Jaki telefon nadaje się do biegania???

Awatar użytkownika
Iwan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mariod pisze:Spróbuj pobiegać bez dodatków,tylko ty i przyroda.
Skoro są tacy, co korzystają z komórek nawet w WC siedząc na sedesie 10 minut (np. w biurowej toalecie) , to co tu się dziwić, że na godzinę treningu w terenie nie potrafią się rozstać. :hejhej:
To samo widzę na siłowni. Czasami mam wrażenie, że przychodzą tylko po to by pokazać jaki mają telefon i się nim bawić
Paranoja.... :hahaha: .
"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.
New Balance but biegowy
stepow
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Oj tam :-)

Wiadomo że chodzi o bieganie, które jest celem samym w sobie. Gadżety nie są tutaj najważniejsze. To że mogą się przydać np. w automatycznym tworzeniu dzienniczka treningowego, w którym zapisują się parametry treningu, dystans tempo, puls itp. można sensownie wykorzystać w "sterowaniu treningiem". Myślę, że właśnie analiza danych zebranych z długiego okresu czasu pokazuje czy metody treningowe które realizujemy, są skuteczne czy nie, może warto coś zmienić, uzyskujemy wiedzę czy się rozwijamy czy wyniszczamy itp. Nie mówię, że to jest niezbędnie do biegania, ale może się przydać, więc może warto z tego skorzystać?

Pozdrawiam,
Marek, Wrocław
http://www.stepow.net/
Awatar użytkownika
mariod
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

stepow pisze:Oj tam :-)

Wiadomo że chodzi o bieganie, które jest celem samym w sobie. Gadżety nie są tutaj najważniejsze. To że mogą się przydać np. w automatycznym tworzeniu dzienniczka treningowego, w którym zapisują się parametry treningu, dystans tempo, puls itp. można sensownie wykorzystać w "sterowaniu treningiem". Myślę, że właśnie analiza danych zebranych z długiego okresu czasu pokazuje czy metody treningowe które realizujemy, są skuteczne czy nie, może warto coś zmienić, uzyskujemy wiedzę czy się rozwijamy czy wyniszczamy itp. Nie mówię, że to jest niezbędnie do biegania, ale może się przydać, więc może warto z tego skorzystać?

Pozdrawiam,
A czy nie zgodzisz się z nami iż kiedyś nie było tych śmiesznych sprzętów i amatorzy i zawodowcy robili wyniki w bieganiu.Można było? można.Czasami chyba sami komplikujemy sobie codzienne życie.To tak jak z inżynierem po studiach,w jedną ścianę wbije gwóźdź a w drugą już nie,bo powie że łepek od tegóż gwoździa mu przeszkadza i nie wbija się.
rufuz

Nieprzeczytany post

He he he nie raz widzialem na maratonie taki oto widok:
na biodrach pasek a w pasku wmontowane starannie chyba z 10 gelow, nie moglem sie doliczyc (swoja droga, ciekawe kiedy ten ktos to skonsumuje), maly bidon, kabelek od mp3 i potezny garmin 305, czasem dosc sporych rozmiarow sprzet pewnej firmy z logo ugryzionego jablka. Nie wiem czy wszystko wymienilem...wyjdzie chyba ponad 1kg balastu :ble:
"Lowcy Androidow" forever :ble:
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

rufuz pisze:He he he nie raz widzialem na maratonie taki oto widok:
na biodrach pasek a w pasku wmontowane starannie chyba z 10 gelow, nie moglem sie doliczyc (swoja droga, ciekawe kiedy ten ktos to skonsumuje), maly bidon, kabelek od mp3 i potezny garmin 305, czasem dosc sporych rozmiarow sprzet pewnej firmy z logo ugryzionego jablka. Nie wiem czy wszystko wymienilem...wyjdzie chyba ponad 1kg balastu :ble:
"Lowcy Androidow" forever :ble:

Jeśli dla właściciela tego wszystkiego sprawiał przyjemność bieg z tym wszystkim to o co chodzi?
angelo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ja lubie takie "zabawki" , jakis gps w komorce albo typu garmin dla logowania trasy + pulsometr i mi wystarczy , nie biegam żeby tym szpanowac...bo pulsometr wyglada jak zwykly zegarek z bazaru a gpsa nie widac.

kiedys widziałem fajne strony po polsku w ktorych mozna bylo zczytac LOG z gpsa sledzic trasy treningi itp, znacie moze tego typu strony ?
erwolf
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

angelo pisze:ja lubie takie "zabawki" , jakis gps w komorce albo typu garmin dla logowania trasy + pulsometr i mi wystarczy , nie biegam żeby tym szpanowac...bo pulsometr wyglada jak zwykly zegarek z bazaru a gpsa nie widac.

kiedys widziałem fajne strony po polsku w ktorych mozna bylo zczytac LOG z gpsa sledzic trasy treningi itp, znacie moze tego typu strony ?
kolego polecam m.in. stronkę http://www.mapmyrun.com tam możesz przenieść zapis treningów z mapami, parametrami etc.. prawie z każdego telefonu z systemami od androida, iOS po Blackbary i wiele wiele innych
ODPOWIEDZ