Garmin Fenix 3/3HR
- anatom
- Wyga
- Życiówka na 10k: 44.52
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
cały czas sie waham z ta beta, zeby mi nie wychodzily jakies cudawianki podczas treningow.
btw: mam takie pytanie, jaki czip gps jest w tej 630 bo ponoc jest to ideal lepszy od f3?
btw: mam takie pytanie, jaki czip gps jest w tej 630 bo ponoc jest to ideal lepszy od f3?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:57
- Życiówka w maratonie: 3:04:19
- Kontakt:
Te dwie ostatnie bety zbierają bardzo dobre komentarze jeśli chodzi o stabilność sprzętu i jakość śladu GPS. I funkcji nowych co nie miara: nowe parametry dynamiki biegu, nowe sporty (golf, wiosłowanie), pomiar progu i test stresu, nowe widgety (w końcu ABC jako jeden wspólny widget do wysokości, barometru i kompasu). I co ważne wgranie bety nie kasuje ustawień i pamięci. Dopiero powrót do linii stabilnej wymaga resetu.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
- anatom
- Wyga
- Życiówka na 10k: 44.52
- Kontakt:
a mam prosbe, moze ktos przypomeniec i wytlumaczyc po chłopsku jak wgrywac ta cala bete?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
http://www8.garmin.com/support/download ... 4#Instruct
-
- Wyga
1. Trzeba pobrać betę i rozpakować
2. Podłączyć zegarek do komputera i wejść tak, jak się wchodzi w dodatkowy nośnik danych (tak żeby było widać foldery czy pliki w zegarku) .
3. Skopiować plik GUPDATE.RGN do folderu w zegarku o nazwie GARMIN. Zaczekać aż pasek postępu przenoszenia pliku dojdzie do końca.
4. Odłączyć zegarek od komputera i zaczekać aż na zegarku pojawi się pytanie czy zaktualizować teraz zegarek, , kliknąć tak.
5. I mamy najnowszą wersję bety
Potem trzeba zaktualizować pasek HRM-run, bo jeśli nie będziemy mieli najnowszej wersji, to zegarek nie będzie mógł wyświetlić wszystkich potrzebnych danych, ponieważ stara wersja oprogramowania paska, nie prześle potrzebnych danych do zegarka.
2. Podłączyć zegarek do komputera i wejść tak, jak się wchodzi w dodatkowy nośnik danych (tak żeby było widać foldery czy pliki w zegarku) .
3. Skopiować plik GUPDATE.RGN do folderu w zegarku o nazwie GARMIN. Zaczekać aż pasek postępu przenoszenia pliku dojdzie do końca.
4. Odłączyć zegarek od komputera i zaczekać aż na zegarku pojawi się pytanie czy zaktualizować teraz zegarek, , kliknąć tak.
5. I mamy najnowszą wersję bety
Potem trzeba zaktualizować pasek HRM-run, bo jeśli nie będziemy mieli najnowszej wersji, to zegarek nie będzie mógł wyświetlić wszystkich potrzebnych danych, ponieważ stara wersja oprogramowania paska, nie prześle potrzebnych danych do zegarka.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:57
- Życiówka w maratonie: 3:04:19
- Kontakt:
Do zaktualizowania potrzebne są trzy pliki, ja je brałem z grupy na Facebooku odnośnie F3: plik z firmware, plik z aktualizacją Display i aktualizacją HRM. Pierwszy należy wgrać do folderu Garmin, dwa następne do Garmin\REMOTESW\. Pasek dobrze mieć na sobie, by zegarek mógł go znaleźć i zaktualizować.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
-
- Wyga
Wyżej, napisałem sam proces aktualizacji zegarka, a w folderze pobranym z betą znajdują się jeszcze pliki do aktualizacji tarczy zegarka i aktualizacji dwóch rodzajów pasków, hrm-tri i HRM-run.
W poście 1565 jest adres strony gdzie można bez problemu pobrać cały folder z wszystkimi potrzebnymi plikami z oficjalnej strony garmin, trzeba go tylko rozpakować.
W poście 1565 jest adres strony gdzie można bez problemu pobrać cały folder z wszystkimi potrzebnymi plikami z oficjalnej strony garmin, trzeba go tylko rozpakować.
-
- Wyga
Aktualizacja paska HRM-run
3. Skopiować plik HRM-Run_6B175201.rgn do folderu zegarka/ GARMIN \RemoteSW ( Czyli wklejamy go do folderu RemoteSW)
4. Zmienić nazwę HRM-Run_6B175201.rgn na 6B175201.rgn
5. Odłączyć zegarek od komputera
6. Założyć pasek na klatkę piersiową (po pierwszym połączeniu się zegarka z paskiem, pojawi się zapytanie na zegarku czy zaktualizować pasek, nacisnąć tak, wtedy nastąpi aktualizacja paska.
Żeby sprawdzić czy mamy najnowszą aktualizację paska to wchodzimy w zegarku w /Ustawienia /Czujniki /Tętno-804***/O systemie i Wer.opr.: powinien być numer 6.60
Podzieliłem aktualizację zegarka i paska jako oddzielne żeby było łatwiej, bo można to zrobić za jednym razem, wygrywając odpowiednie pliki do Folderów za jednym podłączeniem zegarka do do komputera.
3. Skopiować plik HRM-Run_6B175201.rgn do folderu zegarka/ GARMIN \RemoteSW ( Czyli wklejamy go do folderu RemoteSW)
4. Zmienić nazwę HRM-Run_6B175201.rgn na 6B175201.rgn
5. Odłączyć zegarek od komputera
6. Założyć pasek na klatkę piersiową (po pierwszym połączeniu się zegarka z paskiem, pojawi się zapytanie na zegarku czy zaktualizować pasek, nacisnąć tak, wtedy nastąpi aktualizacja paska.
Żeby sprawdzić czy mamy najnowszą aktualizację paska to wchodzimy w zegarku w /Ustawienia /Czujniki /Tętno-804***/O systemie i Wer.opr.: powinien być numer 6.60
Podzieliłem aktualizację zegarka i paska jako oddzielne żeby było łatwiej, bo można to zrobić za jednym razem, wygrywając odpowiednie pliki do Folderów za jednym podłączeniem zegarka do do komputera.
-
- Rozgrzewający Się
Witam.
Od paru dni jestem użytkownikiem Fenixa 3. Z ciekawości chciałem sprawdzić co pokaże mi funkcja "Pułap tlenowy". Jednak zawsze pokazuje to samo, czyli pobiegaj min. 10 minut na dworze. Oczywistym jest, że zrobiłem kilka takich biegów. W profilu użytkownika mam ustawione wszystkie parametry ze strefami tętna, tętnem max i spoczynkowym itd. Wersja oprogramowania 5.10. Jakieś pomysły lub podpowiedzi?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Od paru dni jestem użytkownikiem Fenixa 3. Z ciekawości chciałem sprawdzić co pokaże mi funkcja "Pułap tlenowy". Jednak zawsze pokazuje to samo, czyli pobiegaj min. 10 minut na dworze. Oczywistym jest, że zrobiłem kilka takich biegów. W profilu użytkownika mam ustawione wszystkie parametry ze strefami tętna, tętnem max i spoczynkowym itd. Wersja oprogramowania 5.10. Jakieś pomysły lub podpowiedzi?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Też wam zniknął widget Wellness w v6.32 a w 6.27 wyglądał jak obecny Steps?
Nie ma nic w zamian Wellness, My Day jest podobny ale to nie to samo.
EDIT: Added Steps widget (Settings > Widgets). Note: Steps replaces the previous Wellness widget
czyli lipa bo Steps nie ma kalorii.
EDIT: Added Steps widget (Settings > Widgets). Note: Steps replaces the previous Wellness widget
Ostatnio zmieniony 28 gru 2015, 20:03 przez blas, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stary Wyga
https://connect.garmin.com/modern/activity/995348462
najnowsza beta , nowy soft w HRM-RUN + FP wygląda ok
najnowsza beta , nowy soft w HRM-RUN + FP wygląda ok

----------------------------
FENIX 3 , EDGE1000
FENIX 3 , EDGE1000
-
- Wyga
Żeby pokazał zegarek pułap tlenowy trzeba przebiec 10 min. ale z paskiem HRM-run na klatce piersiowej. Robisz tak?Rafi50 pisze:Witam.
-
- Wyga
Widget my day ma kalorie.blas pisze:Też wam zniknął widget Wellness w v6.32 a w 6.27 wyglądał jak obecny Steps?
Po wyświetleniu widget my day, trzeba kliknąć przyciskiem prawym górnym ( start - stop) i przesunąć wyświetlacz w dół przyciskiem lewym dolnym (down).
Zwróćcie uwagę że niektóre Widget mają dodatkowe funkcję po kliknięciu przyciskiem start - stop.
Tak jest np. z widget CEL, ABC, LAST RUN czy MY DAY.