Buty minimalistyczne

Awatar użytkownika
jabbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:38:22
Życiówka w maratonie: 3:02:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

yacool pisze:Zaczynają się starty w przełajach i to mógłby być najlepszy test na przyczepność, bo myślę, że właśnie przyczepność może okazać się najsłabszym punktem Zen.
O wysokości pięty na razie nie będę się wypowiadał, żeby nie siać zamieszania na parkietach, ale ciekawe jakby przyjęła się nazwa Drop S.A. wśród akcjonariuszy...
W tym kontekście to raczej Koturn Z O.O. :hejhej:
_____
100HRMAX.PL: piszę | focę | komentuję
PKO
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Moje również dotarli :taktak:
Czekam aż kolano pozwoli i lecę do lasu uwalić je żeby nie były takie oczojebne.

Odczucia po założeniu? Hmmm.... jakbym chodził na obcasie.....
Dobrze, że noże naostrzone, jeszcze tylko papieru nakupię :usmiech:
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja dzis jednak pierwszy bieg wykonalem, wypsikalem noge akutolem zalozylem zenki i jazda. Glownie asfalt i kamieniste drogi. Ja zaufam doktorowi i nie bede nic przycinal w tej chwili, ale troche dziwnie wysoko na poczatku jak sie je zalozy. Co mi nie spasowalo to to, ze dretwieja mi male palce w tych butach, ale moze za ciasno zawiazane byly i jakos tak dziwnie bieglo sie po kamienich wcale ich nie czujac ;-)
Klanger
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja głównie przełajowo biegam (odcinki asfaltu uczęszczam tylko jako dobieg do terenu zalesionego).
W Zenkach jest to wykonalne, ale... Resztę info spisuję sumiennie w elektronicznym kajeciku :-)
Yoka
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Odczucie "koturna" tylko na początku - za to czuć miękkość jakbym w kapciach biegł.
Stan na dzisiaj: ponad 50km (m.in.: 10km po lesie - bezdroża; 20km asfalt/pobocze; reszta chodniki).
Żadnych poślizgnięć czy skręceń (no ..może jedno na zgniłej korze, ale tam żaden but by nie pomógł).
Szkoda, że to wersja letnia - czuć każdą wodę w liściach podczas biegania w lesie.
Ogólnie: but w biegu nie przeszkadza a jednocześnie mocno amortyzuje.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Podam wstępny zarys recenzji z testowania. Na początek będzie hasłowo, czyli amortyzacja, przyczepność, elastyczność, komfort, przewiewność, estetyka itd. Co tam komu jeszcze się narzuca, to proszę mnie uzupełniać. Hasła będą oceniane w skali od 0 do 10.
W drugiej części, już opisowej zaznaczacie informacje wstępne, czyli rozmiar buta, waga, orientacyjny kilometraż (ew. z rozbiciem na różne podłoża) tygodniowy i z całego testu trwającego x tygodni. Staż treningowy, poziom sportowy, bmi. Jeżeli but będzie testowany podczas zawodów, to będzie to jedna z cenniejszych informacji w recenzji.
Zdjęcia z testowania - ten element pozostawiam w waszej gestii.
Proszę również podać buty w jakich dotychczas biegacie, jakie są więc w związku z tym wasze przyzwyczajenia, oczekiwania itp. elementy. Tutaj w grę wchodzą bardzo subiektywne, indywidualne rzeczy, bo będziecie mieli za zadanie opisać różnice wynikające z porównań.

Myślę o daniu wszystkim ostatecznego czasu do połowy listopada. Recenzje wysyłacie na maila, nie na pw.

Czekam na wasze propozycje dotyczące projektu recenzji.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

przez te gupie zenki znowu za szybko pobiegałem i na siłce giry były zmęczone.

jacuś, po interwencji jest odczuwalnie lepiej. jeszcze to nie jest zupełnie to o co by mi chodziło, ale... ale...
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Cieszę się, że tak emocjonalnie podchodzisz do testów. Jeszcze trochę i zaczniesz personifikować zenka jak Hanks łilsona w kastełeju. Przy takim zaangażowaniu można się wiele dowiedzieć o sobie samym.
---------------------
edit:

Doktor pobawił się trochę w hodowcę dropiu i oszacował nioski z dokładnością do milimetra.

Rozmiar / pięta [mm] / śródstopie [mm] / drop [mm]
40 / 33 / 11 / 22
44 / 35 / 12 / 23
48 / 36 / 13 / 23
Ostatnio zmieniony 24 paź 2014, 11:16 przez yacool, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No to ja się chyba poświęcę dla sprawy i pobiegnę w zenkach półmaraton w Krakowie, od razu reklamę zrobię w grupie startowej na 2 godziny :bum:
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Moi drodzy, lista testerów jest już zamknięta i nie mam w planach jej poszerzać. Czekam jeszcze tylko na potwierdzenie odbioru zenków ze Szwajcarii i mówiąc pieszczotliwie - od teraz trzymam rękę na pulsie lub trzymam za mordę, jak to się w praktyce przekłada.
Proszę zatem wszystkich o skrupulatne notowanie w swoich pamiętnikach o wszystkich wzlotach i upadkach, bo to potem się ulatnia. Dzisiaj trzy osoby pobiegły w zenkach na 5k podczas City Trial nad Rusałką w Poznaniu. Kolejne weekendy, to też jakieś starty. Jeżeli zdecydujecie się pobiec w zenkach, to koniecznie o tym piszcie. Jeżeli nie, to też piszcie. Ja już wykonałem swoją robotę. Teraz wasza kolej.
Awatar użytkownika
jabbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:38:22
Życiówka w maratonie: 3:02:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

yacool pisze:Moi drodzy, lista testerów jest już zamknięta i nie mam w planach jej poszerzać. Czekam jeszcze tylko na potwierdzenie odbioru zenków ze Szwajcarii i mówiąc pieszczotliwie - od teraz trzymam rękę na pulsie lub trzymam za mordę, jak to się w praktyce przekłada.
Proszę zatem wszystkich o skrupulatne notowanie w swoich pamiętnikach o wszystkich wzlotach i upadkach, bo to potem się ulatnia. Dzisiaj trzy osoby pobiegły w zenkach na 5k podczas City Trial nad Rusałką w Poznaniu. Kolejne weekendy, to też jakieś starty. Jeżeli zdecydujecie się pobiec w zenkach, to koniecznie o tym piszcie. Jeżeli nie, to też piszcie. Ja już wykonałem swoją robotę. Teraz wasza kolej.
W sensie, że chcesz tu na bieżąco relację czytać? Czy jesteśmy umówieni na tę połowę listopada na zbiorcze raporty?
_____
100HRMAX.PL: piszę | focę | komentuję
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

dedlajn to połowa listopada, ale jeśli komuś szybciej zleci, to nie musi czekać do końca.

W przyszłym tygodniu wstawię na forum mini ankietę zawierającą pytania oraz cechy do oceny w podanej skali (propozycje z waszej strony na formę ankiety są mile widziane. To pomoże mi ujednolicić materiał, który zostanie opublikowany (dlatego też zdjęcia są nawet oczekiwane).
Proszę więc o wysłanie na adres yacool144@gmail.com waszych adresów mailowych i w tytule podanie nicków.
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

uuu szkoda, że się wzięłam i nie załapałam :ojoj:
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Melduję posłusznie, że pomimo iż już nieźle zdążyło śniegu napadać na alpejskich przełęczach, to zenki dotarły i dziś rano odebrałam. Żeby się przypadkiem nie przeterminowały (daty ważności nie mogłam odczytać, czy to legalne? :oczko: ),
zen.JPG
to je niezwłocznie zabrałam na spacer. Na razie raczej po mieście i nieco nad jeziorem, ale jutro ruszymy w plener.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

przez cały tydzień latałem w zenkach a dzisiaj wybrałem się na wybieganko w Inov8 Race Ultra. Miałem wrażenie, że z lekkiego coupe wsiadłem do traktora. Kulfa!

edit: ale jeszcze jedno cięcie by się przydało...
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ