Garmin Fenix 3/3HR

Awatar użytkownika
anatom
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44.52
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

cały czas sie waham z ta beta, zeby mi nie wychodzily jakies cudawianki podczas treningow.
btw: mam takie pytanie, jaki czip gps jest w tej 630 bo ponoc jest to ideal lepszy od f3?
masz oczko wodne? Jeśli tak to dołącz do nas :) :)
https://www.facebook.com/groups/oczkomaniacy
PKO
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Mogliby już coś stabilnego wrzucić, bo ciągle tylko beta i beta.
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Te dwie ostatnie bety zbierają bardzo dobre komentarze jeśli chodzi o stabilność sprzętu i jakość śladu GPS. I funkcji nowych co nie miara: nowe parametry dynamiki biegu, nowe sporty (golf, wiosłowanie), pomiar progu i test stresu, nowe widgety (w końcu ABC jako jeden wspólny widget do wysokości, barometru i kompasu). I co ważne wgranie bety nie kasuje ustawień i pamięci. Dopiero powrót do linii stabilnej wymaga resetu.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Awatar użytkownika
anatom
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44.52
Kontakt:

Nieprzeczytany post

a mam prosbe, moze ktos przypomeniec i wytlumaczyc po chłopsku jak wgrywac ta cala bete?
masz oczko wodne? Jeśli tak to dołącz do nas :) :)
https://www.facebook.com/groups/oczkomaniacy
paaulo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Petavit
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

1. Trzeba pobrać betę i rozpakować
2. Podłączyć zegarek do komputera i wejść tak, jak się wchodzi w dodatkowy nośnik danych (tak żeby było widać foldery czy pliki w zegarku) .
3. Skopiować plik GUPDATE.RGN do folderu w zegarku o nazwie GARMIN. Zaczekać aż pasek postępu przenoszenia pliku dojdzie do końca.
4. Odłączyć zegarek od komputera i zaczekać aż na zegarku pojawi się pytanie czy zaktualizować teraz zegarek, , kliknąć tak.
5. I mamy najnowszą wersję bety

Potem trzeba zaktualizować pasek HRM-run, bo jeśli nie będziemy mieli najnowszej wersji, to zegarek nie będzie mógł wyświetlić wszystkich potrzebnych danych, ponieważ stara wersja oprogramowania paska, nie prześle potrzebnych danych do zegarka.
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Do zaktualizowania potrzebne są trzy pliki, ja je brałem z grupy na Facebooku odnośnie F3: plik z firmware, plik z aktualizacją Display i aktualizacją HRM. Pierwszy należy wgrać do folderu Garmin, dwa następne do Garmin\REMOTESW\. Pasek dobrze mieć na sobie, by zegarek mógł go znaleźć i zaktualizować.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Petavit
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wyżej, napisałem sam proces aktualizacji zegarka, a w folderze pobranym z betą znajdują się jeszcze pliki do aktualizacji tarczy zegarka i aktualizacji dwóch rodzajów pasków, hrm-tri i HRM-run.
W poście 1565 jest adres strony gdzie można bez problemu pobrać cały folder z wszystkimi potrzebnymi plikami z oficjalnej strony garmin, trzeba go tylko rozpakować.
Petavit
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Aktualizacja paska HRM-run
1. Trzeba pobrać betę i rozpakować
2. Podłączyć zegarek do komputera i wejść tak, jak się wchodzi w dodatkowy nośnik danych (tak żeby było widać foldery czy pliki w zegarku) .
3. Skopiować plik HRM-Run_6B175201.rgn do folderu zegarka/ GARMIN \RemoteSW ( Czyli wklejamy go do folderu RemoteSW)
4. Zmienić nazwę HRM-Run_6B175201.rgn na 6B175201.rgn
5. Odłączyć zegarek od komputera
6. Założyć pasek na klatkę piersiową (po pierwszym połączeniu się zegarka z paskiem, pojawi się zapytanie na zegarku czy zaktualizować pasek, nacisnąć tak, wtedy nastąpi aktualizacja paska.

Żeby sprawdzić czy mamy najnowszą aktualizację paska to wchodzimy w zegarku w /Ustawienia /Czujniki /Tętno-804***/O systemie i Wer.opr.: powinien być numer 6.60

Podzieliłem aktualizację zegarka i paska jako oddzielne żeby było łatwiej, bo można to zrobić za jednym razem, wygrywając odpowiednie pliki do Folderów za jednym podłączeniem zegarka do do komputera.
Rafi50
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam.
Od paru dni jestem użytkownikiem Fenixa 3. Z ciekawości chciałem sprawdzić co pokaże mi funkcja "Pułap tlenowy". Jednak zawsze pokazuje to samo, czyli pobiegaj min. 10 minut na dworze. Oczywistym jest, że zrobiłem kilka takich biegów. W profilu użytkownika mam ustawione wszystkie parametry ze strefami tętna, tętnem max i spoczynkowym itd. Wersja oprogramowania 5.10. Jakieś pomysły lub podpowiedzi?

Z góry dziękuję za odpowiedź.
blas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Też wam zniknął widget Wellness w v6.32 a w 6.27 wyglądał jak obecny Steps?
Nie ma nic w zamian Wellness, My Day jest podobny ale to nie to samo.

EDIT: Added Steps widget (Settings > Widgets). Note: Steps replaces the previous Wellness widget
czyli lipa bo Steps nie ma kalorii.
Ostatnio zmieniony 28 gru 2015, 20:03 przez blas, łącznie zmieniany 1 raz.
bar72
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

https://connect.garmin.com/modern/activity/995348462
najnowsza beta , nowy soft w HRM-RUN + FP wygląda ok :ble:
----------------------------
FENIX 3 , EDGE1000
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Wczoraj wgrałem i dzisiaj widzę, że wszystko pięknie hula. Noga lewa 49.8 noga prawa 50.2 ;)
Petavit
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Rafi50 pisze:Witam.
Od paru dni jestem użytkownikiem Fenixa 3. Z ciekawości chciałem sprawdzić co pokaże mi funkcja "Pułap tlenowy". Jednak zawsze pokazuje to samo, czyli pobiegaj min. 10 minut na dworze. Oczywistym jest, że zrobiłem kilka takich biegów. W profilu użytkownika mam ustawione wszystkie parametry ze strefami tętna, tętnem max i spoczynkowym itd. Wersja oprogramowania 5.10. Jakieś pomysły lub podpowiedzi?

Z góry dziękuję za odpowiedź.
Żeby pokazał zegarek pułap tlenowy trzeba przebiec 10 min. ale z paskiem HRM-run na klatce piersiowej. Robisz tak?
Petavit
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

blas pisze:Też wam zniknął widget Wellness w v6.32 a w 6.27 wyglądał jak obecny Steps?
Nie ma nic w zamian Wellness, My Day jest podobny ale to nie to samo.

EDIT: Added Steps widget (Settings > Widgets). Note: Steps replaces the previous Wellness widget
czyli lipa bo Steps nie ma kalorii.
Widget my day ma kalorie.
Po wyświetleniu widget my day, trzeba kliknąć przyciskiem prawym górnym ( start - stop) i przesunąć wyświetlacz w dół przyciskiem lewym dolnym (down).

Zwróćcie uwagę że niektóre Widget mają dodatkowe funkcję po kliknięciu przyciskiem start - stop.
Tak jest np. z widget CEL, ABC, LAST RUN czy MY DAY.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ