recenzji.
Cieszę się, że tak emocjonalnie podchodzisz do testów. Jeszcze trochę i zaczniesz personifikować zenka jak Hanks łilsona w kastełeju. Przy takim zaangażowaniu można się wiele dowiedzieć o sobie samym.
---------------------
edit:
Doktor pobawił się trochę w hodowcę dropiu i oszacował nioski z dokładnością do milimetra.
Moi drodzy, lista testerów jest już zamknięta i nie mam w planach jej poszerzać. Czekam jeszcze tylko na potwierdzenie odbioru zenków ze Szwajcarii i mówiąc pieszczotliwie - od teraz trzymam rękę na pulsie lub trzymam za mordę, jak to się w praktyce przekłada.
Proszę zatem wszystkich o skrupulatne notowanie w swoich pamiętnikach o wszystkich wzlotach i upadkach, bo to potem się ulatnia. Dzisiaj trzy osoby pobiegły w zenkach na 5k podczas City Trial nad Rusałką w Poznaniu. Kolejne weekendy, to też jakieś starty. Jeżeli zdecydujecie się pobiec w zenkach, to koniecznie o tym piszcie. Jeżeli nie, to też piszcie. Ja już wykonałem swoją robotę. Teraz wasza kolej.
yacool pisze:Moi drodzy, lista testerów jest już zamknięta i nie mam w planach jej poszerzać. Czekam jeszcze tylko na potwierdzenie odbioru zenków ze Szwajcarii i mówiąc pieszczotliwie - od teraz trzymam rękę na pulsie lub trzymam za mordę, jak to się w praktyce przekłada.
Proszę zatem wszystkich o skrupulatne notowanie w swoich pamiętnikach o wszystkich wzlotach i upadkach, bo to potem się ulatnia. Dzisiaj trzy osoby pobiegły w zenkach na 5k podczas City Trial nad Rusałką w Poznaniu. Kolejne weekendy, to też jakieś starty. Jeżeli zdecydujecie się pobiec w zenkach, to koniecznie o tym piszcie. Jeżeli nie, to też piszcie. Ja już wykonałem swoją robotę. Teraz wasza kolej.
W sensie, że chcesz tu na bieżąco relację czytać? Czy jesteśmy umówieni na tę połowę listopada na zbiorcze raporty?
dedlajn to połowa listopada, ale jeśli komuś szybciej zleci, to nie musi czekać do końca.
W przyszłym tygodniu wstawię na forum mini ankietę zawierającą pytania oraz cechy do oceny w podanej skali (propozycje z waszej strony na formę ankiety są mile widziane. To pomoże mi ujednolicić materiał, który zostanie opublikowany (dlatego też zdjęcia są nawet oczekiwane).
Proszę więc o wysłanie na adres yacool144@gmail.com waszych adresów mailowych i w tytule podanie nicków.
Melduję posłusznie, że pomimo iż już nieźle zdążyło śniegu napadać na alpejskich przełęczach, to zenki dotarły i dziś rano odebrałam. Żeby się przypadkiem nie przeterminowały (daty ważności nie mogłam odczytać, czy to legalne? ),
zen.JPG
to je niezwłocznie zabrałam na spacer. Na razie raczej po mieście i nieco nad jeziorem, ale jutro ruszymy w plener.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
przez cały tydzień latałem w zenkach a dzisiaj wybrałem się na wybieganko w Inov8 Race Ultra. Miałem wrażenie, że z lekkiego coupe wsiadłem do traktora. Kulfa!