Garmin Fenix 3/3HR
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Też takie dwie opcje mi się plączą po głowie, ale zegarek "pachnie nowością". Folijka, idealny korpus i te sprawy... Raczej właśnie stawiam, ze na jakimś tam końcowym etapie procesu produkcji i przygotowania do dystrybucji automat robi testowe synchro.
.
-
- Stary Wyga
- Kontakt:
Mój był w połowie.
Ładuje się bardzo szybko co nie ma dla mnie znaczenia bo robie to raz na 7-10 dni.
Ładuje się bardzo szybko co nie ma dla mnie znaczenia bo robie to raz na 7-10 dni.
.
-
- Stary Wyga
to nie biegasz z nimBosman.Zorz pisze:Mój był w połowie.

nosisz jako zegarek ?
----------------------------
FENIX 3 , EDGE1000
FENIX 3 , EDGE1000
- blazko
- Zaprawiony W Bojach
A co w tym dziwnego? Ja też ładuje ok raz na tydzień.bar72 pisze:to nie biegasz z nimBosman.Zorz pisze:Mój był w połowie.
Ładuje się bardzo szybko co nie ma dla mnie znaczenia bo robie to raz na 7-10 dni.![]()
nosisz jako zegarek ?
(w ciągu tygodnia mam zwykle 6-7h pracy)

Ostatnio zmieniony 30 sty 2016, 10:59 przez blazko, łącznie zmieniany 1 raz.
- blazko
- Zaprawiony W Bojach
A to bardzo ciekawe!Bosman.Zorz pisze:Nie jestem pewien czy wersja z HRM i wersja "solo" ma te same linie numerów seryjnych, w związku z tym ciężko mi się wypowiadać o odległości w numerach seryjnych. W każdym razie: miałem 4630216xx a dostałem 4631058xx.blazko pisze: [...]
Daj proszę znać o ile zmieniły się nr seryjne, jaki masz soft (po rozpakowaniu) i jaka jest data katalogów. Dzięki.
Fabrycznie wgrany FW 4.80.
Katalogi datowane na:
root (GARMIN): 2015-10-01
najstarsze podkatalogi: 2015-12-19
Moj pierwszy egz. miał nr seryjny zaczynajacy sie od 465001xxx (kupiony wraz z pierwsza dostawa do azymut.pl pod koniec lutego), zamiennik ma 465018xxx.
Pierwszy egzemplarz miałeś bez HRM?
-
- Stary Wyga
- Kontakt:
Średnio 3 treningi tygodniowo, 30-40 km. Czasem jakiś rowerek.bar72 pisze:to nie biegasz z nimBosman.Zorz pisze:Mój był w połowie.
Ładuje się bardzo szybko co nie ma dla mnie znaczenia bo robie to raz na 7-10 dni.![]()
nosisz jako zegarek ?
Glonass on. BT zawsze włączony. Tarcza cyfrowa bez sekund.
.
-
- Stary Wyga
- Kontakt:
Pierwszy miałem z HRM-RUN a zamiennik przyszedł solo.blazko pisze:A to bardzo ciekawe!Bosman.Zorz pisze:Nie jestem pewien czy wersja z HRM i wersja "solo" ma te same linie numerów seryjnych, w związku z tym ciężko mi się wypowiadać o odległości w numerach seryjnych. W każdym razie: miałem 4630216xx a dostałem 4631058xx.blazko pisze: [...]
Daj proszę znać o ile zmieniły się nr seryjne, jaki masz soft (po rozpakowaniu) i jaka jest data katalogów. Dzięki.
Fabrycznie wgrany FW 4.80.
Katalogi datowane na:
root (GARMIN): 2015-10-01
najstarsze podkatalogi: 2015-12-19
Moj pierwszy egz. miał nr seryjny zaczynajacy sie od 465001xxx (kupiony wraz z pierwsza dostawa do azymut.pl pod koniec lutego), zamiennik ma 465018xxx.
Pierwszy egzemplarz miałeś bez HRM?
.
- blazko
- Zaprawiony W Bojach
Co by znaczyło (?) że nr seryjne są niezależne od wersji.Bosman.Zorz pisze:
Nie jestem pewien czy wersja z HRM i wersja "solo" ma te same linie numerów seryjnych, w związku z tym ciężko mi się wypowiadać o odległości w numerach seryjnych. W każdym razie: miałem 4630216xx a dostałem 4631058xx.
...
Pierwszy miałem z HRM-RUN a zamiennik przyszedł solo.
-
- Stary Wyga
- Kontakt:
No właśnie nie doktoryzowałem się na numeracji i nie wiem czy model/wersja jest kodowania na trzech, czy na czterech znakach.blazko pisze:Co by znaczyło (?) że nr seryjne są niezależne od wersji.Bosman.Zorz pisze:
Nie jestem pewien czy wersja z HRM i wersja "solo" ma te same linie numerów seryjnych, w związku z tym ciężko mi się wypowiadać o odległości w numerach seryjnych. W każdym razie: miałem 4630216xx a dostałem 4631058xx.
...
Pierwszy miałem z HRM-RUN a zamiennik przyszedł solo.
Na logikę trzy to aż zanadto. [WHITE SMILING FACE]
.
- biegowyninja
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:03
- Kontakt:
Czemu miałaby służyć komplikacja S/N w zależności od zawartości pudełka?
-
- Stary Wyga
- Kontakt:
Na pewno wersja z hrm była inaczej skonfigurowana, bo była sparowana z czujnikiem. Czy wyobrażam sobie powody wyodrębnienia bundle'a jako osobnego produktu? Tak, choćby na potrzeby analiz zachowań klientów, na potrzeby obsługi serwisowej, itp.
Ale nie wiem czy jest takie wyodrębnienie. Właściwie to nie za bardzo mnie to obchodzi. Po prostu nie chcę wyrokować czy mój zamiennik jest o 10, 20 tys egzemplarzy nowszy od poprzednika, nie znając zasad numeracji...
Ale nie wiem czy jest takie wyodrębnienie. Właściwie to nie za bardzo mnie to obchodzi. Po prostu nie chcę wyrokować czy mój zamiennik jest o 10, 20 tys egzemplarzy nowszy od poprzednika, nie znając zasad numeracji...
.
-
- Dyskutant
Witam.
Właśnie dzisiaj rozpakowalem mojego fenix 3. Jest Duży i lekki....Ale mam problem bo na jasnym tle podczas podświetlenia tarczy ewidentnie widać w prawym dolnym rogu jaśniejsze przebarwienie i juz mnie to wkurza. .Wygląda na nierówne podświetlenie. ...Tyle kasy za zegarek...ech...Szczerze myślałem ze rozdzielczość będzie troszkę lepsza no ale cóż. ..Mam problem z połączeniem bluetooth bo niby się łączy z moim samsungiem note 3 ale po próbie dodania go do zaufanego urządzenia wyskakuje komunikat że się nie udało i żeby w zegarku włączyć i wyłączyć bluetooth co i tak nic nie daje....
Właśnie dzisiaj rozpakowalem mojego fenix 3. Jest Duży i lekki....Ale mam problem bo na jasnym tle podczas podświetlenia tarczy ewidentnie widać w prawym dolnym rogu jaśniejsze przebarwienie i juz mnie to wkurza. .Wygląda na nierówne podświetlenie. ...Tyle kasy za zegarek...ech...Szczerze myślałem ze rozdzielczość będzie troszkę lepsza no ale cóż. ..Mam problem z połączeniem bluetooth bo niby się łączy z moim samsungiem note 3 ale po próbie dodania go do zaufanego urządzenia wyskakuje komunikat że się nie udało i żeby w zegarku włączyć i wyłączyć bluetooth co i tak nic nie daje....
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 42:32
- Życiówka w maratonie: 3:27:37
Trzeci trening z zegarkiem i mamy fakap. Biegłem sobie spokojnie, autolap na 1km. Tempo 5:30/km więc spacerowe, dostaję sygnał autolapa. Dobra, 5km za mną. Biegnę dalej tym samym tempem i po 1'30" dostaję sygnał kolejnego autolapa. Miałem nadzieję że po prostu sam się kliknął przycisk i mi go złapało. Jednak okazało się że nie. Doliczyło dystansu w kilka sekund. Około 750 metrów. W efekcie czego pokonałem kilometr w 1:30
Akcja była tak szybka, że nawet po wrzuceniu tego na connect na wykresie tempa nie widać tego teleportu. Klin na mapie jest dobrze jednak bardzo dobrze widoczny.
Mam nadzieję że pierwsze koty za płoty i dalej będzie tylko lepiej. Ale powiem wam jedno - z Fenixem 2 przez półtora roku nie miałem ani jednej takiej jazdy

Akcja była tak szybka, że nawet po wrzuceniu tego na connect na wykresie tempa nie widać tego teleportu. Klin na mapie jest dobrze jednak bardzo dobrze widoczny.
Mam nadzieję że pierwsze koty za płoty i dalej będzie tylko lepiej. Ale powiem wam jedno - z Fenixem 2 przez półtora roku nie miałem ani jednej takiej jazdy

5km - 19:46 (atest)
10km - 41:40 (zawody bez atestu)
15km - 1:03:15 (atest)
HM - 1:32:04 (atest)
M - 3:27:37 (atest)
10km - 41:40 (zawody bez atestu)
15km - 1:03:15 (atest)
HM - 1:32:04 (atest)
M - 3:27:37 (atest)
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Wyłączyłeś opcje 3D?
Z tego co wiem nigdy tego nie poprawili.
Z tego co wiem nigdy tego nie poprawili.