Tuning - pytania i odpowiedzi

Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tego modelu nie robiłem. Na pierwszej stronie znajdziesz spis tuningowanych modeli, w tym modeli adidasa. Może jakiś będzie pomocny. Usuwanie zapiętka zazwyczaj wiąże się z koniecznością pełnego dotarcia do wewnętrznej i zewnętrznej ścianki pomiędzy którymi tkwi przyklejony zapiętek. Wstępne odklejenie go od ścianek pozwala na ograniczenie niepożądanych uszkodzeń materiału cholewki. Niektóre modele pozwalają na dotarcie do usztywnienia bez konieczności prucia materiału. Natomiast raczej niezbędne będzie poprzecinanie i prucie nici na spodzie podeszwy w zakolu zapiętka. Inaczej nie sposób dotrzeć do usztywnienia w samym tyle buta.
New Balance but biegowy
qbanczyk1985
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46,07
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

dziękuję za odpowiedź.
A co z podeszwą gumową przyklejać ją ponownie, czy ona jest do wyrzucenia
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tego nawet szewc się nie podejmie, bo już raz negocjowałem z nim coś takiego.
qbanczyk1985
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46,07

Nieprzeczytany post

Znalazłem na początkowej stronie tuningowane Adidasy, w których tylko przyciąłeś podeszwę, aby buty można było złożyć na pół. Wypróbuję takie działanie w swoich bucikach i sprawdzę jakie będą efekty. Pozdrawiam
Ethrin
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Kwestia szewca. ;)

U mnie bez problemu podkleił i do końca swoich dni podeszwa nie odpadła.

http://dysk.onet.pl/link/rGWU1

Kwestia też tego typu że udało mi się odkleić podeszwę bez kawałków pianki (a dosłownie w jednym bucie podeszwa sama się odkleiła, mogło to być spowodowane starym butem. ;) )
Dariusz108
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: jeszcze nie biegłem
Życiówka w maratonie: jeszcze nie biegłem

Nieprzeczytany post

Witam. Oddam za 30 zł plus cenę przesyłki pocztowej (ok. 10-15 zł) trailowe buty Adidas rozmiar 42 2/3. Kolor niebiesko- czarne. Siateczka jest ciemnoniebieska, podeszwa błękitna, wzmocnienia z czarnego tworzywa. W bardzo dobrym stanie. W środku brak jakichkolwiek przetarć. Były używane nieznacznie przez mojego znajomego. Niedawno je od niego odkupiłem za 60 zł i podaję co już w nich zrobiłem i co jest do zrobienia:

1. Zerwałem częściowo gumowy bieżnik. Zostawiłem trochę na pięcie (wg mnie do usunięcia) i pod śródstopiem.
2. Usunąłem oba usztwnienia w zapiętkach. Teraz jest miło i mięciutko :). Rany po operacji wycięcia "obcego" z zapiętka zagojone klejem w zbliżonym do
stylu Mistrza Yacoola :)
3. Podciąłem lekko piankę pod łukami.
4. Wkładek nie było i nie ma :)
5. Podeszwa jeszcze nie dotykana papierem ściernym.

Przebiegłem się kilka razy i mimo, że początkowo but wydawał się dla mnie dobry to jednak jest trochę za ciasny na długości jak i na szerokości. Buty mierzyłem rano i jak to jest z brakiem wiedzy początkującego biegacza, nie wziąłem pod uwagę, że stopa pracuje i but powinien być trochę obszerniejszy. Moim zdaniem dla osoby z rozmiarem 41 powinien być idealny. Zainteresowanych proszę o kontakt przez PW. Biorę pod uwagę również zamianę na inne buty do biegania (rozmiar 43-44, marka nie ważna :) ). Wątek został lekko wyedytowany a zdjęcia dodam jak je zmniejszę lub wcześniej zainteresowanym na maila.
Pozdrawiam serdecznie
Darek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zaczynam dreptać, truchtać i w końcu może zacznę biegać :)
Dariusz108
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: jeszcze nie biegłem
Życiówka w maratonie: jeszcze nie biegłem

Nieprzeczytany post

Jeszcze 2 zdjęcia do powyższego postu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zaczynam dreptać, truchtać i w końcu może zacznę biegać :)
ODPOWIEDZ