Buty minimalistyczne

Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

inov8 koniecznie przymierz przed zakupem bo one jednak są trochę wąskie a pisałeś, że szukasz raczej szerszych.

Trailroci 150 i 235 testuję od kilku tygodni i te drugie pewnie by Ci podpasowały ale to mocny przestrzał jak na podmiejskie ścieżki jednak moim zdaniem.

Jak więcej amortyzacji to może merrelle mix master w wersji dopasowanej do preferencji? Faasy TR na takie ścieżki też będą spoko, choć dla mnie to już kategoria z mega amortyzacją.
PKO
Awatar użytkownika
szelma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kisio pisze:Trailroci 150 i 235 testuję od kilku tygodni i te drugie pewnie by Ci podpasowały ale to mocny przestrzał jak na podmiejskie ścieżki jednak moim zdaniem.
Dlaczego przestrzał? I dzięki za rady! :usmiech:

I nie żebym się czepiała, ale jak wskazuje nick, awatar i końcówki gramatyczne - jestem kobietą i się tego nie wstydzę :oczko:
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

przestrzał pewnie dlatego, że trailroc to buty z bardzo agresywnym bieżnikiem - raczej na bezdroża i górskie ścieżki, chociaż nadają się i na utwardzone/asfaltowe przelotówki (o ile to są krótkie odcinki);
co do szerokości - akurat trailrock'i należą do tych szerszych - więc pod tym względem nie powinnaś mieć kłopotu :)
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

szelma, jeżeli Inov8 to Trailroc, bo one są na szerszym kopycie. wszystkie rocklite i mudclaw są na performance last -wąskim kopycie, trailroc jest na natural. różnica jest mocno odczuwalna, chcąc wziąć mudclawy musiałem wziąć większy rozmiar. pum tr250 nie polecam Tobie, one mają dość wąską podeszwę, rozciągliwą cholewę, stopa będzie ci wyjeżdżała poza but.

nb mt110 są chyba dość szerokie, zapytaj strasb.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jejku, przepraszam, z rozpędu tak Ci końcówkę doszyłem =)

No właśnie o bieżnik mi chodziło. Z biegami przełajowymi jest o tyle ciekawie, że jak będzie sucho i ładnie to w zasadzie da się to polecieć w czymkolwiek i nie ma potrzeby specjalnego obuwia. Ale jak się zrobi mokro, błotniście i ślisko to już się zaczynają schody bo nawet takie półtrailówki jak faas tr czy mix mastery mogą mieć problem z komfortową przyczepnością.
Awatar użytkownika
szelma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki wszystkim! :usmiech:

Kisio, spoko :hej: Biorąc pod uwagę, że to będzie we wrześniu w Belgii, muszę zakładać, że będzie mokro, ślisko i błotniście :hej: Opcja, że będzie ładnie, jest czystym optymizmem :hej:

Dobra, Pumy odpadają. Wybiorę się popatrzeć na Inovy. Poczytam jeszcze o Mix Masterach - mam Bare Accessy 2 i je lubię, więc może Merrelle to dobry trop.
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:
nb mt110 są chyba dość szerokie, zapytaj strasb.
Się melduję. NB WT110 są naprawdę szerokie z przodu, już w wersji standardowej (istnieje też szeroka, jeśli się nie mylę). Z tym, że ja je mam o pół numeru większe niż inne buty - to może potęgować to wrażenie luzu z przodu. Są to proste, tanie buty. W terenie sprawdzają się dobrze. Na asfalcie są dla mnie dość nieprzyjemne z powodu płytki rock stop. Dlatego jeśli sporo asfaltu na trasie (nawet na trailach się zdarza), to niekoniecznie jest to najlepszy wybór.
hassy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Trochę podrzucam wątek do góry... Napatoczyła mi się informacja o czymś sockwo-podobnym. Nazywa się Leguano. W tutejszym szukaju wspomniane 1 marny raz... ktoś coś więcej o nich wie? Testował? Biegał? Dziwne trochę te pypcie na podeszwach... I biorą za nie jak za zboże... :)

http://sklep.pro-walk.eu/leguano-buty-m ... -c-23.html
http://tridudes.wordpress.com/2010/07/2 ... pressions/
giancardi
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czy ktoś wie jaka jest różnica pomiędzy Merrell BA2 a BA3? Mam BA2 do chodzenia i chciałbym sobie drugą parę do biegania kupić, pół rozmiaru większą może nawet tylko nie wiem czy BA3 to będzie z grubsza to samo...
Klanger
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jakiś miesiąc temu wysłałem do redakcji mój subiektywny test Sockwa X8 (z Gór Izerskich). Ani widu ani słychu, więc jakby było zainteresowanie to wkleję tutaj do wątku i podlinkuję do wątku o Sockwach G2 z zeszłego roku.
Macie ochotę na ten materiał?
Awatar użytkownika
jabbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:38:22
Życiówka w maratonie: 3:02:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Klanger pisze:Jakiś miesiąc temu wysłałem do redakcji mój subiektywny test Sockwa X8 (z Gór Izerskich). Ani widu ani słychu, więc jakby było zainteresowanie to wkleję tutaj do wątku i podlinkuję do wątku o Sockwach G2 z zeszłego roku.
Owszem :)
_____
100HRMAX.PL: piszę | focę | komentuję
Damian1986
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 34:36
Życiówka w maratonie: 2:53:22

Nieprzeczytany post

Hejka

Mam pytanko. Spotkał się ktoś może już z butami firmy ALTRA na żywo?? Ostatnio trochę poczytałem o nich ale tylko na anglojęzycznych stronach i powiem wam, że niektóre modele prezentują się całkiem całkiem. Cechą charakterystyczną firmy jest 0 drop. Mnie przypadły do gustu buciki Altra Superior 1.5. Tyle że nie ma gdzie ich zobaczyć ani kupić. Może ktoś cosik wie?? Podsyłam linka do strony Altra. Można sobie zobaczyć różne modele. Pozdrawiam

http://www.altrarunning.com/fitness/en/ ... or-15-mens
Awatar użytkownika
HeavyPaul
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Vibram Furoshiki - wyglądają bajerancko :D
http://heavyrunslight.wordpress.com/201 ... furoshiki/
Mój BLOG: Heavy Runs Light
Aktualne informacje o testach + duża dawka zdjęć na moim profilu na FACEBOOKU
Dla spragnionych zdjęć INSTAGRAM :)
sebeq
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 0:44
Życiówka w maratonie: 3:56

Nieprzeczytany post

giancardi pisze:Czy ktoś wie jaka jest różnica pomiędzy Merrell BA2 a BA3? Mam BA2 do chodzenia i chciałbym sobie drugą parę do biegania kupić, pół rozmiaru większą może nawet tylko nie wiem czy BA3 to będzie z grubsza to samo...
BA2 tylko kiedyś przymierzałem, a BA3 dzisiaj kupiłem - jak dla mnie nie ma wielkiej różnicy. Ale kupiłem taki rozmiar jak do chodzenia, bo jak przymierzałem o nr wiekszy, to stopa mi latała po całym bucie - szczególnie pięta. Jeszcze nie biegałem i w sumie nie wiem, czy dobrze zrobiłem.
Klanger
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jabbur pisze:
Klanger pisze:Jakiś miesiąc temu wysłałem do redakcji mój subiektywny test Sockwa X8 (z Gór Izerskich). Ani widu ani słychu, więc jakby było zainteresowanie to wkleję tutaj do wątku i podlinkuję do wątku o Sockwach G2 z zeszłego roku.
Owszem :)
Jabbur, przepraszam za zwłokę, ale nie było mnie w kraju i nie miałem dostępu do komputera (z tekstem i fotkami).

Dziś rano wysłałem do redakcji maila, z pytaniem czy materiał będzie publikowany czy nie, jeśli nie (lub nie będzie odpowiedzi) to na dniach - może po weekendzie - wrzucę relację z biegania w Sockwach X8 po Górach Izerskich tutaj (jako bonus postaram się dopisać jeszcze akapit lub dwa o wrażeniach z biegania w X8 kilkadziesiąt kilometrów wyłącznie po asfaltowych drogach górskich, które miałem przyjemność przebiec w minionym tygodniu w zdecydowanie cieplejszym klimacie niż prowadzony był wcześniejszy test).
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ