Buty minimalistyczne
- kisio
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
bo to jest własnie taka specyficzna 'wąskość'. Środstopie mi fajnie trzymają i ja tak lubię ale za to cisną mnie na wysokości palców z boku. A może się przyzwyczaiłem po prostu do luzu w merrellach :D
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
Kangoor5 po pierwsze primo nie mierz mnie swoją miarą.Kangoor5 pisze:Ale może kiedyś znajdziesz tę jedyną i ból dupy minie
A po drugie primo to twoja indolencja intelektualna nie robi już na nikim chyba wrażenia... może lepiej idź pobiegaj

Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
- kisio
- Zaprawiony W Bojach
W trakcie światowego dnia wychodzenia z szafy można to nie mierzenie swoją miarą specyficznie odczytać :Dzoltar7 pisze:Kangoor5 po pierwsze primo nie mierz mnie swoją miarą.Kangoor5 pisze:Ale może kiedyś znajdziesz tę jedyną i ból dupy minie
A po drugie primo to powiem ci szczerze, że jeśli większość braci (może z wyjątkiem Qby) chwyta tą lekką ironię w moich wpisach, to ty wykazujesz się stale wyjątkowym prostactwem.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
Kisio wychodzi z szafy... ale jakaś manipulacjakisio pisze:W trakcie światowego dnia wychodzenia z szafy można to nie mierzenie swoją miarą specyficznie odczytać :Dzoltar7 pisze:Kangoor5 po pierwsze primo nie mierz mnie swoją miarą.Kangoor5 pisze:Ale może kiedyś znajdziesz tę jedyną i ból dupy minie
A po drugie primo to powiem ci szczerze, że jeśli większość braci (może z wyjątkiem Qby) chwyta tą lekką ironię w moich wpisach, to ty wykazujesz się stale wyjątkowym prostactwem.

- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
No coz, jak porownasz merrelle z minimusami to merrelle w miejscu palcow sa rozplaszczone niczym rozjechana pyra. Minimusy sa w uformowane w "czubek" wiec moze z tego bierze sie ten dyskomfort bocznopwlcowykisio pisze:bo to jest własnie taka specyficzna 'wąskość'. Środstopie mi fajnie trzymają i ja tak lubię ale za to cisną mnie na wysokości palców z boku. A może się przyzwyczaiłem po prostu do luzu w merrellach :D

- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
Pokory bracie. Źle mnie zrozumiałeś. Miałem na myśli, to że czytasz w moich myślach, zacytowałeś bowiem coś, czego koniec końców nie opublikowałem, ale oboma rękami się pod tym podpisujękisio pisze:Nie będziesz się chyba na ludzi dąsał że próbują się bawić wg. Twoich zasad

- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Jakby co to Zenek napierdala w pocie czoła i w pyle na balkonie. Po dwie, trzy pary dziennie. Papcie są na tip-top, czyli nie ma fuszery. Wszystko wygładzane i z powtarzalnością lepszą niż w fabryce. Doktor nie ma wagi więc jedzie na czuja, dlatego będziecie musieli na wstępie zanotować pomiar każdego buta z pary, żeby oszczędzić Zenkowi ważenia takich ilości w biedronce i pyskówek z ochroną.
Warsztaty z techniki biegu
https://parawruch.pl/blog/warsztaty-z-t ... ezon-2025/
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 2:59:50
Zenki ważymy z "wkładem" czy bez?yacool pisze:Jakby co to Zenek napierdala w pocie czoła i w pyle na balkonie. Po dwie, trzy pary dziennie. Papcie są na tip-top, czyli nie ma fuszery. Wszystko wygładzane i z powtarzalnością lepszą niż w fabryce. Doktor nie ma wagi więc jedzie na czuja, dlatego będziecie musieli na wstępie zanotować pomiar każdego buta z pary, żeby oszczędzić Zenkowi ważenia takich ilości w biedronce i pyskówek z ochroną.

- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Z wkładem to herbatkę teraz sobie pije pan doktor, bo zimno się zrobiło na balkonie.
Zakładam się o dodatkową parę zenków, że różnica pomiędzy butami w parze nie będzie większa niż 10 gramów.
Zakładam się o dodatkową parę zenków, że różnica pomiędzy butami w parze nie będzie większa niż 10 gramów.
Warsztaty z techniki biegu
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Przyszly mi dzisiaj moje vapor glove-y. Ameryki pewnie nie odkrylem, ale przy nich moje nb mr00 to zelazka
takiego luzu na palcach juz dawno nie czulem 

- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:38:22
- Życiówka w maratonie: 3:02:19
- Kontakt:
-
- Wyga
Zrobiłem sobie tez takie ZENONY i jestem zadowolony - są naprawdę spoko - lekkie i wygodne ale śliskie jak diabli na mokro. Obawiam sie że zimą nie nadadzą się do biegania a wejście na klatkę w mokrych będzie trudne. Czy szlachetny wynalazca (niesłusznie pominięty przy rozdawaniu tegorocznych NOBLI) zastanawiał się nad jakąś opcją podniesienia zimowego gripu? (innego niż zostawianie podeszwy na śródstopiu) - ja tak zrobiłem w pierwszym podejściu konstruktorskim przy tworzeniu mojej pary Zenonów i to nie było to.
Zastanawiam sie nad powleczeniem pianki podeszwy cienką warstwą kleju poliuretanowego (bestia mocna i gumiasta) a potem zanurzeniu podeszew w drobnym żwirku granitowym lub gruboziarnistym piasku - bo jak mi nie chcą lasu posypać piachem to sobie swój na butach przyniosę
Jakieś ZA lub Przeciw - ktoś próbował? Inne propozycje?
Zastanawiam sie nad powleczeniem pianki podeszwy cienką warstwą kleju poliuretanowego (bestia mocna i gumiasta) a potem zanurzeniu podeszew w drobnym żwirku granitowym lub gruboziarnistym piasku - bo jak mi nie chcą lasu posypać piachem to sobie swój na butach przyniosę

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 2:59:50
Hm... Czekam na moją parę więc nie jestem w stanie ocenić jak zenki przeżyłyby wkręcenie niewielkich śrubek.d16a6 pisze:Zrobiłem sobie tez takie ZENONY i jestem zadowolony - są naprawdę spoko - lekkie i wygodne ale śliskie jak diabli na mokro. Obawiam sie że zimą nie nadadzą się [...]
Wieki temu robiłe, tak ze zwykłymi butami i się świetnie sprawdzało, ale nie wiem czy sama "pianka" utrzyma wkręt.