Buty minimalistyczne
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
- Życiówka w maratonie: brak
Zamówiłem je w cenie coś około 330 zł z wysyłka, jeśli to model all terrain. Potestujemy zobaczymy 

- HeavyPaul
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
Damian, Skora Phase nie ma żadnych wstawek ze skóry
Jakbyś chciał się bliżej przyjrzeć: http://heavyrunslight.wordpress.com/201 ... kora-core/
Pozdrawiam
Paweł

Pozdrawiam
Paweł
Mój BLOG: Heavy Runs Light
Aktualne informacje o testach + duża dawka zdjęć na moim profilu na FACEBOOKU
Dla spragnionych zdjęć INSTAGRAM
Aktualne informacje o testach + duża dawka zdjęć na moim profilu na FACEBOOKU
Dla spragnionych zdjęć INSTAGRAM

- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
To fajnie. Z drugiej strony to jestem przekonany, że na jesień będzie je można kupić za mniej niż 250 złjedz_budyn pisze:Zamówiłem je w cenie coś około 330 zł z wysyłka, jeśli to model all terrain. Potestujemy zobaczymy

Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
Co mi na jesień jak musze mieć coś na rzeznika w zapasie 

- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
Tak czy owak zapowiadają się fajnie. Poza tym to marka adidasa, więc jest nadzieja, że w odróżnieniu od ww. inov-8 będą trwałe (u znajomego te inov-8 utraciły integralność po ok. 700km).
Temu się darzy, kto dobrze waży.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:37:35
- Życiówka w maratonie: 02:58:32
A ja jestem przekonany, że za rok na wiosnę będzie je można kupić za mniej niż 200 zł...zoltar7 pisze:To fajnie. Z drugiej strony to jestem przekonany, że na jesień będzie je można kupić za mniej niż 250 złjedz_budyn pisze:Zamówiłem je w cenie coś około 330 zł z wysyłka, jeśli to model all terrain. Potestujemy zobaczymy
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
Są mocno promowane jako obuwie Spartan, mam nadzieję że faktycznie trwałość będzie nieporównywalnie większa aniżeli speedcrosów i wildhorse. Skoro są przeznaczone do biegania głównie na mokro i w błocie dobrze to wróży. Do tej pory najlepszym moim butem na błotne tereny jest acceleritas.
- rockduck
- Zaprawiony W Bojach
Można gdzieś tego reeboka pomacac na żywo ? 

- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
Obdzwonilem cały Śląsk i żaden sklep nie posiadał...
- rockduck
- Zaprawiony W Bojach
Ja w Krakowie niby mam oficjalny sklep reeboka ale pewnie mieć nie będą mieli,a znając te markę to wolalbym go zobaczyc na żywca 

- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
W Krakowie powinno być bo mnie tam każdy odsyłał 

-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Pytanie do właścicieli Merrell BA 2 - czy rozmiarówka jest mocno zaniżona? Czy przy normalnym bucie 42-43, 43.5 Merrella będzie ok? 
Uznałem, że kupię sobie buty na lato do chodzenia i może po jakimś czasie do wprowadzenia go do biegania. Teraz biegam w Faas 500. Tylko wydaje mi się, że mają dużo pod piętą, co nieco mi przeszkadza, ale ogólnie są bardzo fajne. Za 150 złotych...
Dzisiaj mam takie spostrzeżenie, które może ktoś mi wytłumaczy.
Pobiegłem szybciej dzisiaj, bo cały czas staram się biec naturalnie w miarę, trzymam kadencję 170-180, sylwetka wyprostowana, ręce pracują, nie wiem jak to wygląda no ale staram się. Jednakże i tak wychodzi to bardzo wolno. Nie wyciągam nogi do przodu, nie ląduje na pięcie, a dzisiaj zrobiłem najlepszy czas tą techniką 5:30 min/km. Średnie tętno 182, max 192. Nie wiem jakie mam maksymalne w końcu no ale ok 200 - 26 lat. Wydawało mi się jednak, że przy wskazaniu zegarka 97% jeszcze bym pocisnął spokojnie mocniej i wyszłoby pewnie ponad 100%, które kiedyś zmierzyłem.
Czy to może oznaczać
A mega słabą kondycję (jednak kondycyjnie nie czuję tych 9x%...)
B problemy z sercem?
Czy też zaczynając inaczej biegać mieliście mega wysokie tętno i nie dało rady z początku pobiec szybciej? Przy bieganiu z pięty miałem ok 6min/km przy 12km, 5:30 przy km i 5 średnio przy interwale na pół godziny... A teraz wlokę się 5:30 przy tętnie 92-97%...

Uznałem, że kupię sobie buty na lato do chodzenia i może po jakimś czasie do wprowadzenia go do biegania. Teraz biegam w Faas 500. Tylko wydaje mi się, że mają dużo pod piętą, co nieco mi przeszkadza, ale ogólnie są bardzo fajne. Za 150 złotych...
Dzisiaj mam takie spostrzeżenie, które może ktoś mi wytłumaczy.
Pobiegłem szybciej dzisiaj, bo cały czas staram się biec naturalnie w miarę, trzymam kadencję 170-180, sylwetka wyprostowana, ręce pracują, nie wiem jak to wygląda no ale staram się. Jednakże i tak wychodzi to bardzo wolno. Nie wyciągam nogi do przodu, nie ląduje na pięcie, a dzisiaj zrobiłem najlepszy czas tą techniką 5:30 min/km. Średnie tętno 182, max 192. Nie wiem jakie mam maksymalne w końcu no ale ok 200 - 26 lat. Wydawało mi się jednak, że przy wskazaniu zegarka 97% jeszcze bym pocisnął spokojnie mocniej i wyszłoby pewnie ponad 100%, które kiedyś zmierzyłem.
Czy to może oznaczać
A mega słabą kondycję (jednak kondycyjnie nie czuję tych 9x%...)
B problemy z sercem?
Czy też zaczynając inaczej biegać mieliście mega wysokie tętno i nie dało rady z początku pobiec szybciej? Przy bieganiu z pięty miałem ok 6min/km przy 12km, 5:30 przy km i 5 średnio przy interwale na pół godziny... A teraz wlokę się 5:30 przy tętnie 92-97%...
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
Źle zmierzyłeś swoje maksymalne tętno. Moja żona myślała ze ma hrmax. 192 a kilka razy miała już wskazania 207. Ja byłem pewien ze mam 184 ale kilka razy dobiłem rok temu do wartości 181, w tym roku udało się kilka razy wejść na 182.
-
- Zaprawiony W Bojach
jeżeli nie biegasz poprawnie technicznie, tylko wymuszasz lądowanie na śródstopiu, to istnieje ogromna szansa, że spinasz niepotrzebnie wiele struktur ciała. miejsce lądowania jest jednym z efektów prawidłowej techniki, a nie celem czy przyczyną.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 34:36
- Życiówka w maratonie: 2:53:22
Dzięki Paweł. Czytałem już obydwa twoje testyHeavyPaul pisze:Damian, Skora Phase nie ma żadnych wstawek ze skóryJakbyś chciał się bliżej przyjrzeć: http://heavyrunslight.wordpress.com/201 ... kora-core/
Pozdrawiam
Paweł

Mam nadzieję że na targach Cracovia Maratonu będzie można gdzieś Score przymierzyć... Mam nadzieję również dorwać gdzieś Inov8 trailrocki 235 i merrelle road glove3