Polecam instrukcję - proszę LINK do niejpoli811 pisze:czy garmin 910xt posiada funcje budzika? jak można zmienić dane wyświetlane w widokach podczas biegu? chodzi mi np żeby w tym samym widoku był dystans i tętno.
Komentarz do artykułu Garmin Forerunner 910 xt test
- mow_mi_stefan
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 4:09
Ostatnio zmieniony 01 sie 2014, 12:02 przez mow_mi_stefan, łącznie zmieniany 1 raz.
czuj duch, Paweł
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:50
Nie, Kolego, postaraj się odrobinę. Przeczytaj CAŁĄ instrukcję, i jak tam nie znajdziesz czegoś, to wróć z pytaniem tutaj. Odpowiedzi na pytana, które zadałeś, tam są, ale nie mam czasu ani ochoty, żeby czytać ją ponownie ZA CIEBIE i sprawdzać, na której stronie i w którym akapicie, bo Tobie się nie chce. To jest mała książeczka. Dasz radę.poli811 pisze:na ktorej stronie instrukcji mozna znalesc wskazowki do tego czego szukam?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 41:29
- Życiówka w maratonie: brak
kolaj, lewą nogą dzisiaj wstałeś???? niby ludzie uprawiający sport to ludzie ktorzy razem sie wspieraja i motywuja a tu widze ze kolega nie pomoze... instrukcje przejrzalem na szybko... nie czytalem bo nie mam czasu na razie. i dlatego prosze o pomoc. chyba po to jest forum i ten watek. garmin mogl wypuscic soft z nowosciami o ktorych w instrukcji nie bedzie. Przejrzalem indeks instrukcji... o alarmie nic nie znalazlem... a czytalem kiedys ze posiada alarm. dlatego chce sie upewnic od uzytkownikow. Wiec jest alarm/budzik w 910xt??
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Kurde miałem 910 i nigdy do instrukcji nie musiałem zagladac, to jest tyko bardziej rozbudowany zegarek, zapewne dajesz sobie rade ze smartfonem czy komputerem wiec i z tym powinienes dac rade, a jesli ty nie masz czasu zeby sobie z tym radzic to czemu myslisz że ludzie na forum beda marnowac swój czas. Forum nie jest po to zeby inni robili coś bo ty masz leniapoli811 pisze:kolaj, lewą nogą dzisiaj wstałeś???? niby ludzie uprawiający sport to ludzie ktorzy razem sie wspieraja i motywuja a tu widze ze kolega nie pomoze... instrukcje przejrzalem na szybko... nie czytalem bo nie mam czasu na razie. i dlatego prosze o pomoc. chyba po to jest forum i ten watek. garmin mogl wypuscic soft z nowosciami o ktorych w instrukcji nie bedzie. Przejrzalem indeks instrukcji... o alarmie nic nie znalazlem... a czytalem kiedys ze posiada alarm. dlatego chce sie upewnic od uzytkownikow. Wiec jest alarm/budzik w 910xt??
-
- Rozgrzewający Się
monterpw, lenia to chyba ty masz. Zadalem proste pytanie i oczekiwalem jasnej odpowiedzi. Zawsze wolałem podpytac sie o cos uzytkownikow. Ciagle sie cos zmienia wiec instrukcja moze byc nieaktualna, niestety. Sledzilem watek o fenixie 2 i ludzie piszacy w tamtym watku sa bardziej pomocni.
-
- Zaprawiony W Bojach
To jest przykład Twojego "lenia", który doskonale ilustruje Twoje podejście:poli811 pisze:monterpw, lenia to chyba ty masz. Zadalem proste pytanie i oczekiwalem jasnej odpowiedzi.
"Zadaję i oczekuję". Ty nie masz czasu na zajmowanie się takimi pierdołami, więc niech ktoś inny odwali tę robotę za Ciebie i poda na tacy.na ktorej stronie instrukcji mozna znalesc wskazowki do tego czego szukam?
Na temat alarmu nic w instrukcji nie znalazłeś, bo go nie ma (i na to pytanie Ci odpowiedziałem). Ale skoro szukałeś, to z pewnością, przy okazji znalazłeś odpowiedź, czy da się dostosować dane wyświetlane na poszczególnych ekranach. Znalazłeś, prawda? Wiec już chyba nie ma tematu. Dla Twojego spokoju ducha dodam, że instrukacja, w tej kwestii pozostaje aktualna.
-
- Rozgrzewający Się
wielu z was jest bardziej doswiadczonych dlatego u was szukam odpowiedzi. Dzieki za checi i rozwianie watpliwosci z budzikiem. Jak myslicie jest szansa zeby garmin wprowadzil budzik w aktualizacji?
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
nie importuje. Kolaj już Ci napisał, że interwały będzie pokazywało tylko wtedy jeśli są one "zrobione" za pomocą aplikacji endomondo.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Zaprawiony W Bojach
Baaaaardzo wątpię. Właściwie, to nie wprowadzi na 100%. Jest co najmniej kilka powodów, dla których nie ma co na to liczyć, ale to na dłuższy elaborat by było.poli811 pisze:Jak myslicie jest szansa zeby garmin wprowadzil budzik w aktualizacji?
- szymcu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:51
Chociażby z tego powodu, że to urządzenie do treningu a dopiero w dalszej kolejności zegarekKolaj pisze:Baaaaardzo wątpię. Właściwie, to nie wprowadzi na 100%. Jest co najmniej kilka powodów, dla których nie ma co na to liczyć, ale to na dłuższy elaborat by było.poli811 pisze:Jak myslicie jest szansa zeby garmin wprowadzil budzik w aktualizacji?

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
Czy ktoś z Was Szanowni użytkownicy korzystał 910 xt na wodach otwartych? Pytam bo jestem ciekaw czy Wam również gubił zasięg GPS?? Przy pływaniu stylem klasycznym nie było opcji żeby utrzymał sygnał z satelity. Przy pływaniu kraulem było trochę lepiej ale , również gubił sygnał. Czy u Was jest podobnie czy to tylko z moim modelem tak się dzieje? ( Z góry przepraszam moderatorów bo wiem że to forum dotyczące biegania ale podejrzewam , że są tu osoby korzystające z 910 xt zarówno podczas biegania i pływania).
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
- mow_mi_stefan
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 4:09
Widocznie te zegarki tak maja. Mój tez tak ma. W morzu, kraulem mniej więcej 60-70proc dystansu potrafił "złapać". Klasycznym prawie nic. Na forach triatlonowych pojawiają się rady, aby zegarek dawać pod czepekstefanwojok pisze:Czy ktoś z Was Szanowni użytkownicy korzystał 910 xt na wodach otwartych? Pytam bo jestem ciekaw czy Wam również gubił zasięg GPS?? Przy pływaniu stylem klasycznym nie było opcji żeby utrzymał sygnał z satelity. Przy pływaniu kraulem było trochę lepiej ale , również gubił sygnał. Czy u Was jest podobnie czy to tylko z moim modelem tak się dzieje? ( Z góry przepraszam moderatorów bo wiem że to forum dotyczące biegania ale podejrzewam , że są tu osoby korzystające z 910 xt zarówno podczas biegania i pływania).

czuj duch, Paweł