Garmin Fenix 3/3HR

bar72
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

jest nowa wersja
Fenix 3 BLE/ANT firmware v3.30.
----------------------------
FENIX 3 , EDGE1000
PKO
blas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

bar72 pisze:jest nowa wersja
A gdzie? Z 6.52 mam 3.20.
Petavit
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

blas pisze:
bar72 pisze:jest nowa wersja
A gdzie? Z 6.52 mam 3.20.
Ja też mam 3.20 na 6.52.
Może tylko 6.50 je "widzi"
Dołączam się do pytania.
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bosman.Zorz pisze:
blazko pisze:No i stało się, GPS mi zeswirowal zupełnie.
Kilka biegów z rzędu na różnych betach a ja zawsze 2 czy 3 km lecę po 1:20, zwykle ostro w las, w środek jeziora czy przez wieżowce kilka przecznic dalej.

Dzieje się tak samo po pełnym resecie.

Ma ktoś pod ręką nr telefonu do serwisu? Taki co z komórki zadziała...
Zdarzyło się komuś podczas wymiany wynegocjować inny kolor? Teraz mam Silver, a korci mnie gray :)
U mnie dwa biegi na 4.50 i muszę powiedzieć, że też zarejestrowałem skoki GPS, pierwszy raz odkąd posiadam zegarek. W dodatku po skoku zaczął mi pokazywać pozycję z offsetem, a ponieważ akurat biegłem po lesie wg mapy (kurs) to trochę pobłądziłem.

Fixa za to łapie piekielnie szybko. Może te dwie rzeczy są powiązane?

Pytanie czy Tobie ten przypadek występował tylko na 6.xx czy na poprzedniej stabilnej też? Zastanawiam się czy to jest związane z fw czy zegarki zaczynają lecieć po roku.
zaczelo sie na 5.10 - potem bylo na becie az do 6.5

dzis dostalem z serwisu nowy egzemplarz i dopiero go ustawiam. Wieczorem bede testowal. Nowy zegarek ma katalogi datowane na maj 2015 i soft 3.2 (juz 6.52) więc wiele "dalej" w procesie produkcji od mojego marcowego oryginału nie jest.
bar72
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

FENIX 3 , EDGE1000
Bosman.Zorz
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

blazko pisze:

dzis dostalem z serwisu nowy egzemplarz i dopiero go ustawiam. Wieczorem bede testowal. Nowy zegarek ma katalogi datowane na maj 2015 i soft 3.2 (juz 6.52) więc wiele "dalej" w procesie produkcji od mojego marcowego oryginału nie jest.
Zmartwiłeś mnie, że zaczęło się na 5.10. Sugerowało by to, że problem niekoniecznie jest związany z oprogramowaniem, na co liczyłem, bo na forum Garmina widzę, że sporo ludzi zaczęło raportować ostatnio te skoki GPSu.

A jak wygląda sam proces wymiany w PL? Trzeba najpierw odesłać swój zegarek a potem otrzymać zamiennik, czy odwrotnie, jak w cywilizowanych krajach?
.
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bosman.Zorz pisze:
blazko pisze:

Zmartwiłeś mnie, że zaczęło się na 5.10. Sugerowało by to, że problem niekoniecznie jest związany z oprogramowaniem, na co liczyłem, bo na forum Garmina widzę, że sporo ludzi zaczęło raportować ostatnio te skoki GPSu.

A jak wygląda sam proces wymiany w PL? Trzeba najpierw odesłać swój zegarek a potem otrzymać zamiennik, czy odwrotnie, jak w cywilizowanych krajach?
Trzeba zadzwonić do supportu i wszystkiego się dowiedzieć ;)
ale pierw oddajesz zegarek. Odsyłają albo naprawiony, albo wymieniony. Mój nowy jest jakieś 5000nr seryjnych dalej od poprzedniego.
Prosiłem o wymianę na szary (miałem srebrny), ale przysłali mimo wszystko srebrny.
Awatar użytkownika
anatom
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44.52
Kontakt:

Nieprzeczytany post

wczoraj zainstalowalem nowa bete i zegarek przestal mi wibrowac w powiadomieniach z telefonu :ech:
macie podobnie?
masz oczko wodne? Jeśli tak to dołącz do nas :) :)
https://www.facebook.com/groups/oczkomaniacy
bar72
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

włącz i wyłącz wibrowanie w zegarku może pomoże
FENIX 3 , EDGE1000
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jedno głupie pytanie. jeśli ręcznie zainstalowałem betę 6.32 a teraz mam z automatu 6.50, czy to znaczy, że samoczynnie "wyskoczyłem" z linii beta i znów jestem w linii stabilnej?
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
maxnet
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 54min
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tak.
Jeśli chcesz to możesz sobie zainstalować nową betę 6.52 ;)
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Przeczytałem listę zmian i nie znalazłem niczego, co by mnie zmotywowało. Wcześniej dopiero chęć zabawy Ground Contact Balance przed wszystkimi innymi mnie skusiła :)
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Bosman.Zorz
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mogę się mylic ale wg mnie nowa beta ma charakter bugfixowy i będzie szybko zmergeowana z wersją stabilną.
.
Petavit
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

blazko pisze:
Bosman.Zorz pisze:
blazko pisze:

Trzeba zadzwonić do supportu i wszystkiego się dowiedzieć ;)
ale pierw oddajesz zegarek. Odsyłają albo naprawiony, albo wymieniony. Mój nowy jest jakieś 5000nr seryjnych dalej od poprzedniego.
Prosiłem o wymianę na szary (miałem srebrny), ale przysłali mimo wszystko srebrny.
Garmin nie naprawia sprzętu, tylko wymienia na nowy!
Odsyła się do Warszawy (adres podadzą), jak dojdzie do Warszawy to rusza wysyłka nowego , chyba zawsze z Anglii.
Na nowy sprzęt czeka się ok. 10-14 dni od wysyłki uszkodzonego .
Nie ma z reklamacją żadnych problemów.

Nawet paragon często jest nie potrzebny (proszą o ksero rachunku , ale nie jest niezbędny).
Chodzi o to że np. zegarek który kupimy, może się trafić z wczesnej produkcji, i wtedy podając nr. seryjny zegarka, może się okazać, że zegarek ma ponad dwa lata i nie podlega gwarancji i wtedy potrzeby jest rachunek z którego wynika że na zegarek jednak jest jeszcze gwarancja, bo my nabyliśmy go np. miesiąc temu.
Oczywiście dotyczy to sprzętu którego sprzedaż zaczęła się ponad dwa lata temu.
Ostatnio zmieniony 11 sty 2016, 19:31 przez Petavit, łącznie zmieniany 1 raz.
Petavit
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

blazko pisze:
Bosman.Zorz pisze:
blazko pisze:No i stało się, GPS mi zeswirowal zupełnie.
Kilka biegów z rzędu na różnych betach a ja zawsze 2 czy 3 km lecę po 1:20, zwykle ostro w las, w środek jeziora czy przez wieżowce kilka przecznic dalej.

Dzieje się tak samo po pełnym resecie.

Ma ktoś pod ręką nr telefonu do serwisu? Taki co z komórki zadziała...
Zdarzyło się komuś podczas wymiany wynegocjować inny kolor? Teraz mam Silver, a korci mnie gray :)
U mnie dwa biegi na 4.50 i muszę powiedzieć, że też zarejestrowałem skoki GPS, pierwszy raz odkąd posiadam zegarek. W dodatku po skoku zaczął mi pokazywać pozycję z offsetem, a ponieważ akurat biegłem po lesie wg mapy (kurs) to trochę pobłądziłem.

Fixa za to łapie piekielnie szybko. Może te dwie rzeczy są powiązane?

Pytanie czy Tobie ten przypadek występował tylko na 6.xx czy na poprzedniej stabilnej też? Zastanawiam się czy to jest związane z fw czy zegarki zaczynają lecieć po roku.

Mam pytanie.
Czy do serwisu odesłałeś zegarek z osprzętem tz. z ładowarką i kablem do łączenia z komputerem, czy sam zegarek?
A jeśli wysłałeś bez osprzętu, to czy zegarek dostałeś w komplecie z całym osprzętem?
Pytam, bo podobno można wysłać sam zegarek a i tak dostaje się cały komplet. I chciałbym to potwierdzić, czy jest to powszechne podejście firmy garmin do reklamacji.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ