Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?

Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Footpod adidasa zakupiony. Zobaczymy jak sie sprawdzi w praniu....yyyyy...bieganiu.
PKO
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40min

Nieprzeczytany post

Tez mam poda adidasa - działa idealnie
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

fascik pisze:Zobaczymy jak sie sprawdzi w praniu....yyyyy...bieganiu.
się sprawdzi, się sprawdzi :)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:
fascik pisze:Zobaczymy jak sie sprawdzi w praniu....yyyyy...bieganiu.
się sprawdzi, się sprawdzi :)
Robiłem wczoraj testy na sucho maszerując - to faktycznie reakcja na zmianę tempa jest niezła. A przy okazji dokładność GPS spadła poniżej 10 m - nawet zdarzyło mi się widzieć 6 m.
MarcinM
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 45:37

Nieprzeczytany post

Namówiliście mnie i właśnie zamówiłem footpoda :D.
Polecam korzystać z mobilnej aplikacji allegro. Dostałem już trzeci kupon rabatowy na 20zł przy zakupach > 50 zł.
Adidas speed_cell wyszedł mnie z dostawą 79,99.
qzder
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47,30

Nieprzeczytany post

Posiadacze fenixa 2 wykupią wszystkie adidasy micoache na rynku wtórnym :)
rad111
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Wiem, że było to już wałkowane, ale jak pamiętam nie padła wtedy jednoznaczna konkluzja. Chodzi mi o priorytety GPS i footpoda przy korzystaniu z obydwu. I jak tak naprawdę w praktyce z tego korzystacie? Ja co prawda mam Fenixa 1, ale jak kiedyś spróbowałem ustawić FP jako speed source, to wyglądało na to, że GPS był w ogóle ignorowany - nawet nie rysował śladu.
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

rad111 pisze:Wiem, że było to już wałkowane, ale jak pamiętam nie padła wtedy jednoznaczna konkluzja. Chodzi mi o priorytety GPS i footpoda przy korzystaniu z obydwu. I jak tak naprawdę w praktyce z tego korzystacie? Ja co prawda mam Fenixa 1, ale jak kiedyś spróbowałem ustawić FP jako speed source, to wyglądało na to, że GPS był w ogóle ignorowany - nawet nie rysował śladu.
Jadąc dziś do pracy wsadziłem FP do buta, odpaliłem aktywność Run, ustawione by źródłem tempa był FP. Do roboty ok. 4 km ale nastukał tylko jakieś 250 metrów - czyli tyle ile faktycznie przeszedłem. Co do ścieżki - nie jestem w stanie powiedzieć jak ją wyrysował - dopiero jak wrócę do domu i podepnę do kompa.
bielki81
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 00:46:32
Życiówka w maratonie: 04:46:25

Nieprzeczytany post

Ponieważ ostatnio dużo używam F2 po ciemku, to ustawiłem podświetlanie na "stay on"
bo już zmęczyło mnie co chwila włączanie podświetlenia, czy to podczas biegu czy na rowerze.
Wczoraj gdy odkładałem zegarek na półkę około godziny 18 to miał 98% baterii,
a gdy rano około godziny 6 go wziąłem do ręki to miał 92%, bo miał przez te 12 godzin włączone podświetlanie,
czyli zużył na światełko około 0,5% na godzinę, co uznałem za dobry wynik i się ucieszyłem, że nie zachował się jak każdy samochód zostawiony na światłach :-)

Rano postanowiłem bez resetu wsiąść na rower i początek okazał się obiecujący, bo złapał sygnał szybko, w ciągu dwóch minut dokładność zeszła do 10, ale po ruszeniu dokładność wzrosła do 20-25 w porywach do 30 i najczęściej na czterech kreskach, a zabawę z plikiem EPO.bin już robiłem i raczej z marnym skutkiem, wiec dla mnie obecnie ochroną przed przekreśleniem tego zegarka na dobre jest reset przed każdym treningiem i poczekać ze dwie minuty, chyba że to jedynie zbieg okoliczności i zwykła złośliwość kosmiczna :-)
Awatar użytkownika
lebki
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:02
Życiówka w maratonie: 3:50:51

Nieprzeczytany post

Chłopaki, ile u was trzyma bateria z włączonymi powiadomieniami z telefonu. Rzeczywiście tak galopuje zużycie, czy tylko to mój tak ma? Po jednym dniu (rano 100%) wieczorem zostało jakieś 10% :| Dodam, że nie biegałem w tym czasie.
qzder
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47,30

Nieprzeczytany post

Niestety te powiadomienia zżerają baterie zegareka obrzydliwie.
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40min

Nieprzeczytany post

rad111 pisze:Wiem, że było to już wałkowane, ale jak pamiętam nie padła wtedy jednoznaczna konkluzja. Chodzi mi o priorytety GPS i footpoda przy korzystaniu z obydwu. I jak tak naprawdę w praktyce z tego korzystacie? Ja co prawda mam Fenixa 1, ale jak kiedyś spróbowałem ustawić FP jako speed source, to wyglądało na to, że GPS był w ogóle ignorowany - nawet nie rysował śladu.
Na 100% tempo i dystans z FP a ślad z GPSu, tylko w ustawieniach foodpoda musi być „zawsze włączony”
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Potwierdzam. U niektórych widzę niemal zadowolenie jak zaczęli korzystać z FP, ale możecie wierzyć, do ideału jest daleko. Już gdzieś pisałem, że stara poczciwa FR60tka spisuje się o niebo lepiej, nie mówiąc o Sunnto. Tutaj F2 leży i kwiczy.
fascik pisze:Footpod adidasa zakupiony. Zobaczymy jak sie sprawdzi w praniu....yyyyy...bieganiu.
spoko - w praniu też się sprawdzi, mnie, na przestrzeni 3 lat, zdarzyło się to już dwa razy, raz w kieszeni kurtki, drugi raz z butami w pralce :hej:

25.09.2014
herson pisze:
Krzysq pisze:Powiedzcie prosze, jak wyglada ubytek baterii w Waszych egzemplarzach? Bylem dzisiaj rano pobiegac, standardowo po treningu zegarek pod kompa, zgranie treningu i ladowanie do pelna.
Wyszedlem z domu, stan baterii w ciagu 2h spadl o 5% i teraz od okolo 2-3h stoi na poziomie 95%. Czy to oznacza, ze nie jest on w rzeczywistosci ladowany do pelna?
Ładowany w niedzielę ( 21.09.2014 ) przy zrzucie aktywności i wgrywaniu treningów na cały tydzień.
Poniedziałek 70min, wczoraj 74min ( kilka razy podświetlenie 15sek + Fp + GPS ), dodatkowo cały czas na łapie od rana do wieczora, wyłączam na noc i w tej chwili mam 90%

Postanowiłem zrobić test baterii i pamięci, nie zrzucam nic po kablu. Wgrałem 5 treningów, ale sądzę, że to, jak i ciągłe działanie w trybie zegarka, będzie za mało żeby rozładować cały aku w tydzień czasu.
Aktualizacja: po 6 treningach z HR, FP i GPS ( w tym 2xWB po ok 2,5h ), codziennym noszeniu na łapie ( od kilku dni nie wyłączam na noc ) i automatycznym podświetleniu przy powiadomieniach na wgranych treningach, na chwilę obecną, mam 25% baterii i póki co, jeszcze soft 3.9 :usmiech:

Jedyna uwaga, nie wiem czy to ma związek z rozładowywaniem się baterii, zauważyłem że teraz potrzebuje kilku minut na złapanie satelitów, podczas gdy na początku użytkowania, zajmowało to tyle, ile wykrycie opaski i FP.....
Ostatnio zmieniony 03 paź 2014, 15:38 przez herson, łącznie zmieniany 5 razy.
rad111
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

A kto jeszcze krótko i węzłowato podpowie czym się różni zmiana profilu aktywności pomiędzy ustawieniami "Profiles" a "Setup-> Fitness-> FIT Activity"?
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

herson pisze:zauważyłem że teraz potrzebuje kilku minut na złapanie satelitów, podczas gdy na początku użytkowania, zajmowało to tyle, ile wykrycie opaski i FP.....
jeśli nie podłączasz zegarka do kompa to nie ma jak zaktualizować pozycji satelitów w pliku, zatem, wyszukiwanie i łączenie z satelitami zajmuje więcej czasu bo brak jest wsparcia :)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ